102 spillere er valgt, og nu er vi kommet til fighterdagen, hvor kun de mest hårdkogte NFL-fans er tilbage og hvor det begynder at gå op i gak og gøgl analytikerne på TV, fordi de har lavet over 10 timers livefjernsyn på 48 timer. Men der er stadigvæk afgørende talenter om for NFL-holdnene, så her får du et lille overblik over dem, vi synes er de bedste tilbageværende spillere.

Der var flere overraskelser i første runde, og på dag to var der mange spillere, der overraskende IKKE fik kaldt deres navn. De er med her i artiklen sammen med danske Hjalte Froholdt og resten af de bedste tilbageværende spillere på draftens tredjedag. Tallet foran spillernavnet viser placeringen på Dennis Cordsens big board.

Læs også: Analyse og karakterer for alle picks i første runde

Analyse og karakterer for alle picks på dag 2

Quarterbacks:

108. Easton Stick, QB, North Dakota State
Relativt mobil quarterback, der overordnet har præcisionen med sig. Armen er tvivlsom og poweren manglede endnu mere, når fodarbejdet blev dovent. Selvom han er min bedste tilbageværende quarterback, er han ikke noget stort talent.

176. Ryan Finley, QB, North Carolina State
Der var snak om, at han kunne gå i anden runde til Redskins, men personligt tror jeg ikke på ham i NFL.

Runningbacks

38. Justice Hill, Oklahoma State
Jeg er modstander af at bruge vigtige resourcer på en runningback, men her på dag tre er det helt fint. Bedste tilbageværende spiller på positionen synes jeg med afstand er Justice Hill. Hill har de atletiske evner til at gå hele vejen og kan også sætte folk åbne områder, og hvis dit hold stadigvæk mangler en runningback, kan de tænkes at vælge ham på dag 3.

73. Rodney Anderson, RB, Oklahoma
Anderson har i flere kampe været manden, der slæbte Oklahoma til sejr, men der er en god grund til, at Rodney Anderson endnu ikke er blevet valgt. Han har haft store knæskader og flere af dem.

Offensive linjefolk

77. Hjalte Froholdt, G/C, Arkansas
Froholdt er den højstrangende linemand tilbage for mig, men selvom der talmæssigt er langt ned til de næste som nummer 114 og deromkring, så er niveauspringet ikke stort. Teis og jeg har tidligere udgivet en evaluering af Hjalte på Gul Klud.

Hjalte kan blive valgt som den næste linjemand og dermed i fjerde runde, men Phil Haynes, Ryan Bates, Lamont Gailard, Dru Samia, Beau Benzschawel, Michael Jordan, David Edwards og andre kan også alle ende foran vores danske håb, og så er sjette runde nok lige pludseligt mere realistisk. Jeg forventer, at han senest bliver valgt som nummer 213 af Bengals. Bengals har fem valg i sjette runde og de skeler ofte meget til Pro Football Focus, der har Froholdt højt rangeret. Men vi må vente og se, hvad der sker.

114. Phil Haynes, G, Wake Forest
Haynes har de fysiske aspekter på plads, men mentalt er han stadigvæk et stykke fra, synes jeg. Især har han problemer, når der skal skiftes mellem folk på kastespil.

117. Ryan Bates, G, Penn State 

118. Lamont Gailard, C/G, Georgia

Wide receivere

34. Hakeem Butler, WR, Iowa State
Den store wide receiver har fået en del kærlighed i medierne, men NFL-holdene virker aldrig til at have bidt på. I college havde han store problemer med tabte bolden, men Butler har et potentiale, der snart må blive satset på.

45. Kelvin Harmon, WR, North Carolina State
Ikke den bedste til at komme af linjen og en middelmådig atlet med fin størrelse. Hans force er justeringen til bolden i luften, selvom han ikke er en super fysisk spiller.

59. Riley Ridley, WR, Georgia
Skal vinde med ruterne i NFL. I college var producerede han cirka på niveau med resten af Georgias receivere og modsat Mecole Hardman, som Chiefs valgte i anden runde, er Ridley ikke en god atlet. Derfor er det ikke overraskende, at han er ledig på dag 3.

83. Darius Slayton, WR, Auburn
Normalt skal man ignorere logoet på hjelmen og ikke evaluere spillere på baggrund af skolens historie med spillere på bestemte positioner, men Slayton er bare en super klassisk Auburn-receiver. God atlet, elendige hænder. I 2015 og 2016 tog NFL-hold Sammie Coates og Ricardo Louis i tredje og fjerde runde, men set fra min sofa, er Slayton mere talentfuld og har en smule bedre hænder. Det er på tide, at et hold prøver at ramme på en spiller med Slaytons potentiale.

Tight ends

100. Kaden Smith, TE, Stanford
Mangler noget fysik til at komme ud af presset ved line og scrimmage og mangler fart til at brænde linebackers. Men hænderne er tæt på perfekte, og ruterne er ok, så Kaden Smith skal nok kunne gøre sig i rollen som reserve.

119. Dax Raymond, TE, Utah State
Han virker ikke helt klar som spiller, men han var relativt dynamisk i kastespillet på collegeniveau.

142. Foster Moreau, TE, LSU
Hos LSU blev han primært brugt som blokeringsspiller, hvilket er ret normalt for tight ends i college. Men til Combine viste han gode atletiske evner og måske er han en spiller, der kan overraske i NFL. Cincinnati Bengals tog lidt samme type spiller i Drew Sample i anden runde. Sample er dog væsentlig bedre til at blokere.

