På søndag spiller San Francisco 49ers mod Kansas City Chiefs i Super Bowl LIV. Cheisf quarterback hedder Patrick Mahomes, men han kunne lige så godt have spillet for 49ers.

“With the second overall pick, the Chicago Bears select – Mitchell Trubisky, quarterback from North Carolina. The San Francisco 49ers are now on the clock”.

Sådan lød det sent om natten mellem torsdag den 27. april og onsdag den 28 april. Bears havde netop valgt klubbens nye quarterback, og San Francisco 49ers kunne nu vælge frit fra alle hylder.

Klubben havde i marts sagt farvel til quarterback-kvartetten Colin Kaepernick, Blaine Gabbert, Christian Ponder og Thad Lewis og i stedet hentet Brian Hoyer og Matt Barkley ind.

Der manglede noget starpower på den vitale position og i bagklogskabens lys var der masser at hente på quarterback i 2017 draften.

I venteværelset sad Deshaun Watson, Patrick Mahomes og DeShone Kizer, der alle på daværende tidspunkt regnede med at gå i første runde.

Men cheftræner, Kyle Shanahan valgte at gå i en anden retning.

Med tredjevalget valgte klubben defensive end, Solomon Thomas, og 49ers ventede i stedet indtil slutningen af 3. runde med at vælge en quarterback, hvor Shanahan og co. tog chancen på det lidt ubeskrevne blad CJ Beathard.

Chiefs og headcoash Andy Reid var ikke så letsindige. De var forelskede i Patrick Mahomes og tradede op i første runde for at vælge ham med draftens 10. pick.

På søndag skal 49ers og Shanahan så stå overfor et af ligaens mest elektriske angreb, anført af netop Patrick Mahomes – og det har fået journalisterne til at spørge, om Shanahan fortryder, at han ikke valgte Mahomes.

“Det var en lidt anderledes situation dengang, for jeg havde et godt forhold til Kirk Cousins. Han havde kontraktudløb efter 2017 sæsonen og jeg var ret sikker på, at han ikke ville blive i Washington. Så da vi gik ind til draften med viden om, at en etableret franchisequarterback ville blive ledig efter sæsonen, var vi en smule mere kræsne med valg af quarterback.”

Shanahan nåede dog aldrig så langt, inden han fandt en ny quarterback. I oktober 2017 handlede Shanahan og 49ers sig til Jimmy Garoppolo hos New England Patriots, og udover en skadesplaget 2018-sæson, kan Shanahan vist være ganske godt tilfreds med den beslutning.