Philadelphia Eagles har stillet et forslag om at give et hold, der lige har scoret, muligheden for at gå efter at konvertere en “4th & 15” i stedet for at sparke et kickoff.

I løbet af NFLs historie har onside kicks ofte fungeret som det sidste desperate forsøg fra et hold, der kunne håbe på at bolden – bogstaveligt talt – hoppede deres vej. Et forslag til ændring af reglerne kan dog blive enden på det historiske spil ifølge Tom Pelissero fra NFL Network.

Ændringen ville betyde, at det scorende hold skal underrette dommerne om, at de vil gå efter den nye “4th & 15”-konvertering i stedet for at sparke et almindeligt kickoff. Bolden placeres derefter på egen 25-yard linie, og de har så ét forsøg til at nå forbi egen 40-yard linie.

Hvis det lykkes, fortsætter det angribende hold med at have bolden, og de vil derfor potentielt kunne score på to boldbesiddelser i træk. Skulle det angribende hold mislykkes, bliver bolden placeret på det sted, som angrebet nåede til ligesom en normal fjerde down-situation. Der er derfor stor risiko forbundet med det potentielt nye spil.

Der er ikke nogen begrænsninger for, hvornår man kan forsøge sig med denne konvertering, men det kan dog maksimalt forsøges to gange i løbet af en kamp. Forslaget fjerner ikke muligheden for at gå efter et normalt onside kick, som vi kender det i dag. Det er dog blevet væsentlig sværere at genvinde bolden på onside kicks med de seneste års regelændringer, hvor det sparkende holds spillere ikke kan tage tilløb på kickoffs.

Trænerne ville derfor få muligheden for at designe et decideret spil til opgaven i stedet for at håbe på, at heldet og bolden hopper deres vej.