Sæsonen nærmer sig med hastige skridt, og på Gul Klud vil vi gerne klæde de danske NFL-fans godt på til sæsonen. 32 dage i træk giver vi dig en optakt og ti skarpe analysepunkter til et hold. Vi er nået til Atlanta Falcons, der håber på at bryde Super Bowl-forbandelsen. Holdet er i en fremragende position, men er det nok?

En spændende NFL-sæson kommer tættere og tættere på kickoff, og det er blevet tid til at kigge nærmere på de 32 holds styrker og svagheder. De næste 32 dages byder derfor på en ny optakt hver dag, indtil vi løber tør for NFL-hold.

Vi tager en division af gangen i rækkefølgen: NFC West, AFC West, NFC South, AFC South, NFC North, AFC North, NFC East og AFC East, Du kan finde alle links til alle sæsonoptakter i bunden. Vi er nået til NFC East, hvor vi ser på om New York Giants kan komme tilbage efter en skuffende 2017 sæson.

En ny begyndelse i the big apple

Kaos og New York Giants er næppe noget, man før sidste sæson normalt ville have hørt i en og samme sætning. Det var dog præcis, hvad der kendetegnede 2017 sæsonen for de blå i New York. Udover at man mistede et hav af nøglespillere, var der også en stor uro omkring cheftræner Ben McAdoo, der kulminerede i spilleuge 13 med bænkningen af Eli Manning til fordel for Geno Smith. Efter sæsonen sluttede røg McAdoo samt general manager Jerry Reese ud med badevandet, og en nyt kapitel kunne begynde.

Den succesfulde offensive koordinator i Vikings Pat Shurmur blev hentet ind som ny cheftræner, og som general manager hev man Dave Gettleman ind. Det helt store spørgsmål var nu, om man virkelig troede på at Eli Manning stadig kunne lede holdet til sejre, eller om man skulle gøre sig klar på en genopbygningsfase. Ikke siden 1981, hvor man draftede legendarisk Lawrence Taylor, havde man haft et så højt draft pick. Skulle en ny franchise QB hentes, skulle det være nu.

Det var dog tydeligt allerede fra starten af free agency, at Gettleman og Shurmur havde andre planer. De angreb nemlig free-agency ganske aggressivt og tilføjede flere store navne til dyre kontrakter. Gettleman er en mand, der går meget op i at få etableret løbet, og til det hentede man blandt andet Jonathan Stewart ind fra Carolina. Han har dog ikke vist det store i preseason, og Wayne Gallman synes at have vundet jobbet som backup. I draften tog man den så skridtet videre, hvor man valgte Saquon Barkley med 2. valget. Samlet giver det en god indikation af, at Giants er i “win now mode”.

En anden ting Gettleman fokuserer meget på er at man skal stoppe løbet. Derfor gav det god mening da man hentede James Bettcher ind som defensiv koordinator. Hans Cardinals defense var sidste år det 3. bedste i ligaen målt på yards pr løb. Giants havde et forsvar i 2016 der var blandt de bedste i ligaen, og de fleste brikker fra det år er stadig at finde på holdet. Man har samtidig forbedret sig på linebacker positionen, så muligheden er det for at det kan blive et godt forsvar igen. De havde dog et af de dårligste pass rush sidste år og Alec Ogletree ikke er en linebacker der ikke er god i coverage, og næppe er den store kontrakt værd som Giants overtog fra Rams.

10 skarpe om Giants

Mest betydningsfulde tilgang: Nate Solder, LT

Det suverænt største problem for Giants sidste år var deres offensive linje. Beskyttelsen af Eli Manning var næsten ikke eksisterende, og flere af spillerne så på tidspunkter ud til nærmest ikke at gide at gøre en indsats. Med Nate Solder, der har beskyttet Tom Brady’s blinde vinkel i mange år, får de en tackle med et vingefang de færreste kan matche.

 

Mest betydningsfulde afgang: Jason Pierre-Paul, DE

I starten af sin NFL karriere lignede Jason Pierre-Paul et af de næste store navne på defensive end positionen. Efter hans fyrværkeriulykke har produktionen dog ikke været helt den samme. Trods hans produktion var faldende, var han dog den bedste til at få lagt pres på quarterbacken sidste år, så det er bestemt en vigtig spiller. Giants havde endda et af ligaens dårligste pass rush sidste år, så at JPP nu ikke længere er i New York gør ikke tingene bedre.

