Næstsidste spilleuge står for døren og med to runder tilbage er der stadig playoff-pladser og seedinger i spil. 

Vi er nede på ni hold i AFC til de seks pladser i slutspillet, og otte hold i NFC, men reelt er der kun divisionstitlen i NFC East på spil her. Til gengæld er kampen om førsteseed historisk stor. Fire klubber ligger med 11-3 og Vikings med 10-4.  

Se også: Sådan ser NFL-slutspillet ud lige nu
Se også: Alle stillinger i NFL

Artiklen er bragt i samarbejde med Oddset fra Danske Spil

NFL sæson 100 Jubilæumskamp
For at fejre NFLs sæson 100 vil ligaen hver uge have én kamp, der symboliserer det historiske. En vigtig kamp, et betydningsfuldt opgør, en Super Bowl rematch, et opgør mellem arvefjender eller en kamp, der kan dateres meget langt tilbage. 

I denne uge er det kampen mellem Los Angeles Chargers og Oakland Raiders. Hvorfor spørger du måske. Men der er en (god) forklaring. Det er den sidste kamp mellem de to klubber, mens de stadig begge hører til i Californien.

Chargers og Raiders kom begge ind med AFL-ligaen i 1960 og har lige siden været arvefjender. Næste år flytter Raiders til Las Vegas, og selv Chargers-Raiders rivaliseringen altid vil bestå, så er det slut med opgøret om Californien. 

Den mest kendte kamp mellem de to er blot kendt som “The Holy Roller”

Chargers er favorit til odds 1,35 og den tror jeg går hjem, med mindre de selvdestruerer igen. Det er efter forventningen i øvrigt også Chargers sidste kamp på deres midlertidige stadion, inden de flytter ind i større og noget vildere rammer sammen med LA Rams. 

Torsdagskampen – er nu…
…blevet til tre lørdagskampe. Spillerunde 15 kommer med en tidlig julegave til dig i form af en mini-thanksgiving lørdag med hele tre kampe på programmet.

Kl. 19:00 Tampa Bay Buccaneers – Houston Texans
Kl. 22:30 New England Patriots – Buffalo Bills
Kl. 02:15 San Francisco 49ers – Los Angeles Rams.

Det er faktisk tre superfede kampe, hvor der er noget på spil i alle tre.
Texans kan sikre sig en plads i slutspillet med en sejr, men Bucs har lige vundet fire kampe i træk. 

Patriots og Bills kæmper om førstepladsen i AFC East. Den ligger dog til Patriots, selvom de taber, men skaber ekstra pres inden sidste spillerunde.

49ers kæmper for første-seed i NFC-halvdelen, mens LA Rams kæmper for at bevare sit spinkle håb om en plads i slutspillet. 

Spilleuge 16
Ud af weekendens 16 kampe er der kamp om seedning og playoffpladser i de 11. Mest spændende er naturligvis opgøret i NFC East, hvor Philadelphia Eagles og Dallas Cowboys mødes i et direkte opgør om førstepladsen i divisionen og en plads i playoffs. 

Du kan også høre flere spiltips i podcasten NFL Showet, som udkommer hver onsdag.  

Money in the bank
Hver uge får du et spiltip, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. Med Raiders nederlag på hjemmebane til Jaguars gik det alligevel galt i sidste uge, og dermed er jeg nu 13-2 efter 15 uger i denne kategori (og 33-3 gennem de sidste to sæsoner). 

I denne uge kører vi den sikkert hjem, når Cleveland Browns hjemme tager imod Baltimore Ravens. Sidstnævnte kan sikre sig første-seed i AFC-halvdelen med en sejr, og det er en chance, de ikke vil lade gå forbi. 

Med en sejr får de nemlig hjemmebane i slutspillet, en friuge, og faktisk også en slags ekstra friuge, da de ikke behøver spille alle deres største stjerner i den sidste spillerunde. 

Browns vandt det første møde mellem de to mandskaber, og det er faktisk sidste gang Ravens har tabt en kamp. Siden er det blevet til 10 sejre i træk. Den længste stime i klubbens historie. 