Defensive tackles

94. Greg Gaines, DT, Washington
Potentialet er ikke enormt for Gaines, der ikke flytter sig særlig effektivt. Til gengæld er han også ganske svær at flytte for modstanderne, og så spiller han med fin teknik.

110. Armon Watts, DT, Arkansas
Der er okay dybde på den defensive tackle-position her på dag 3, men Watts her er igen en spiller, der mangler en del atletisk. Watts ligner en NFL-spiller, men han er formentlig ikke en spiller, hvis navn vil figurere på ret mange fantrøjer.

EDGE-spillere:

36. Anthony Nelson, EDGE, Iowa
Nelson er en rigtig Patriots-EDGE, men Bill Belichicks mandskab har allerede valgt Chase Winovich, der er lidt samme type. Nelson testede rigtig godt til Scouting Combine, og jeg vil blive meget overrasket, hvis ikke han bliver valgt i fjerde runde.

56. Maxx Crosby, EDGE, Eastern Michigan

 

58. D’Andre Walker, EDGE, Georgia
D’Andre Walker får ikke så meget opmærksomhed, fordi han var skadet under combine. Han er dog virkelig solid og bør kunne hjælpe et hold tidligt. Det er muligt, at han skal spille en form for linebacker i NFL.

71. Christian Miller, EDGE, Alabama
I Alabamatiden nåede han ikke at spille meget, inden sidste sæson, da holdet bare sprøjter talenter ud. I 2018 viste han dog talent i glimt, men det er ikke overraskende, at han er ledig her på dag 3. 

82. Charles Omenihu, EDGE, Texas
Omenihu er en spiller, der deler det, vi kalder #DraftTwitter. Nogle har haft ham rangeret i første runde, mens andre ikke ser en spiller, der er blandt de 100 bedste i draften. Mit gæt på en destination vil være Lions, da de i bedste Patriotsstil godt kan lide store spillere på kanten af forsvaret.

Linebackere

37. Blake Cashman, LB, Minnesota
Efter Devin White og Devin Bush havde mange draftnørder – inklusiv mig selv – Blake Cashman som den næste i rækken. Der er nogle problemer i Cashmans teknik og evne til at spille igennem folk, men i en liga, hvor der er voldsom mangel på gode linebackere, er det lidt uforståeligt for mig, at NFL-holdene endnu ikke har valgt Minnesota Gophers-linebackere, som jeg har svært ved at se undgå en starterplads i NFL.

47. Ben Burr-Kirven, LB, Washington
Testede mere atletisk til Combine, end han så ud på banen, men omvendt er han ret klog og jeg ser ham som værende et fornuftigt bud på en startende linebacker fra tredjedagen.

102. Mack Wilson, LB, Alabama
Jeg vælger at nævne Mack Wilson, selvom jeg personligt slet ikke er en fan af ham. Da collegesæsonen var færdig talte de fleste om ham som et ret sikkert førsterundevalg. Men så kiggede nærmere på ham… Hvis han falder hellt ud af dag 3, vil det være et bevis på, at man skal tage al hype med et gran salt

Cornerback

44. Amani Oruwariye, CB, Penn State
Cornerbacken med det mundrette efternavn bør være en af de førstvalgte spillere, når draftlørdag sættes i gang. Der har ikke været super meget fokus på ham, men jeg kan lide ham, Teis kan lide ham og Pro Football Focus kan lide ham. Derudover er han et ganske fin atlet i forhold til højde og vægt.

67. Julian Love, CB, Notre Dame
Indtil videre er NFL-holdenes kærlighed blevet kastet på andre cornerbacks, og Julian Love slår mig heller ikke som en playmaker. Omvendt spiller han relativt solidt og skal nok bide sig fast i NFL på et eller andet niveau.

Safeties

21. Chauncey Gardner-Johnson, S, Florida
Den alsidige og kloge safety Chauncey Gardner-Johnson er stadigvæk ledig, og der har været lidt snakken i krogene om, at han gjorde det dårligt til ved flere holdinterviews. Det er dog svært at forestille sig, at han må vente længe på tredjedagen.

72. Deionte Thompson, S, Alabama
Alabamaspillere har bare lettere ved at blive hypet, fordi de altid spiller på den store scene, og fordi spillerne omkring dem er så gode, at det er meget lettere at undgå at begå fejl. I slutspillet mod Oklahoma og Clemson begyndte problemerne dog at vise sig, og nu er Thompson ledig på dag 3. Det samme var den tidligere Alabamasafety Eddie Jackson i 2016, inden Chicago draftede ham i fjerde runde, og det går alligevel ganske fint for Eddie Jackson….

103. Malik Gant, S, Marshall
Kommer fra samme skole som Randy Moss, men er kun en brøkdel atlet i forhold til. Gant spiller dog med en enorm aggressivitet og minder i stil om den tidligere Chargers-safety Jahleel Addae.

104. Amani Hooker, S, Iowa
Analysesiderne kan ret godt lide Amani Hooker og til Combine testede han godt. For mig er han i college en spiller lidt a la John Johnson, der nu spiller fremragende for Los Angeles Rams. Så måske gør han NFL-holdenes (og min) manglende tillid til skamme.