I den lavest-scorende Super Bowl i historien, hvor de to holds forsvar spillede en forrygende kamp, fik forsvarsspillerne lige præcis nul MVP-stemmer.

16 point. Så meget – eller lidt – scorede New England Patriots og Los Angeles Rams til sammen i Super Bowl 53. To af NFLs bedste angreb blev holdt fra fadet længe, og det stod endda blot 3-3 efter 3. quarter.

En fabelagtig defensiv indsats fra begge mandskaber, hvor såvel pres på quarterback, opdækning nede af banen og evnen til at lukke modstandernes løb ned var i højsædet.

Alligevel blev det en angrebsspiller, der vandt prisen som kampens mest værdifulde spiller. Og ikke nok med det – der blev afgivet nul stemmer på forsvarsspillere efter kampen.

OK, så Patriots wide receiver Julian Edelman var forrygende og greb 10 bolde for over 140 yards i en kamp, hvor yards var en by i Rusland for begge mandskaber. Han blev kåret til kampens MVP, men ikke enstemmigt.

Det var Sports Illustrated, der først kunne fortælle, at der ikke blev afgivet en eneste stemme til forsvarsspilere efter Super Bowl 53, og det har NFL siden bekræftet, omend antallet af stemmer og modtagerne ikke er offentliggjort.

Stemmerne til MVP-prisen kommer fra et panel på 16 mand, og ikke én af dem synes altså at en forsvarsspiller var berettiget til at blive MVP.

Edelmans præstation var naturligvis imponerende og nemmere at værdisatte statistisk, men MVP-prisen kunne sagtens være gået til en af Patriots mange profiler på forsvaret, der kampen igennem leverede store spil. Bortset fra et sack her og en interception var det dog ikke spil, der er lige så nemme at gå til som antallet af grebne bolde.

Her er et par af de forsvarsspillere, der med rette kan føle sig lidt snydt og hverken fik en ny bil eller en tur til Disney World.

Stephon Gilmore, cornerback: Lavede den afgørende interception. Fremtvang en fumble. Lavede fem tacklinger og forsvarede tre kastede bolde (flest af alle i kampen).

Jonathan Jones, Cornerback: Lavede et sack og seks tacklinger (flest af alle). Startede som en ekstra safety og va en del af Patriots’ geniale plan til at stoppe Goff og co.

Dont’a Hightower, Linebacker: Førte alle spillere med to sacks og tre hits på Jared Goff.

Kyle Van Noy, Linebacker: Lavede et sack, ramte Goff to gange, havde tre tacklinger, og var en vigtig strategisk brik i Patriots evne til at forvirre Goff.

Hele Patriots’ forsvar. Kun én gang i Super Bowl-historien har to spillere delt MVP-æren. Det var i Super Bowl 12. Men burde Patriots forsvar ikke have haft den kollektivt. De holdt Rams højtflyvende angreb til 0 point i første halvleg og 3 point i alt.