Danske Phillip Andersen fik tidligere på året chancen for at bevise sit værd i NFL, da han blev hentet af Tampa Bay Buccaneers. Eventyret sluttede efter små tre måneder, men kickeren arbejder benhårdt på at få endnu en chance i det fornemme selskab.

New England Patriots havde vundet sin sjette Super Bowl få dage forinden, og fokus var så småt begyndt at skifte til Hjalte Froholdts chancer for at blive den næste dansker i NFL. Men så kom en anden med rød-hvidt pas pludselig ind i varmen i verdens stærkeste football-liga.

Kicker Phillip Andersen havde gjort så godt et indtryk til Michael Husted Camp i Alabama i slutningen af januar, at han den 7. februar kunne sætte underskriften på en kontrakt med Tampa Bay Buccaneers efter interesse fra flere NFL-klubber.

Desværre for Andersen brugte Buccaneers – på trods af friske og knap så positive erfaringer med rookie-kickere – et femterundevalg på Matt Gay i årets draft, og dagen efter var den 28-årige dansker fortid hos Florida-mandskabet.

“Jeg blev kaldt ind på faciliteterne, og så sagde de til mig, at de blev nødt til at fritstille mig. Derefter blev jeg eskorteret ud,” fortæller Phillip Andersen til Gul Klud.
Andersen ærgrer sig naturligvis over, at han ikke fik længere tid til at bevise sig, men han er lykkelig over at have fået chancen.

“Det var selvfølgelig en omvæltning at blive fritstillet. Jeg havde sat næsen op efter at være der længere tid. Det blev kortere, end jeg havde regnet med,” siger Phillip Andersen og uddyber:

“Jeg prøvede så vidt muligt bare at fokusere på det, jeg kan kontrollere: Min træning, min kost og bare at være mig selv. Jeg prøvede ikke at være ven med alle og fylde en masse. Jeg prøvede at finde min plads rent sportsligt og prøvede at gøre mit bedst. Og så gjorde jeg mit bedst for at nyde det. Jeg er meget taknemmelig over, at jeg fik den chance.”

Læs også: Big Ben færdig for sæsonen

Men selvom danskeren aldrig nåede at sparke for Bucs, har de små tre måneder i NFL givet blod på tanden. Andersen har tilbragt en masse tid med sin træner i USA og er ifølge ham selv blevet en bedre kicker.

“Jeg føler, jeg er blevet bedre. Jeg har prøvet at finjustere små ting her og der – blandt andet det mentale,” siger Phillip Andersen og forklarer, hvordan han forbereder sig på presset som NFL-kicker.

“Jeg tænker altid, at hvert spark er ens, uanset hvor jeg er. Om det er træning eller kamp. Akten er jo den samme hver gang. Det er det samme spark. Det handler om at være i nuet og fjerne alle tanker, når man er ved at blive nervøs.”

Danskeren træner intensivt og forsøger på bedst mulig vis at gøre opmærksom på sig selv. Han lægger sine spark op på YouTube og andre sociale medier og er i kontinuerlig kontakt med sin agent i USA, der lægger følere ud i NFL-netværket.

Interessen er der stadig, men konkret er det ikke blevet siden Buccaneers. Andersen holder dog humøret højt, og håbet om igen at få muligheden for at vise sig frem i NFL lever i bedste velgående.

“Hvis man ikke hungrer efter det, så skulle man lave noget andet. Det er stadig den store drøm at komme til at sparke i NFL,” siger Phillip Andersen.

Phillip Andersen har i Danmark spillet for Amager Demons, Herlev Rebels og Søllerød Gold Diggers. Før det amerikanske eventyr tørnede han ud for Berlin Rebels i Tyskland.