Dalvin Cook pådrog sig en skulderskade i Vikings’ nederlag til San Francisco 49ers, der ventes at holde ham ude i flere uger.

Minnesota Vikings (5-6) led et bittert nederlag til slutspilskonkurrenterne fra San Francisco 49ers (6-5) i 12. spillerunde – og dermed er slutspilsræset i NFC ved at spidse til. Det er kun med nød og næppe, at Vikings holder fast i den syvende og sidste slutspilsplads, da hold som Atlanta Falcons (5-6), New Orleans Saints (5-6) og Philadelphia Eagles (5-7) puster dem i nakken.

Med andre ord har Claus Elmings lilla helte brug for alle mand – og særligt profilerne – hvis slutspilsambitionerne skal indfries. Derfor var det særligt skrækindjagende for Vikings, at Dalvin Cook måtte forlade søndagens opgør med en skulderskade.

Og efter dagens tests og scanninger står det klart, at Dalvin Cook har revet et skulderled over. Ifølge NFL Network betyder skadens omfang, at Cook ikke kommer i aktion før juleprogrammet, hvor Vikings bl.a. møder divisionsrivalerne fra Chicago Bears d. 20. december.

I Dalvin Cooks fravær forventes Alexander Mattison – på ny – at overtage rollen som Vikings’ startende runningback. Mattison står i skrivende stund noteret for 315 løbede yards, 149 grebne yards og to scoringer i 2021.