Holdets største styrke: Pat Shurmur’s evner til at splitte et forsvar

Pat Shurmur er en offensivt minded træner, der godt kan lide at skifte personnel, så forsvaret hele tiden får noget nyt at forholde sig til. Han er en af de dygtigste trænere i NFL til at give sine QBs gode betingelser. Case Keenum havde 42 åbne kast sidste år, hvilket var 3. flest i NFL. En af de ting han især er begejstret for, er at køre med tight ends til at hjælpe i pass protection. Samtidig så vi i Vikings, hvordan han eksempelvis satte opstillinger på banen, som lignede åbenlyse løbespil, hvor man snød forsvaret fuldstændig. Shurmur er samtidig en træner, der spiller noget mere vertikalt end McAdoo gjorde det, og selvom Eli’s arm måske ikke er hvad den har været, så bør han spille bedre i Shurmur’s system.

Holdets største svaghed: Special teams

En stor svaghed er selvfølgelig stadig deres offensive linje, mens linebacker også kunne nævnes. Men et stort problem sidste år var også deres special teams, der var rangeret som det suverænt dårligste i ligaen med rædderlige 37,5 i net punting average, og samtidig tillod man i snit 10,4 yards pr return. Punter Brad Wing er nu fortid, og ind har man hentet Riley Dixon, som dog ikke just er nogen super punter heller, men dog gjorde det fint mod Jets i fredags.

Holdets mest undervurderede spiller, Sterling Shepard, WR

Jeg synes faktisk, den her var svær. Der er ikke mange Giants-spillere, jeg vil kalde decideret undervurderede. Men en af de spillere, der ofte glider i baggrunden, er Sterling Sheppard, der bestemt er en dygtig slot receiver med fart i stængerne. Det er naturligvis svært at gøre sig bemærket som receiver på et hold med Odell Beckham, men sidste år gjorde han en god figur i netop Odell’s fravær. Sidste år sluttede han med 639 yards hvilket var femte bedst for en slot receiver i NFL. I sit rookie år greb han sågar flest touchdowns af alle receivere fra slotten.  

Holdets mest interessante rookie: Saquon Barkley, RB

Det er svært at komme udenom Saquon Barkley, der har fået ustyrligt meget hype, siden han blev draftet. Det, der er specielt ved Barkley, er især hans lave tyngdepunkt. Hvis man kigger på hans benarbejde, når han løber med bolden, så er hans hofter utrolig tæt på jorden. Han står nærmest i en squat, hvor han er under parallel. Det giver ham en enorm kraft i hans løb, mens hans jumpcuts er utroligt eksplosive grundet hans stærke ben. Vi snakker altså en mand på 21 år der squatter 225 kilo for 7 reps, vejer det samme som Luke Kuechly og løber 4,40 på en 40 yard dash.

En spiller, der står foran et gennembrud: Evan Engram, TE

Der blev krævet meget af Evan Engram sidste år, der fik rigeligt med targets og samtidig var Eli’s favorit våben i redzone, hvor 8 targets resulterede i 5 touchdowns. Engram er utrolig hurtig og atletisk i forhold til, han spiller tight end. Han havde dog smør på handskerne sidste år, hvor han havde flest tabte bolde af alle i NFL. Forbedrer han dette, så er der muligheder for at han kan få en rigtig god sæson i år.

En spiller, der skal præstere: Eli Manning, QB

Jeg kunne have nævnt mange spillere her. Ereck Flowers er en anden no-brainer. Men det her er året, hvor Eli SKAL levere. Giants draftede Barkley, fordi Pat Shurmur mente, at Eli stadig har nogle år tilbage i sig. Viser det sig at være forkert, kan de have spildt chancen for at få deres næste franchise QB. Med Barkley i folden, samt de våben han får tilbage fra skader plus en forbedret offensiv linje, er der ikke nogen undskyldninger for ikke at præstere på et godt niveau i år.

Bold prediction: Saquon Barkley får 1500 samlede yards

Hvis Giants skal lykkes i 2018, skal de få etableret noget mere produktion ud af bagrummet. Dette er netop grunden til, man har hentet Saquon Barkley ind via draften. Udover at være en runningback med utrolig stærke sæt ben, så er han også udstyret med et par lækre hænder. Barkley blev i college brugt flittigt som våben i kastespillet, og med en træner som Pat Shurmur, der elsker at manipulere modstandernes opdækning, er Barkley et glimrende våben. Samtidig har flere af modstanderne på Giants’ kampprogram deres svaghed imod netop løbet.

En realistisk målsætning: Nå i nærheden af en winning record

Tager man det svære kampprogram i betragtning, er det urealistisk at håbe på mere, end at man kan nå op omkring de 8 sejre. Den sidste del af kampprogrammet ser dog en kende mere overkommelig ud, så kan man ride stormen af og komme ud af starthullerne med en nogenlunde fornuftigt udgangspunkt, er muligheden der for, at det kan blive et år med en smule spænding. At vinde divisionen ser utrolig svært ud, men når man op omkring de 8-9 sejre kan muligheden for et Wild Card være til stede, da NFC er utrolig tæt.