Den sidste tredjedel af NFL-sæsonen står for døren, og det er nu fårene skal skilles fra bukkene.

Artiklen er bragt i samarbejde med Oddset fra Danske Spil

Desværre går det ikke alt for godt for NFLs bukke-hold. LA Rams lader til at være i dyb krise, og der skal til at ske noget for sidste års Super Bowl mandskab, hvis de skal nå med i slutspillet. I denne uge møder de Chicago Bears på hjemmebane i en must-win-kamp.

Det andet hold fra LA skal et smut til Mexico. Chargers møder Kansas City Chiefs i Monday Night Football på Azteca Stadium i Mexico City. Ligeledes en must-win kamp for Chargers.

Taber begge kan Los Angeles kollektivt kysse farvel til NFL slutspillet året efter begge mandskaber var med.

Seattle Seahawks, NY Giants, Green Bay Packers og Tennessee Titans får sig alle et hvil. Dermed er der altså 28 hold i aktion og 14 kampe på tapetet fra torsdag til mandag.

NFL sæson 100 Jubilæumskamp
For at fejre NFLs sæson 100 vil ligaen hver uge have én kamp, der symboliserer det historiske. En vigtig kamp, et betydningsfuldt opgør, en Super Bowl rematch, et opgør mellem arvefjender eller en kamp, der kan dateres meget langt tilbage. 

I denne uge er det kampen mellem New England Patriots og Philadelphia Eagles. Hvorfor spørger du måske. Men der er en (god) forklaring.

Det er en rematch af ikke bare én, men to Super Bowls mellem de to mandskaber. Den første vandt Patriots i 2005, mens Eagles vandt den fremragende Super Bowl de to hold spillede for to år siden, hvor Nick Foles på magisk vis fik besejret Patriots og sikret Eagles deres første Super Bowl sejr.   

Torsdagskampen
Spillerunde 11 åbner med et meget spændende AFC West opgør, hvor der pludselig er kommet en hel del på spil. Cleveland Browns tager imod Pittsburgh Steelers, og jeg er på plads i Cleveland sammen med 25 danske NFL-fans. 

Hjemmeholdet kan med en sejr spille sig tilbage ind i kampen om slutspilspladser, omend det ikke ser nemt ud.

Steelers på den anden side har imponeret de seneste uger og vinder kampe uden Big Ben ved roret. Forsvaret er imminent og skal nok skabe problemer for Baker Mayfield og. co. 

Cleveland er faktisk overraskende store favoritter til odds 1,65 igen, mens der er odds 2,45 for en udesejr

Spilleuge 11
Der er to stensikre i denne uge, og så ellers 12 kampe, der kan falde ud til begge sider. I sidste uge gik NFL helt amok med overraskelser, og vi kunne sagtens få en gentagelse i denne runde. 

Jeg har fundet et par gode væddemål til dig, som jeg håber gør din weekend lidt $jovere.

Du kan også høre flere spiltips i podcasten NFL Showet, som udkommer hver onsdag.  

Money in the bank
Hver uge får du et spiltip, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. Jeg har haft en dig hånd indtil videre, og har ramt alle forslag hele året. Dermed er jeg nu 10-0 efter 10 uger (og 30-1 gennem de sidste to sæsoner).

I denne uges udgave af NFL showet anbefalede jeg en Oakland Raiders sejr på handicap hjemme over Cincinnati Bengals, og det holder jeg fast i her.

Raiders har imponeret i år, og virker skarpe både på angreb og forsvar. Der er kommet ungt blod ind på holdet, og Jon Gruden forbereder sine tropper på fornem vis uge efter uge.

Bengals fik sig en ordentlig lussing af Baltimore Ravens, og rookie quarterback Ryan Finley havde en hård dag på kontoret med to mistede bold, der begge gav touchdown.

Raiders har ikke samme kvalitet som Ravens, men de vinder på hjemmebane, og kan de vinde med mere end 3 point, så er der odds 1,33 igen. Tror du på en sejr med et touchdown stiger det odds til 1,52.  

Ugens bedste bet
Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer at odds-sætterne har skudt helt ved siden af. I sidste uge blev vi snydt af en Jets-sejr over Giants, men i denne håber vi på en Jets-sejr for en stor gevinst.

Modstanderen en Washington Redskins, der er i en af de største kriser i klubbens historie. De har allerede fyret deres træner. Deres ejer og sportchef er under konstant beskydning. Og sidst men ikke mindst, har de valgt at gøre Dwayne Haskins til quarterback resten af sæsonen. 

Jets viste lidt liv sidste uge mod bysbørnene fra Giants på hjemmebane, og skal i weekenden rejse de få hundrede km til Washington DC. Jeg tror ikke udebanen bliver et problem. Der vil være næsten lige så mange Jets-fans som Redskins-fans på lægterne. 

Jets er et bedre mandskab lige nu, og selvom Redskins endelig får runningback Derrius Guice tilbage, så tror jeg på en Jets-sejr til odds 2,10.

Ugens overraskelse
Du får også i hver artikel mit bud på et odds, som er for godt til ikke at prøve. 

Vi leder her efter et odds i nærheden af de 3,00 gange pengene igen, og i denne uge skal vi et smut omkring Baltimore, hvor hjemmeholdet med Lamar Jackson er i topform. 

Men faktisk forudser jeg et nederlag til hjemmeholdet, der søndag får besøg af Houston Texans. Sidstnævnte har lige siddet over, efter de besejrede Jacksonville Jaguars i London, og samtidig sendte #MinshewMagic tilbage på bænken. 

Deres forsvar er overraskende godt, selv uden JJ Watt, men kommer naturligvis på en stor opgave, når de skal forsøge at stoppe Lamar Jackson. Men det samme kan siges med omvendt fortegn om Ravens defense, og deres udfordring med at holde styr på Deshaun Watson. 

Det bliver en tæt affære, og den bliver med stor sandsynlighed super underholdende. Jeg forudser en Texans-sejr, og det er der odds 2,80 for.    

Elming Specials
Sidst men ikke mindst laver jeg i år sammen med Oddset en stak specials, som jeg synes kunne være sjove at prøve, og hvor der er gode gevinster. Samtidig  smider Oddset 10% oveni, så er der er endnu mere at hente, hvis de går hjem.

Bills, Panthers og Saints er alle favoritter i deres kampe søndag mod hhv. Dolphins, Falcons og Buccaneers. Vinder de alle tre, så er der odds 2,90 igen.

Jeg ramte min touchdown triple i sidste uge, så vi håber på en gentagelse i spilleuge 11. Daniel Fells er en scoringsmaskine i red zone for Texans. Kan han, Miles Sanders fra Eagles, og David Montgomery fra Bears alle score, så er der lækre odds 18 igen.

En af ugens fedeste kampe er opgøret mellem Baltimore Ravens og Houston Texans, og mødet mellem Lamar Jackson og Deshaun Watson. Scorer de begge touchdown i kampen, så er der odds 10 igen.

Tanker på falderebet
Og nå ja, så til allersidst får du lige mine tanker om 3-4 væddemål i runden.
Vikings hjemme over Broncos til odds 1,18 er en gave.
Jaguars ude over Colts til odds 2,45 skal prøves.
Cardinals til odds 5,70 ude over 49ers virker meget højt.

God fornøjelse med 11. spilleuge i sæson 100
Claus Elming