Sejr nr. 11 i træk kommer søndag og det får du odds 1,22 for. Kan Ravens vinde med 11 eller mere, så er der fine 1,87 igen.   

Ugens bedste bet
Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer at odds-sætterne har skudt helt ved siden af. I sidste uge ramte jeg Buccaneers sejr både lige på og på handicap, og dermed er jeg nu 6-9 i denne kategori i sæsonen.  

I denne uges udgave af NFL showet anbefalede jeg igen en Bucs sejr. Denne gang til odds 2,35 for en sejr hjemme over Texans lørdag aften.
Her går vi dog i en anden retning, og skal et smut til New England, hvor Patriots tager imod Buffalo Bills. Det bliver en lavtscorende affære, hvor begge angreb er oppe mod et af ligaens bedste forsvar. 

Tom Brady har slet ingen rytme på angrebet i øjeblikket og møder et frygtindgydende Bills-forsvar. Josh Allen er en loose cannon, og det er aldrig godt mod et godt coacher Patriots-defense. Det er lige ved, at jeg tror de to forsvar laver flere point end de to angreb, men ikke desto mindre tro vi en kamp uden alt for mange point. 

Bliver der scoret under 39 point til sammen, så får du odds 1,82 igen. Vil du have lidt mere i juleposen, så spil under 34,5 point til odds 2,35. Jeg kunne godt se en sejr til det ene hold på 17-10 eller 17-13, og holder det, så er der odds 3,45 for under 31 point

Ugens overraskelse
Du får også i hver artikel mit bud på et odds, som er for godt til ikke at prøve. I sidste uge ramte jeg Bills over Steelers (også på handicap til odds 3,45) og dermed er jeg nu også 6-9 i denne kategori i sæsonen.

Og faktisk bruger jeg Steelers igen som det tabende hold i denne uge. Modstanderen er New York Jets, der faktisk stille og roligt er ved at skrue en godkendt sæson sammen.

Sidstnævnte har et fint forsvar og i Sam Darnold har de fremtidens mand på quarterback. Imod Ravens flyttede de bolden fint og satte 21 point på tavlen, og selvom Steelers også har et godt forsvar, så tror jeg Jets kan sætte flere point på tavlen søndag end Bills formåede i søndags. 

Kan Devlin Hodges og Steelers angreb følge med til det? Kan de score 20 point, hvis det kræves? Det tror jeg faktisk ikke. Derfor skal du spille Jets som vinder, og de har i øvrigt også hjemmebane. 

Der er odds 2,50 på en Jets-sejr og det er ugens overraskelse.    

Elming Specials
Sidst men ikke mindst laver jeg i år sammen med Oddset en stak specials, som jeg synes kunne være sjove at prøve, og hvor der er gode gevinster. Samtidig  smider Oddset 10% oveni, så er der er endnu mere at hente, hvis de går hjem.

I denne uge har jeg lavet en triple både til de tre kampe lørdag og så en til kampene søndag og mandag.

Lørdag tror jeg på en favoritsejr og to overraskelser til odds 11,70. Søndag og mandag får du til gengæld “kun” 2,72 igen hvis Vikings og, Falcons og Chiefs alle vinder.

Min Touchdown tripel hedder Michael Thomas, Myles Sanders og Tyreek Hill, og scorer de alle tre, scorer du odds 7,50.

Og check så lige alle de fede odds til Monday Night kampen mellem Vikings og Packers. Den spilles jo rent faktisk d. 24. december, så oddset har lavet en stribe 24,12 odds.

Tanker på falderebet
Og nå ja, så til allersidst får du lige mine tanker om 3-4 væddemål i runden.
Vinder Eagles den spændende kamp mod Cowboys er der odds 2,30.
Vikings vinder hjemme over Packers mandag til odds 1,45.
Broncos hjemme over Lions giver odds 1,35

God jul og god fornøjelse med 16. spilleuge
Claus Elming