Julen nærmer sig. Og vi er nærmest blevet forkælet hele året med fede kampe og en uforudsigelig sæson. Der er tre uger tilbage af grundspillet og stadig meget at spille om. 

Ni hold kæmper om slutspilpladser i NFC-halvdelen, mens 11 klubber fortsat er i spil de seks pladser i AFC-halvdelen. 

Artiklen er bragt i samarbejde med Oddset fra Danske Spil

Se også: Sådan ser NFL-slutspillet ud lige nu
Se også: Alle stillinger i NFL

Torsdagskampen
Spillerunde 15 åbner med en kamp, som de fleste velsagtens betragter lidt som givet på forhånd. Baltimore Ravens tager imod New York Jets, og førstnævnte er naturligvis storfavorit. 

Godt nok har Jets spillet fornuftigt siden Sam Darnold kom tilbage, og de har vundet fire af deres seneste seks kampe. Men derfra og så til at stikke et kæp i hjulet på Ravens-maskinen er der langt. 

Lamar Jackson fortsætter ufortrødent sit angreb på diverse NFL-rekorder, MVP-titlen og ikke mindst en plads i Super Bowl. 

Hvis alt går som præsten prædiker, så tager han rekorden for flest løbeyards i en sæson fra Michael Vick torsdag nat, og hvis Ravens er overlegne, kan de hurtigt skifte ham ud, og lade ham hvile en ikke nærmere defineret fiberskade i det ene ben. Han er alfa og omega for deres videre succes, så Ravens kommer til at spare ham så meget og så snart de kan. 

Der er odds 1,10 på Ravens, og det kan næsten ikke gå galt.   

Spilleuge 15
Nu har vi haft en stribe spilleuger med masser af uforudsigelige opgør. Denne uges repertoire af NFL-kampe virker mere tilforladelige, men lur mig om der ikke kommer en lille surprise eller to.

Mest interessant er opgørene mellem Tennessee Titans og Houston Texans samt Pittsburgh Steelers og Buffalo Bills, hvor alle fire klubber har meget på spil.

Du kan også høre flere spiltips i podcasten NFL Showet, som udkommer hver onsdag.  

Money in the bank
Hver uge får du et spiltip, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. Med Vikings sejr på hjemmebane er jeg 13-1 efter 14 uger i denne kategori (og 33-2 gennem de sidste to sæsoner). 

Oakland Raiders spiller hjemme i Oakland søndag. Læs lige den sætning igen. For det er sidste gang, jeg skriver det. Nogensinde. 

Fra næste sæson spiller Raiders i Las Vegas, og da klubben slutter sæsonen af med to udekampe, er søndagens opgør mod Jacksonville Jaguars den sidste de spiller i Oakland ever.  

Jeg forventer, at de ønsker at forlade The Bay Area med et brag, og da de møder et Jaguars-mandskab i eksistentiel krise, bør det her udmønte sig i en sidste sejr til de mange Raiders-fans, der kan se deres helte for sidste gang i Oakland. 

Der er odds 1,38 på en sejr til Silver and Black, og giver de den lidt gas, får du odds 1,45 for en sejr med et field goal, og lækre 1,77 for en sejr med blot seks point.

Ugens bedste bet
Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer at odds-sætterne har skudt helt ved siden af. Og med Redskins beskedne nederlag til Packers i søndags er jeg nu 5-9 i denne kategori i sæsonen.  

I denne uges udgave af NFL showet anbefalede jeg en Ravens sejr på hjemmebane over New York Jets, men her får du en kamp på søndag, hvor du kan tjene lidt mønt også.

Buccaneers har det sjovt i øjeblikket. Og de er sjove at se på. Quarterback Jameis WInston er Forrest Gumps æske chokolade: “You never know what you are gonna get”, men han og Bucs har vundet de seneste tre opgør. 

Famous Jameis fører ligaen i TD-kast, i interceptions og er kun 7 yards fra Dak Prescott i at have flest kaste-yards også. Han fyrer bolden afsted uden at tænke over, om den bliver grebet af en modspiller eller medspiller (ofte og for det meste er det dog til sidstnævnte). Det kan være frustrerende for en træner, men I guder hvor er det sjovt at se på. 

Jeg tror han går amok på søndag mod Detroit Lions, og selvom det er på udebane, så henter Buccaneers en sejr mod et Lions-mandskab, der trænger til juleferie. 

Der er odds 1,58 på Bucs, hvilket er supergodt, og en sejr med et touchdown giver faktisk fine 2,40 igen.       

Ugens overraskelse
Du får også i hver artikel mit bud på et odds, som er for godt til ikke at prøve. I sidste uge ramte jeg Chiefs over Patriots og dermed er jeg nu også 5-9 i denne kategori i sæsonen.

Der er playoff-pladser i spil, der er seedning i spil, og en divisionstitel på spil, når Pittsburgh Steelers søndag tager imod Buffalo Bills. For Steelers er kampen en must-win. Der er så stor kamp om wild card pladserne i AFC, at de ikke kan tillade sig at tabe. 

Bills kan godt tillade sig at tabe, men vinder de, lægger de pludselig pres på New England Patriots i kampen om førstepladsen og divisionstitlen i AFC East. 

Steelers er favorit på hjemmebane, hvilket egentlig overrasker. Jo, de har da et forrygende forsvar, og deres nye quarterback Devlin Hodges gør det fint, men det er et godt hold, de er oppe imod. 

Bills har gang i en flot sæson, hvor de har fået styr på både angreb og forsvar. De har spillet lige op med hold som Ravens og Patriots, og besejret mandskaber som Titans og Cowboys. Ok, hvis man kigger på deres kampprogram, har det ikke været skræmmende, men de er stadig imponerende 9-4.

Søndag er en stor test for dem. Et varmt Steelers-hold på udebane, og en mulighed for endnu engang at gøre NFL-verdenen opmærksom på, at Bills mener business. 

Der er odds 2,30 på en sejr til Bills på Heinz Field, og det synes jeg er et flot odds. Og så kan du få hele 3,45 igen, hvis Bills vinder med mere end fire point!

Elming Specials
Sidst men ikke mindst laver jeg i år sammen med Oddset en stak specials, som jeg synes kunne være sjove at prøve, og hvor der er gode gevinster. Samtidig  smider Oddset 10% oveni, så er der er endnu mere at hente, hvis de går hjem.

Seahawks kan godt besejre Panthers ude, Titans kan godt slå Texans hjemme, og Browns skal vinde over Cardinals, for at bevare håbet om en plads i playoffs. Går ale tre hjem, så er der odds 3,85 til dig.

Derrick Henry er en énmandshær i øjeblikket, Todd Gurley er ved at finde formen, og Bills QB Josh Allen kan godt løbe selv. Scorer de alle tre, så scorer du odds 4,50.

Og apropos det med at løbe selv. Hvis både Deshaun Watson og Ryan Tannehill scorer i kampen mellem Titans og Texans, så er der lækre odds 30 i min Hail Mary.

Se også: Sådan ser NFL-slutspillet ud lige nu
Se også: Alle stillinger i NFL

Tanker på falderebet
Og nå ja, så til allersidst får du lige mine tanker om 3-4 væddemål i runden.
Er Cincinnati Bengals til odds 4,20 Over New England Patriots helt urealistisk?
Rams ude over Cowboys til 1,85 skal spilles.
Titans hjemme over Texans til odds 1,70 lyder rigtig godt

God fornøjelse med 15. spilleuge i NFL sæson 100.
Claus Elming