Halvanden uge efter San Francisco 49ers hentede running back Christian McCaffrey trådte han ind i en lille eksklusiv klub.

I søndagens kamp mod divisionsrivalen fra Los Angeles Rams scorede han nmlig et ganske usædvanligt hattrick, da han løb, greb og kastede et touchdown.

Dermed blev han den første spiller i 17 år, der scorede på alle tre måder. Det er ikke sket siden Chargers Hall of Famer LaDainian Tomlinson gjorde det i sin MVP-sæson i 2005, og i alt er det kun gjort tre gange i Super Bowl æraen.

McCaffrey åbnede sin historiske eftermiddag med et 34-yard touchdown-kast til Brandon Aiyuk i anden quarter. Det var faktisk hans andet touchdown-kast i karrieren.

I tredje quarter greb han et 9-yard kast fra quarterback Jimmy Garoppolo. Det var hans fjerde touchdown-catch i år, mens hans første i 49ers-uniformen.

Men McCaffrey var ike færdig. I 4. quarter løb han et kort touchdown ind, og så var der skrevet historie.

McCaffrey sluttede kampen med 18 løb for 94 yards og ét touchdown. Otte grebne bolde for 55 yards og ét touchdown. Og ét kast for 34 yards og et touchdown.

Det vilde af det er, at første gang jeg så ham spille var i college i 2015, hvor han i Pac 10 collegefinalen også scorede på alle tre måder. Det var en af de største præstationer i college footballs glorværdige og over 100 år gamle historie, da han havde 473 yards og sikrede sit hold Stanford sejren på Levi’s Stadium, hans nye hjemmebane med 49ers.

Søndag gjorde han det lidt længere syd på i Los Angeles, men resultatet var det samme. McCaffreys hold vandt, og det bliver næppe den sidste kamp i år for 49ers. Lige nu ligner McCaffrey en kæmpe tilføjelse og den helt rigtig brik i Kyle Shanahans angreb.

Sidstnævnte var i øvrigt babysitter for førstnævnte, da McCaffreys far Ed spillede for Kyles far Mike i Denver.

Udover McCaffrey og LaDainian Tomlinson har kun Chicago Bears legenden Walter Payton gjort det i 1979 og New England Patriots David Patten i 2001 lavet det historiske touchdown hattrick.