Brock Purdy kan meget vel gå fra at være “Mr. Irrelevant” til endegyldigt at blive San Francisco 49ers’ nye bannerfører i 2023.

Ifølge Michael Silver fra San Francisco Chronicle er San Francisco 49ers indstillet på at udnævne Brock Purdy til startende quarterback foran Trey Lance i 2023. Det bygger Silver på en række samtaler, som han har haft med anonyme, højt stillede kilder i San Francisco 49ers’ organisation.

Det er bemærkelsesværdigt, da San Francisco 49ers ellers valgte Trey Lance med det tredje valg i 2021-draften og betroede ham nøglerne til holdets fremtid. Lance nåede ganske vist kun at spille en enkelt hel sæson for North Dakota State (2019), men her brillerede han ved at kaste 2.786 yards, 28 touchdowns og nul interceptions, mens han også løb for 1.100 yards og 14 touchdowns.

Brock Purdy, der blev valgt som den sidste spiller i draften anno 2022, fik chancen efter, at Jimmy Garoppolo blev skadet i 13. spillerunde, og siden da har han ikke set sig tilbage. Purdy har endnu til gode at tabe en kamp i NFL, hvortil han har vundet de syv kampe, som han har spillet. Senest vandt Purdy også sin første slutspilssejr over Seattle Seahawks, da han på overbevisende vis ramte på 18 af 30 kast for 332 yards, tre touchdowns og nul interceptions.

Spørgsmålet er så, om Trey Lance fortsætter som førstereserve i San Francisco, eller om han får lov til at skifte? Tennessee Titans rygtes allerede som en mulig bejler til Lance, efter at de har hentet Ron Carthon ind som ny general manager. Carthon var tidligere tilknyttet 49ers’ sportslige ledelse og var efter sigende drivende i beslutningen om at bringe Lance til ‘Bay Area’.

Inden vi får svar på spørgsmålet om Trey Lances fremtid, skal San Francisco 49ers og Brock Purdy færdiggøre sin tørn i slutspillet. Natten til mandag står 49ers over for sine historiske rivaler Dallas Cowboys i en direkte kamp om en plads i NFC-finalen.

Læs Gul Kluds optakt til 49ers vs. Cowboys her.