Det er blevet finaletid. Ja, altså ikke Super Bowl, men tid til konferencefinaler.

Semifinalerne til Super Bowl er nemlig i sig selv finaler, når mestrene i hhv. AFC og NFC skal findes.

NFL er delt op i to halvdele eller konferencer, AFC og NFC. I løbet af grundspillet spiller holdene på kryds og tværs imod hinanden, men når slutspillet går i gang deles ligaen op.

På søndag spilles finalerne i de to konferencer, kendt som AFC-finalen og NFC-finalen, og 14 dage senere mødes AFC-mesteren og NFC-mesteren i Super Bowl.

Der er altså fire hold og tre kampe tilbage. To i weekenden og så Super Bowl 53 i Atlanta.

Sådan spilles der søndag (seedning i parentes):
Kl. 21:00 NFC-finalen
New Orleans Saints (1) – Los Angeles Rams (2)
Kl. 00:40 AFC-finalen
Kansas City Chiefs (1) – New England Patriots (2)

To gamle og to nye
Der er nærmest en generationskløft mellem de fire quarterbacks. På den ene side har du de aldrende Tom Brady og Drew Brees, der er hhv. 41 og 40 år gamle (sidstnævnte fyldte 40 i tirsdags). På den anden side har du de unge kometer Jared Goff og Patrick Mahomes, der er hhv. 24 og 23.

Tom Brady og Drew Brees har begge stået her før flere gange. Brady i øvrigt for 8. gang i træk. Det er helt uhørt i NFL, der gør alt for, at den slags ikke burde kunne lade sig gøre.

Goff og Mahomes står her for første gang, og kan allerede i deres hhv. tredje og andet år spille sig i Super Bowl.

Vi kan få alle scenarier i Super Bowl 53. Vi kan få Pensionist Bowl med Brees mod Brady, eller Baby Bowl med Goff mod Mahomes. Det kunne også blive Goff mod Brady eller Brees mod Mahomes, men det er ikke lige så sjovt.

I første omgang har vi to finaler med en gammel mod en ung: Det er New England Patriots med Tom Brady mod Kansas City Chiefs med Patrick Mahomes, og New Orleans Saints med Drew Brees mod LA Rams med Jared Goff.

Odds for de fire mulige Super Bowls: 

Patriots – Rams odds 5,64 (se specials i bunden for odds 6,00)
Chiefs – Rams odds 4,09
Patriots – Saints odds 3,63
Chiefs – Saints odds 2,64


Money in the bank
I min ugentlige artikel får du her et bud på en kamp, der ganske enkelt ikke må kikse. Du får ikke det højeste odds, til gengæld er der hurtig forrentning af din investerede kapital. Med endnu en gevinst i divisional runden er jeg nu 18-1 i sæsonen i denne kategori efter 17 ugers grundspil og to runder i slutspillet, men lad os bare slå fast: Intet er sikkert i weekenden.

Jeg har dog fundet et væddemål, jeg synes er ganske interessant. Kansas City Chiefs har som det første hold i NFLs historie scoret mindst 26 point i alle kampe i sæsonen. Det forsatte i slutspillet, hvor Chiefs i lørdags smed 31 point på tavlen mod Colts.

Nu står de overfor Patriots, som stille og roligt har fået (endnu) et fremragende forsvar sammen bestående af et par store profiler og et hav af no-names. Patriots tillod kun lidt over 20 point i snit pr. kamp i år, og i søndags lukkede de fuldstændig ned for Philip Rivers og Chargers, der dog til sidst fik lov til at pynte lidt på et 41-28 nederlag.

Jeg tror godt, Chiefs kan forsætte scoringstempoet, og lyse scoretavlen op med minimum 19 point. Det er der odds 1,10 for. Er du knap så forsigtig, så spil Over 25 point til odds 1,38.

Ugens bedste bet

Jeg må indrømme, at jeg var chokeret over, hvor ineffektive Colts var mod Chiefs, og det betød at jeg missede med et brag i denne kategori i lørdags. Ugens bedste bet er et væddemål, hvor jeg synes odds-setterne har vurderet forkert i den ene eller anden retning, og jeg er nu 8-11 i sæsonen.

Så hvor går vi hen i denne uge?
Der er kun to kampe at vælge imellem. Kommer der en overraskelse i Kansas City eller New Orleans? Eller måske begge steder? 
Jeg kunne godt se Patriots nappe sejren i KC med deres store rutine og evne til altid at justere mandskabet til den forestående modstander.

Jeg kunne også godt se Rams komme til The Big Easy og sige We Dat! Men hvad vil give dig endnu mere i posen? 
Det vil Rams-føring efter 1. quarter!

Saints var meget langsomme ud af starthullerne på både forsvar og angreb mod Eagles i søndags og kom bagud 14-0, inden de fik vendt det hele rundt. Hvis det gentager sig, kan de nemt være bagud igen efter 1. quarter. 
Tror du, at Rams fører efter de første 15 minutter, så er der faktisk et fremragende odds på det.

Odds 2,70 får du igen, hvis der står et større tal ud for Rams end Saints når spillerne bytter side første gang.

Ugens overraskelse
Hver uge får du et bud på en overraskelse, ofte med et odds over 3,00. I denne kategori er jeg nu nu 9-10 i sæsonen, efter jeg tog en chance på Cowboys i sidste weekend.

Kansas City Chiefs og New England Patriots har mødtes en gang tidligere i sæsonen. Det var i Foxboro, hvor Patriots vandt 43-40 og tildelte unge Patrick Mahomes sæsonens første nederlag.

Sidst de to klubber mødtes på Arrowhead i Kansas City var i 2014, hvor Chiefs knuste Brady og co. med 41-14, men det kommer næppe til at ske i weekenden.

Vejrforholdene i Kansas City på søndag siger minus 10 grader og det kan gøre det svært for Chiefs at køre deres normale angreb, mens Patriots er lidt bedre til at justere efter forholdene.

Hvis Patriots kommer ud som lyn og torden igen, lægger det pres på unge Mahomes, der måske begår en fejl eller to undervejs i kampen. 
Patriots kunne godt trække sig sejrsrigt ud af opgøret (til odds 2,30), men hvad nu hvis de knuser Chiefs, som de gjorde med Chargers i søndags?

Der er odds 7,35 for en Patriots-sejr med mere end 12 point. Sker det? Næppe? Er det realistisk? Bestemt!

Specials
Danske Spil har masser af sjove specials på kampene, og der kommer løbende flere til. Hold øje med artiklen her fredag og lørdag, når jeg finder de helt rigtige væddemål frem til dig.

I første omgang får du her de specials jeg har lavet i samarbejde med Oddset, og hvor du får lidt ekstra i posen.

Normalt laver vi en tripel vinder, men det bliver lidt svært i denne uge. Derfor får du her en double med de to underdogs til et fint odds på 6,00.

Ét touchdown af hhv. CJ Anderson for Rams, Soni Michel for Patriots og Travis Kelce for Chiefs virker ganske plausibelt. Det er der flotte odds 8,00 for.

Mit vildskud i denne uge er Patriots med over 34 point. Det er ikke helt urealistisk, og giver dig odds 4,65 igen.

Sidst men ikke mindst, så lad os da bare få en kastefest. Smider de fire quarterbacks alle bolden for over 300 yards, så er der odds 15 igen. Prøv den…

Tanker på falderebet
Der bliver brændt et field goal i kampen mellem Chiefs og Patriots til odds 2,05
Saints og Rams laver over 50 point tilsammen til odds 1,43
Odds 4,20 for at Patriots vinder Super Bowl virker meget højt!

God fornøjelse
Claus Elming