Draften er overstået og holdene har haft mulighed for at opgradere og justere holdkortet for fremtiden. Det var endnu et år med vilde historier, enorme reaches og spillere, der blev taget senere end forventet. Her får du de hold, der kom godt ud på den anden side, samt de hold, der klarede sig mindre godt.

Hjalte Froholdt blev første dansker siden Morten Andersen, og den anden nogensinde, der blev draftet til NFL i historien. Det skal selvfølgelig fejres med et overblik over hvilke hold, der kom fra draften med en god årgang unge talenter, samt et blik på de hold, der måske går i seng med røde næser og en ærgerlig fornemmelse i maven.

Det må siges, at vi ikke ved, hvordan de forskellige spillere fra årets draft, kommer til at klare sig i NFL, før om nogle år. Vi kan dog vurdere holdenes præstationer og høsten af rookies baseret på de projektioner, der var omkring spillerne og deres talent.

 

Vindere  i NFL-Draften 2019

Arizona Cardinals 
Cardinals sad med nøglen, der kunne løse gåden til, hvordan årets draft skulle lægge fra land. Selvom de sidste år tog quarterback Josh Rosen som #10, valgte de med Cliff Kingsbury som ny cheftræner at vælge den bedste quarterback i årets årgang, Kyler Murray.  I anden runde nappede de Byron Murphy, som mange havde rangeret som den bedste cornerback i årets draft. Herefter er der ellers wide receivers for alle pengene. Andy Isabella, Hakeem Butler og KeeSean Johnson går alle til Cardinals. Det er næsten som om, Cardinals er ved at planlægge for livet efter Larry Fitzgerald. EDGE Zach Allen er bare et bundsolidt valg til forsvaret. Dertil kommer også safety Deionte Thompson i femte runde, der tidligt i processen fik meget mediedækning som en potentiel spiller til første runde.

 


Tennessee Titans
Jeg er pjattet med Titans gruppe af kommende rookies. Jeffery Simmons havde været valgt endnu tidligere, havde det ikke været for en knæskade i sidste sæson i college football. Han kommer til at terrorisere modstandernes indenvendige offensive linje i mange år.
A.J. Brown har receiver talent til første runde, men Titans får ham midt i anden. Han kommer ind og giver Mariota et våben på offensiven, som han virkelig har manglet. Safety Amani Hooker i fjerde runde giver dem en ung spiller i en i forvejen udmærket bagende på forsvaret. EDGE rusher D’andre Walker i femte runde er bare SÅ god værdi, i forhold til hans projektion.

 


New England Patriots
Bill Belichick og resten af staben kommer ud af dette års draft med en bundsolid årgang. Med vores danske briller og klaphat på, er Hjalte Froholdt selvfølgelig årets hovednavn. Hjalte kommer ind på et hold, der år efter år er favoritter til at gå hele vejen. Du kan læse mere om Hjaltes position og muligheder på Patriots holdet herN’keal Harry giver dem en løsning på receiverpositionen, der udover Julian Edelman, var lidt tyndt besat. Chase Winovich er en rigtig Patriots spiller. Han giver alt hvad han har og har bare den helt rigtige mentalitet til Belichick. Damien Harris kan lidt af den hele som running back. Quarterback Jarrett Stidham er valgt med håbet om, at potentialet kan udvikles på bænken, mens Tom Brady kaster bomber ude på banen til han er 50.

 


Jacksonville Jaguars
Der var mange udfald for draften Jaguars kunne tænke sig til  inden draften begyndte. Det var nok ikke denne, de havde regnet med. Josh Allen falder ned i skødet på dem og blev naturligvis deres valg. Det er iøvrigt andet år i træk, at en Josh Allen bliver valgt som nr 7 i draften, da Buffalo Bills sidste år tog quarterback Josh Allen. Det allerede giftige forsvar, med kaldenavnet “Sacksonville”, bliver blot farligere med dette valg. Jawaan Taylor var for mange selvskrevet til en plads i top 10 men endte altså helt nede i anden runde. Jaguars går altså fra draften med TO spillere, der har talent til at lege de helt store drenge. Tight end Josh Oliver giver Nick Foles et stort mål, der også har lidt fart i stængerne.

