36 nederlag i 40 kampe hos Browns har ikke slået Hue Jackson ud. Den tidligere boss for Oakland Raiders og Cleveland Browns mener, at han igen kan blive cheftræner i NFL.

Hue Jackson er arbejdsløs, og hans CV er ikke ligefrem propfyldt med årsager til at ansætte ham. Hans første forsøg som cheftræner endte med en 8-8 sæson hos Oakland Raiders. Hans andet forsøg gik endnu værre og resulterede i blot tre sejre, hele 36 nederlag og en enkelt uafgjort i 40 kampe som chef for Cleveland Browns.

Alligevel tror Jackson på, at han igen kan blive cheftræner. Det fortalte han i et interview under radioprogrammet WFNZ Charlotte Wednesday.

– Åh ja, det tror jeg jeg kan. Jeg mener, bare fordi det ikke fungerede i Cleveland, betyder det ikke, at man ikke kan være træner. Der er en masse fremragende trænere, som var der før mig, og som var trænere der for derefter at gøre store ting andre steder. Nogle gange er situationen anderledes. Jeg tror at, hvis folk virkelig ville tage sig tid til at kigge på situationen [under hans tid i Cleveland], måske vil de bedre kunne forstå det hele (…) Jeg tror på, at jeg bliver cheftræner eller koordinator igen. Jeg må bare arbejde mig igennem processen og se, hvor den fører mig hen.

Hue Jackson var engang udset som Marwin Lewis’ arvtager hos Cincinnati Bengals, hvor Jackson havde flere gode sæsoner som positionstræner og offensiv koordinator. Hans stjerne er dog falmet en del efter hans infamøse sejrsløse sæson som Browns’ cheftræner i 2017. Hans præstation i HBO-serien ‘Hard Knocks’, der fulgte Browns’ forberedelser til 2018-sæsonen, hjalp heller ikke på hans image.

Hvis Hue Jackson skal have en ny chance, kræver det, at et hold overbeviser sig selv om, at manglen på sejre i Cleveland handlede mere om omstændighederne end Jacksons evne til at lede et hold. Under interviewet med WFNZ gav Jackson sin version af tiden hos Browns samt en lille salgstale til interesserede klubber.

– Jeg tror, at tiden [hos Browns] var en af mine bedste præstationer som træner, modsat hvad folk tror, for man gør altid alt man kan for at finde en måde at vinde på [i sådan en situation]. Men hvorvidt det sker eller ej [at han får en ny chance], det er ikke altid mig, der afgør det. Men igen, jeg tror at jeg har lært en masse fra at være [i Cleveland] i den situation.

(…)

– Her er en person, der ved hvordan man håndterer modgang. Der er en masse mennesker, der bare vil lægge afstand til det hele. Men jeg vil ikke lægge afstand. Til syvende og sidst, vores stab og de personer, der styrede Browns, det betyder ikke, at de ikke ved, hvordan man træner og ikke ved, hvad de laver. Måske var det bare ikke den rigtige situation for den her gruppe mennesker, og de har bare brug for den rette situation til at få succes.

Cleveland Browns’ succes umiddelbart efter fyringen af Hue Jackson viser dog rimelig klart, at det ikke bare var situationen det handlede om. Efter Jackson blev fyret i midten af 2018-sæsonen, vandt Browns fem af sæsonens resterende otte kampe. Og i år ses de af mange eksperter som et playoff-hold.

Måske får Jackson igen får job som positionstræner eller måske endda som offensiv koordinator. Men det virker meget usandsynligt, at et hold skulle give ham endnu en chance som cheftræner.