Farcen i Oakland fortsætter. I det seneste skud på stammen i den utrolige saga, der omhandler forholdet mellem superstjernen Antonio Brown og Oakland Raiders kommer nu en YouTube-video.

Vi tager den lige fra start: Antonio Brown fik selvforskyldte voldsomme forfrysninger i fødderne, der såede tvivl om sæsonstart og den resterende karriere. Så truede han med at gå på pension, da han ikke måtte bruge sin gamle hjelm. Ledelsen var utilfredse og stillede ultimatum i medierne. Brown fandt en ny hjelm, vendte tilbage til træning, men er senere udeblevet. Brown fik en bøde, hvilket førte til et voldsomt skænderi med sportsdirektør Mike Mayock og spekulation i, at Raiders kunne fyre ham, inden han nåede at spille en kamp for klubben.

Dagen efter skænderiet, undskyldte en “følelsesladet” Brown til holdet og omverden fik at vide, at han spiller på mandag. Der ville ikke være større konsekvens for bataljen. Nu har den 31-årige receiver publiceret en video af privat telefonsamtale med cheftræner Jon Gruden. 

I videoen bliver Gruden optaget i en samtale med Brown, hvori Raiders-træneren kalder sin receiver for “det mest misforståede fucking menneske, jeg har mødt i mit liv”. Gruden beder også Brown om at “stoppe det her lort og bare spil football”. Superstjernen lyder ikke til at sætte pris på den mening, han er “mere end en footballspiller” han er “et menneske” udtaler han.

Se selv herunder

Videoen har sat gang i et væld af spekulationer. I Californien er det forbudt at optage private samtaler uden samtykke fra begge parter, så har Gruden ikke vidst, at telefonopkaldet blev optaget, kan han sagsøge sin receiver. Noget tyder dog ikke på, at det kommer til at ske. En kilder fortæller til ESPN-journalist Chris Mortensen, at den 56-årige Raiderstræner fandt videoen underholdende. Hvis Gruden er gået med til dette, gør det bare hele situationen mere utrolig.

Oakland Raiders tradede i foråret et tredjerunde- og et femterundevalg i draften for Brown. Herefter gav de ham en ny kontrakt, der ville holde ham i klubben de næste tre år, og indbringe receiveren op imod 50 millioner dollars. Det virker til, at holdets ubestridt største stjerne kan slippe afsted med det meste. Raiders har brug for ham og Gruden har støttet ham hele vejen.

Mike Mayock, som Brown angiveligt kaldte en “bitch” en “cracker” og forsøgte at slå i det føromtalte skænderi, kan ikke være tilfreds. Han har forsøgt at trække en linje i sandet, og den tidligere kollega på NFL Network, den respekterede vært Rich Eisen, mener Mayock er meget utilfreds med ikke at kunne straffe Brown med hårdere midler end blot bøder.

Den sidste historie i dette drama er bestemt ikke skrevet endnu. Raiders møder divisionsrivalen Denver Broncos i årets første Monday Night-opgør. Monday Night-kampene var dem, som Gruden dækkede i en årrække for ESPN, mon ikke han til tider ønsker at være på den side af medierne igen.