Vi er nu halvvejs gennem grundspillet i årets NFL-sæson. Alle hold har spillet minimum otte kampe og dermed halvdelen af grundspillets 16 opgør.   

I denne uge er der seks hold, der sidder over. Det er de to klubber, der spillede i London i søndags, Jacksonville Jaguars og Houston Texans, forrige års Super Bowl kombattanter, Philadelphia Eagles og New England Patriots, samt Washington Redskins og Denver Broncos (der i øvrigt mødtes i den legendariske Super Bowl 22, hvor Redskins scorede 5 touchdowns i anden quarter). Dermed er der for første gang i år kun 13 kampe på tapetet,

Torsdagskampen
Spillerunde 10 åbner med et rent AFC West opgør, når Oakland Raiders tager imod Los Angeles Chargers. Det er to mandskaber, der begge stadig håber på en plads i slutspillet, men hvor Chargers skuffende kun er 4-5 efter ni kampe, så er Raiders lidt overraskende 4-4 efter otte. 

Chargers har mest på spil, da forventningerne til dem inden sæsonen var tårnhøje. På den anden side, er det Raiders tredjesidste hjemmekamp ever i Oakland, da de som bekendt flytter til syndens hule i Las Vegas næste år. De ønsker ikke at skuffe deres trofaste fans. 

Der er odds 2,10 på en hjemmesejr til Derek Carr og co., mens udeholdet giver 1,82 igen.

Spilleuge 10
Jeg føler, jeg gentager mig selv, når jeg siger, at det er en meget spændende og meget uforudsigelig søndag, vi går i møde. Der vil med garanti komme et par store overraskelser, og så er det jo bare med at finde dem. Jeg har fundet et par gode væddemål til dig, som jeg håber gør din weekend lidt $jovere.

Du kan også høre flere spiltips i podcasten NFL Showet, som udkommer hver onsdag.  

Money in the bank
Hver uge får du et spiltip, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. Jeg har ramt plet hver uge i år, og med Cowboys sejr over Giants i søndags (med lidt magisk hjælp fra en sort kat) er jeg nu 9-0 efter otte uger (og 29-1 gennem de sidste to sæsoner).

I denne uges udgave af NFL showet anbefalede jeg en Baltimore Ravens sejr ude over Cincinnati Bengals, og det holder jeg fast i her.

Men det er en af de der kampe, hvor man lige skal tænke sig om en ekstra gang. Ravens kommer lige fra en stor sejr over New England Patriots, og flyver de stadig på en lyserød sky over det, så bliver man straffet i NFL.

Bengals har lige siddet over, og har besluttet sig for at skifte quarterback. Ud ryger den røde seksløber, ind kommer rookie Ryan Finley, og det kunne godt give dem et mentalt boost.

Jeg tror dog, at Ravens er så godt coaches af John Harbaugh, at de er 100% fokuserede på dette opgør, som udover at være en pligtsejr, også er en kamp i AFC North divisionen. Med en sejr, sætter Ravens sig rimelig solidt på førstepladsen, inden den afgørende kampe frem mod slutspillet.

Der er odds 1,23 på Ravens og det er Money in the bank. Vil du have mere i posen, så prøv Ravens vinder med et touchdown eller mere til 1,72.

Ugens bedste bet
Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer at odds-sætterne har skudt helt ved siden af. Her missede Colts’ kicker Adam Vinatieri et field goal kort før tid i søndags, og så missede vi en gevinst, da Pittsburgh Steelers løb med sejren. 

Dermed er jeg 2-7 indtil videre i sæsonen, og det skal der rettes op på i denne uge. 

For anden uge i træk, skal vi et smut omkring Met Life Stadium, men i denne uge, er det med omvendt fortegn, når jeg forudser en Giants-sejr på udebane. Hvordan hænger det sammen? Jo, modstanderen er New York Jets, og Met Life vil denne aften være oplyst i grønt, og Giants skal klæde om i udeholdets omklædningsrum.   

Det er et af de sjældne møder mellem de to New Jersey-mandskaber (Buffalo Bills er faktisk det eneste mandskab med hjemmebane i staten New York). De mødes hvert år i en træningskamp, men kun hvert fjerde år i grundspillet.

Der er odds 1,77 på en sejr til Giants, og kan de vinde med blot fem point, stiger det odds til fornemme 2,50.

Ugens overraskelse
Du får også i hver artikel mit bud på et odds, som er for godt til ikke at prøve. Her missede jeg i sidste uge, da Lions ikke kunne besejre Raiders (men ramte til gengæld Ravens over Patriots). Dermed er jeg nu 3-6 i denne kategori, hvor vi leder efter et odds i nærheden af de 3,00.

Der er mange interessante odds i denne uge, når vi taler om overraskelser, og mange odds fra 2,50 (Bills over Browns) til 3,15 (Seahawks over 49ers) at lege med.  

Jeg går med Arizona Cardinals, som godt nok er på udebane, men har så meget uforløst potentiale, at jeg tror de godt kan besejre Tampa Bay Buccaneers.

Cardinals quarterback Kyler Murray er bare en fornøjelse at følge, og spørgsmålet er om Bucs kan følge med ham, eller om han tryller en sejr frem over den tidligere Cardinals-træner Bruce Arians. 

Bucs quarterback Jameis Winston er meget svær at blive klog på. Han kan være gudsjammerlig ringe og helt fantastisk. Nogle gange i samme kamp.

Jeg tror på en sejr til Cardinals på udebane, og det er der odds 2,80 for. Spiller du med livrem og seler, så sæt dine penge på, at Cardinals ikke taber med 12 point. Det er der odds 1,42 for.     

Elming Specials
Sidst men ikke mindst laver jeg i år sammen med Oddset en stak specials, som jeg synes kunne være sjove at prøve, og hvor der er gode gevinster. Samtidig  smider Oddset 10% oveni, så er der er endnu mere at hente, hvis de går hjem.

Min tripel i denne uge kræver to overraskelser og en hjemmesejr til Saints. Den var faktisk meget højere, men odds er allerede blevet justeret, så du nu i gåseøjne kun får 5,85 igen. Det synes jeg, du skal prøve.

Min touchdown-tripel er the who’s who i denne uge. Kan Tyreek Hill score (måske med Mahomes som quarterback), fortsætter Christian McCaffrey sit angreb på NFLs touchdown rekord, og scorer Dalvin Cook imod Cowboys, så kan du score odds 5,00.

Min Hail Mary handler i denne uge om en af NFLs mest spændende spillere. Hvis Ravens quarterback Lamar Jackson løber over 100 yards og scorer mindst ét TD selv, så er der odds 10 igen.

Tanker på falderebet
Og nå ja, så til allersidst får du lige mine tanker om 3-4 væddemål i runden.
Vikings ude over Cowboys til odds 2,45 er meget højt.
49ers hjemme mandag over Seahawks til odds 1,40 lyder godt
Kan Dolphins vinde igen? Der er odds 4,90 på en sejr over Colts.

God fornøjelse med uge 10 i sæson 100
Claus Elming