Efter en fantastisk gennembrudssæson, hvor han løb og greb bolde for 1.790 yards og 14 touchdowns, vil den 26-årige San Francisco 49ers-spiller, Deboo Samuel ifølge flere kilder, have ny kontrakt af en størrelse, der vil gøre ham NFL’s bedst betalte ikke-QB – et muligt problem for 49ers.

Når man på sin rookie-kontrakt pludselig tager ligaen med storm og gør sig fortjent til en First Team All-Pro-udmærkelse, så er det klart, man ønsker sig en ny kontrakt. Deebo Samuels 2021-sæson var spektakulær på mange måder – ikke mindst fordi han i manges øjne manifesterede sig som en af de farligste hybridspillere nogensinde.

I følge Larry Brown Sports, er Samuels kontraktønske tårnhøjt, da udgangspunkt for kontraktforhandlingerne ventes at begynde på det niveau, Tyreek Hill, Davante Adams, og DeAndre Hopkins bliver betalt. Da Samuel synes at se selv som en WR1 og en RB1, så synes Samuels argument at være, at hans løn bør liggere højere end førnævntes.

Deboos kontraktsituation kan derfor hurtigt gå hen at blive lidt af et hovedpineskabende dilemma for 49ers. Skal man give Deebo, hvad der kunne nærme sig den største kontakt en ikke-QB nogensinde har underskrevet, eller skal man lade en af ligaens måske bedste spillere gå?

Der er en vis risiko forbundet med at udstede sådan en stor kontrakt til en spiller, der trods alt kun har ét års topproduktion på CV’et. Derfor har der også floreret trade-rygter det seneste stykke tid – ikke mindst siden Deebo slettede alt vedrørende 49ers fra sine sociale medier.

Hele sagen omkranses af uvished, og ingen synes at vide, hvad der kommer til at ske. Vil Deebo nægte at spille – lave et såkaldt hold out – indtil han trades eller tilbydes en passende kontrakt? Man har tidligere set, at spilleres stædighed og insisteren på at blive betalt efter egen værdisætning har haft ødelæggende effekt på spillerens karriere fremadrettet. Nyere eksempler inkluderer LeVeon Bell og Melvin Gordon.

Kompensationen, som 49ers vil kunne få for Deebo, vil efter alt at dømme være betragtelig, hvilket nok ikke gør beslutningen for San Francisco-holdet nemmere. Der vil sandsynligvis være en række hold, der vil slikke sig om munden ved tanken om at tilføje en af NFL’s største playmakere til truppen.

I sine tre første sæsoner i NFL, har Deebo Samuel grebet og løbet bolde for 3.148 ýards, og han har fundet end zonen 21 gange.