Et nyt år står for døren, men inden da skal vi have afsluttet grundspillet, og der er stadig to playoff-pladser på spil, samt masser af seedinger, friuger og hjemmebanefordele at spille om. 

Artiklen er bragt i samarbejde med Oddset fra Danske Spil

Spilleuge 17
Som sædvanligt er der hverken torsdags-, lørdags- eller mandagskampe i sidste spilleuge. Kun søndagskampe, og altid lagt så de opgør, der har betydning for hinanden spilles samtidigt. Ud af søndagens 16 kampe er der seedning og playoffpladser på spil i de ni, og resten har indflydelse på, hvordan næste års draft kommer til at se ud.

Du kan også høre flere spiltips i podcasten NFL Showet, som udkommer hver onsdag.  

For at få det store overblik med alt, hvad der spilles om i weekenden, anbefaler jeg at checke disse tre links:

Se også: Det spiller de om i uge 17
Se også: Sådan ser NFL-slutspillet ud lige nu
Se også: Alle stillinger i NFL

Money in the bank
Hver uge får du et spiltip, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. Med Ravens sejr i sidste uge er jeg nu 14-2 efter 16 uger i denne kategori (og 34-3 gennem de sidste to sæsoner). 

I denne uge kører vi den sikkert hjem med et beskedent odds, men til gengæld en stensikker gevinst. 

Green Bay Packers skal vinde for at sikre sig 2-seed i NFC, og dermed både en friuge i slutspillet og hjemmebane i første kamp. 

Modstanderen er Detroit Lions, og selvom de i de seneste sæsoner har drillet Packers, så kommer det ikke til at ske søndag. 

Packers skal vinde, og vinder, og det er der odds 1,16 for igen

Ugens bedste bet
Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer at odds-sætterne har skudt helt ved siden af. I sidste uge scorede Patriots og Bills lidt for mange point, så jeg er nu 6-10 i denne kategori i sæsonen.  

Tennessee Titans er det eneste mandskab i AFC-halvdelen, der selv kan afgøre sin egen skæbne. En sejr over Houston Texans og sæsonen er forlænget. 

Texans har absolut ingenting at spille for. De ved, at de med sikkerhed slutter som vinder af AFC South og indtager 4.-seed, når playoffs begynder. 

Texans kommer til at spare alle de største stjerner, og det er faktisk tvivlsomt om quarterback Deshaun Watson overhovedet kommer på banen. 

Det eneste Texans har at spille for er, at de ikke har lyst til at få Titans med i slutspillet, og at de med en sejr åbner op for et af de andre to andre hold med en teoretisk chance for at nå sluspillet.

Der er 1,58 for en Titans-sejr, og vil du have lidt mere i posen, så spil på handicap med over 5 point til odds 1,82.         

Ugens overraskelse
Du får også i hver artikel mit bud på et odds, som er for godt til ikke at prøve. I sidste uge ramte jeg Jets over Steelers, og dermed er jeg nu 7-9 i denne kategori i sæsonen.

17. spilleuge er altid meget interessant, fordi der er hold der sparer deres spillere, og hold der ikke har noget at spille for. Tag nu f.eks. Kansas City Chiefs. Det er næsten stensikkert, at Patriots slår Dolphins. Derfor har Chiefs reelt ikke at spille noget, da de så ender på 3.-seed uanset om de vinder eller taber. Kan det betyde at de sparer spillere? Og måske taber til Chargers? Det er der altså odds 4,20 på! 

Min overraskelse i denne uge skal du dog finde et helt andet sted. New York Giants har fundet en gylden duo i quarterback Daniel Jones og runningback Saquon Barkley. I sidste uge var de helt forrygende og satte begge flere NFL-rekorder. 

Kan de fortsætte de takter, kan de samtidig drille Philadelphia Eagles og sende dem ud af slutspillet (altså hvis Cowboys kan slå Redskins). 

Eagles halter helbredsmæssigt og de er også på vej til at halte sig ind i slutspillet, men vil med en sejr vinde NFC East og sikre sig 4.-seed og hjemmebane i første kamp i NFC-halvdelen. 

Jeg har dog på fornemmelsen at de bummer den, og Giants vinder kampen. Der er odds 2,75 på en Giants-sejr.  

Se også: Det spiller de om i uge 17
Se også: Sådan ser NFL-slutspillet ud lige nu
Se også: Alle stillinger i NFL

Elming Specials
Sidst men ikke mindst laver jeg i år sammen med Oddset en stak specials, som jeg synes kunne være sjove at prøve, og hvor der er gode gevinster. Samtidig  smider Oddset 10% oveni, så er der er endnu mere at hente, hvis de går hjem.

Spilleuge er svær at blive klog på, så derfor er der ikke meget at hente i min tripel. Odds 2,80 bliver det dog til, hvis Colts, 49ers og Cowboys alle vinder.

Så er der noget bedre odds at hente, hvis Austin Ekeler kan score for Chargers, Miles Sanders for Eagles og George Kittel for 49ers. Ender de alle i end zone, ender der odds 10 i din lomme.

Sidst men ikke mindst får du min Hail Mary, som faktisk er gået hjem et par gange i år. I denne uge synes jeg den er vild. To touchdowns af BeastMode, så får du odds 25!

Tanker på falderebet
Og nå ja, så til allersidst får du lige mine tanker om 3-4 væddemål i runden.
Steelers over Ravens til odds 1,85 skal spilles.
Raiders over Broncos til odds 2,65 er meget højt.
1,62 på en 49ers sejr over Seahawks er easy money. 

Godt nytår og god fornøjelse med 17. spilleuge
Claus Elming