Gul Kluds Nicholas Isak Jørgensen varmer op til slutspilsklassikeren mellem San Francisco 49ers og Green Bay Packers.

Natten til søndag fortsætter slutspillet i Santa Clara, hvor to historiske sværvægtere krydser klinger. Det er San Francisco 49ers mod Green Bay Packers, som har vundet ni Super Bowl-titler og 43 divisionstitler tilsammen! Det er tiende gang, at de to mastodonter mødes i slutspillet, hvilket gør opgøret til det mest spillede i slutspillets historie.

49ers fører den indbyrdes slutspilsserie med fem sejre, mens de har besejret Packers fire gange i træk. Senest var i 2022 på Lambeau Field, hvor Talanoa Hufanga scorede et touchdown på special teams og 49ers vandt med 13-10.

San Francisco 49ers er også udråbt som favoritter til dette slutspilsopgør, efter at de vandt 12 kampe i grundspillet og erobrede førsteseedet i NFC. Kyle Shanahans angreb scorede næstflest point (28,9 pr. kamp) og producerede flest offensive yards (398,4 pr. kamp) i NFL, mens Brock Purdy i perioder lignede favoritten til MVP-titlen. Purdy sluttede da også grundspillet med femteflest kastede yards (4.280), tredjeflest touchdowns (31) og den bedste quarterback rating (72,7) i NFL.

Gæsterne fra Green Bay kommer til opgøret, efter at de tog fusen på Dallas Cowboys, som besejrede med 48-32 i Texas. Jordan Love trådte endegyldigt ud af Aaron Rodgers’ skygge, da han ramte på 16 af 21 kast for 272 yards og tre touchdowns. Aaron Jones har også genfundet fordums styrke på det helt rigtige tidspunkt, og han straffede Cowboys’ forsvar med 118 yards og tre touchdowns som følge.

Vi kan ikke gøre andet end at lette på hatten for Matt LaFleur, som har leveret et fantastisk stykke trænerarbejde i 2023-sæsonen. Efter en svær og inkonsistent sæsonstart, hvor Packers bare vandt to af de første syv kampe, fik LaFleur justeret sit spilkoncept og forløst sit purunge mandskab på det helt rigtige tidspunkt. Med en gennemsnitsalder på bare 24,98 år råder LaFleur over det suverænt yngste hold i NFL, og det understreger blot, at Packers er på rette vej.

Seneste nyt på skadesfronten

Værterne fra Santa Clara sad over i Wild Card-runden, og har kunnet bruge den seneste uge på at blive de værste skadeskvaler kvit. Det betyder også, at 49ers har en ganske beskeden skadesliste til divisions-runden, hvor der kun er tvivl om Dre Greenlaw af starterne. Den dygtige og hårdtslående linebacker spillede et glimrende grundspil, hvor han leverede 120 tacklinger og 1,5 sack.

Det står omvendt skidt til i Green Bay, hvor hele 10 startere er angivet på skadeslisten. Værst står det til med cornerback Jaire Alexander, der missede træningen i begyndelsen af ugen, efter at han spillede med en skadet skulder og ankel mod Cowboys. Trods sine skavanker spillede Alexander en afgørende rolle med syv tacklinger og en interception. Ud over Alexander bør I holde øje med Kenny Clark (rygskade), AJ Dillon (nakkeskade) og Elgton Jenkins (knæskade), som er tvivlsomme til kampen.

Læs også: Optakt til Detroit Lions vs. Tampa Bay Buccaneers

Løber Christian McCaffrey hen over Packers?

Traditionen tro skal I holde et vågent øje med San Francisco 49ers’ løbeangreb, når de møder Green Bay Packers. Hvem husker ikke NFC-mesterskabskampen i 2020, hvor Raheem Mostert løb hen over Packers’ forsvar og leverede 220 yards og fire touchdowns?

Selvom det var en bemærkelsesværdig præstation af Mostert, så er det ikke utopisk, at Christian McCaffrey kan spille en tilsvarende rolle i den kommende slutspilskamp. McCaffrey spillede et fænomenalt grundspil, hvor han løb for flest yards (1.459) og fjerdeflest touchdowns (14) i NFL. 49ers løb i gennemsnit for 140,5 yards pr. kamp i grundspillet, hvilket var tredjeflest i NFL.

På papiret udgør 49ers’ løbeangreb den største trussel for Matt LaFleurs forsvar, som tillod vanvittige 128 løbe-yards pr. kamp i grundspillet, hvilket var femteflest i NFL – kun ”overgået” af Arizona Cardinals, Seattle Seahawks, Denver Broncos og New York Giants. Derfor er det også problematisk, at forsvarsankeret Kenny Clark ikke har trænet med for fuld styrke i den forgangne uge, fordi han døjer rygproblemer. Det er alfa omega, at Packers formår at begrænse den skade, som 49ers’ løbeangreb kommer til at forårsage, hvis de skal stå en chance i opgøret.

Forudsigelse

Lad os starte med at vippe på hatten for Matt LaFleur og Jordan Love, som har overgået alle forventninger i 2023-sæsonen – såvel i grundspillet som i Wild Card-runden, hvor de rundbarberede Dallas Cowboys på udebane. Packers råder over det yngste hold i NFL, og er godt positioneret til at kunne forstærke holdet i foråret, så de kan bide sig fast i toppen af NFC igen. Det er dårligt nyt for resten af NFC North, som har tørstet efter dagene, hvor Aaron Rodgers ikke længere spillede for ostehovederne.

Ikke desto mindre føler jeg mig sikker i, at Santa Clara bliver endestationen for Packers i dette slutspil. 49ers har brugt den seneste uge på at genoplade batterierne, og så er deres forsvar på et helt andet niveau end Cowboys’ ditto. Jeg tvivler fx på, at Jordan Love får samme succes med sine kast ind over midten, hvor Fred Warner venter. Derudover er Packers’ forsvar dårligt stillet, når det kommer til at stoppe 49ers’ løbeangreb, og det betyder også, at Brock Purdy får plads at boltre sig på i play action-spillet.

San Francisco 49ers vinder 31-21.