 

 


Washington Redskins
Redskins havde en sneaky god draft i år. Med Dwayne Haskins får de deres quarterback med det 15. valg i første runde, og de skulle ikke engang give en masse andre picks for det! Atletisk set er Haskins slet ikke i samme dimension som Kyler Murray, men Haskins er denne drafts bedste talent kastemæssigt. Montez Sweat giver dem en dynamisk forsvarsspiller på EDGE positionen, der er så vigtig i det moderne NFL. Terry Mclaurin giver dem fart på receiverpositionen og Kelvin Harmon på samme position, var rigtig god værdi i sjette runde. Cornerback Jimmy Moreland i syvende runde en et udviklingsprojekt, som jeg godt kan se blive til noget godt.

 

 

Tabere i NFL-Draften 2019


Tampa Bay Buccaneers
Bucs havde i og for sig ikke en dårlig høst af rookies, men jeg synes, at nærmest alle de spillere de tog, blev taget for tidligt. Devin White har helt klart potentialet til at blive en fantastisk force på linebacker positionen i midten af forsvaret, men der var bare bedre muligheder. Efter Oakland Raiders tog Clelin Ferrell med 4. valget, var EDGE rusher Josh Allen faldet i skødet på Bucs. Sean Bunting har også talent som cornerback, men igen, der var bare bedre spillere at vælge mellem. De valgte også draftens måske bedste kicker, hvilket måske nok kan give dem noget godt for fremtiden. Men jeg mener ikke, at Buccaneers’ hold er godt nok (ikke det der ligner) til at tage en kicker i femte runde.


Oakland Raiders
De to tidligere mediepersonligheder, nu henholdsvis cheftræner og general manager, Jon Gruden og Mike Mayock gik ind til draften med rigtig gode udsigter til tre fremtidige stjerner. Mest på grund af deres tre valg i første runde på valg nr 4, 24 og 27.
Draftens første store overraskelse kom, da Raiders tog Edge-spiller Clelin Ferrell med fjerdevalget. Ferrell er bestemt ikke en dårlig spiller, men der var bare så mange andre muligheder, der tilmed er mere dynamiske og har langt større eksplosivt potentiale. Med valget på nr. 24 tog de running back Josh Jacobs. Jacobs var af de fleste vurderet som den bedste running back i draften, men running back har efter min mening ikke så stor betydning for et holds succes. Med det 27. valg tog de safety Jonathan Abram. Igen, ikke en dårlig spiller, men der var bare flere andre spillere, jeg hellere havde set, dem vælge.


Houston Texans
Texans leverede en af draftens ringeste valg, da de tog tackle Tytus Howard i første runde. Deshaun Watson løb bogstavelig talt for sit liv, på størstedelen af Texans offensive spil i 2018-sæsonen. Det var tydeligt for enhver, at de skulle gøre noget ved den offensive linje i draften, og gerne tidligt. Det gjorde de også, men Tytus Howard har på ingen måde talent og værdi til, at skulle gå i første runde. Tackle Max Scharping sent i anden runde giver dem dog endnu en tilføjelse på den offensive linje. Så må vi se, om bare en af de to ender med at blive fast starter i NFL.


Detroit Lions
Lions’ draft som helhed gav ikke meget mening for mig. T.J. Hockenson skal nok blive et helvede for modstandernes forsvar i en lang årrække, men tight end positionen har bare efter min mening ikke værdi til, nogensinde at være et top 10 valg værd i draften. De kunne have været gået mange veje på det ottende valg i draften. Både deres valg i anden runde, linebacker Jahlani Tavai, og i tredje runde, safety Will Harris, blev på NFL.com vurderet til at blive backups i NFL eller at have værdi på special teams. I anden og tredje runde leder du som hold efter spillere, der kan have øjeblikkelig værdi for dit footballhold. Det er ikke hvad du får, ved at hente spillere vis potentiale ikke rækker længere end en backuprolle.