Efter den dramatiske overtidsafgørelse på Super Bowl LVIII, har flere 49ers-spillere udtalt, at de ikke kendte reglerne for overtid i Super Bowl.

For første gang siden de nye slutspilsregler blev implementeret i 2022, endte en Super Bowl i overtid. Kampen mellem Chiefs og 49ers sluttede 19-19 i ordinær tid. Det betød, at kampen skulle ud i overtid for at finde en vinder. Overtidsreglerne har ofte været til debat i NFL. De er blevet ændret flere gange, hvilket kan gøre det forvirrende for fans at følge med i, og åbenbart også for 49ers-spillerne.

Flere af spillerne fra San Francisco 49ers indrømmede efter kampen, at de slet ikke var klar over de nye overtidsregler. De gik i stedet ud fra, at reglerne var de samme som i grundspillet, hvor man vinder med et touchdown, men modstanderne får chancen ved et field goal.

I slutspillet (og Super Bowl) er det dog en anden sag. Her får begge hold nemlig mulighed for at få bolden, uanset om første possession ender i et offensivt touchdown. Hvis begge hold lykkes med at score det samme antal point på hver deres angrebsserie, så går kampen i sudden-death.

49ers vandt lodtrækningen om bolden i Super Bowl og valgte, efter min mening, ganske enkelt forkert, da de valgte at modtage bolden først.

Begge hold får som nævnt mulighed for at få bolden i overtid i Super Bowl. At starte med bolden vil, efter min mening, blot være unødigt pres, da man nærmest er tvunget til at score touchdown, for ikke at give en fordel til modstanderholdet. Men hvis 49ers ikke helt var klar over reglerne og troede, at det fungerede ligesom i grundspillet, så giver valget pludselig bedre mening. Det må dog aldrig ske, at man ikke har styr på reglerne i så vigtig en kamp.

Dog har cheftræner Kyle Shanahan været ude og forsvare valget i overtid. Han har udtalt, at han kendte reglerne. Shanahans valg blev begrundet med, at han ville sikre, at 49ers var det første hold til at stå med bolden, hvis kampen skulle ud i sudden-death. Desværre for Shanahan og 49ers så lykkedes det kun dem at score et field goal i overtiden, hvorimod Mahomes og Chiefs efterfølgende scorede et touchdown, hvilket afgjorde kampen.

Selvom Shanahan begrundede valget således, så troede mange af hans spillere, at de valgte bolden først, fordi de så kunne afgøre kampen med et touchdown. Det er ganske enkelt pinligt.

I modsætning til 49ers, så havde alle hos Chiefs terpet de nye overtidsregler, hvis sitationen skulle opstå.