Der er godt nyt til alle, der holder med Pittsburgh Steelers. T.J. Watt forventes at starte søndagens opgør mod New Orleans Saints.

Alle indikationer peger på, at Mike Tomlin får sin defensive katalysator tilbage på søndag, hvor T.J. Watt forventes at genindtræde Acrisure Stadium (Heinz Field…). Watt rev en muskel over i sin overkrop i Steelers’ sæsonpremiere og har ikke spillet siden.

T.J. Watts betydning for Steelers’ defensive formåen er uomtvistelig. I sine 78 kampe i sort og gul har Watt leveret 300 tacklinger, 73 sacks, 22 fumbles og fem interceptions. I fjor blev Watt også kåret til ligaens bedste forsvarsspiller, efter at han leverede 22,5 sacks i bare 15 kampe.

Der har også været mærkbar forskel på Steelers’ forsvar med og uden Watt i år. I første spillerunde levede Steelers op til sit kaldenavn “Blitzburgh”, da de leverede syv sacks mod en hjælpeløs Joe Burrow. I de syv efterfølgende kampe, hvor T.J. Watt har været skadet, har Steelers bare leveret otte sacks, hvortil de står noteret for syvende færrest sacks i NFL i år.

I søndagens opgør står T.J. Watt som nævnt over for New Orleans Saints og Andy Dalton. Overordnet set har Saints’ offensive linje gang i en solid sæson, men i seneste spillerunde kom de i menneskehænder, da Steelers’ ærkerivaler fra Baltimore Ravens leverede fire sacks mod Andy Dalton.