Seattle Seahawks har fyret holdets offensive koordinator i kølvandet på slutspilsskuffelsen.

Brian Schottenheimer er fortid i Seattle Seahawks. Det står klart efter, at Schottenheimer har holdt en række evaluerende møder med Seahawks’ ledelse og cheftræner Pete Carroll, som – offentligt – har vurderet, at parterne er for langt fra hinanden i forhold til fremtidens offensive strategi.

Seattle Seahawks har udsendt en pressemeddelelse, hvori de takker Brian Schottenheimer for sin tjeneste:

– Brian Schottenheimer er både en fantastisk person og træner. Vi vil gerne udtrykke vores dybeste taknemmelighed for hans indsats i de seneste tre år. Men vi har valgt at stoppe samarbejdet på grund af strategiske uenigheder, skriver Seattle Seahawks.

Beslutningen blev truffet i kølvandet på Seattle Seahawks’ skuffende nederlag til Los Angeles Rams, hvor angrebet kun producerede 20 point og 278 offensive yards. Det fik bl.a. Gul Kluds Alexander Paaske til tasterne, da han anklagede Seahawks’ trænerstab for deres forældede tilgang til football.

I kan læse Alexander Paaske og flere af Gul Kluds skribenters tanker fra wild card-runden her.

Ikke desto mindre virker det plausibelt, at Brian Schottenheimer fortsat har en fremtid i NFL. Schottenheimer har erfaring som offensiv koordinator for New York Jets og Los Angeles Rams, mens hans Seahawks-angreb scorede ottende flest point (28,2 pr. kamp) i 2020-grundspillet.