Uge 7 bød på pligtsejre, syv nederlag til rangerede hold og så et længe ventet quarterbackskift i Oklahoma. Vi bringer her en gennemgang af, hvordan det gik de bedste hold i den forgangne uge samt et overblik over alle kampene fra AP Top 25.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er ESPNplayer-8bit-CFB-930x180-DD-1024x198-1.jpg

#11 Kentucky Wildcats 13, #1 Georgia Bulldogs 30

Rundens største kamp, hvis man ser bort fra Lane Kiffins gensyn med Tennessee, fandt sted på Sanford Stadium, hvor Georgia Bulldogs endnu en gang beviste, at de er det bedste hold i landet. Det spil deres forsvar lægger for dagen er bare på et niveau for sig. Det er lørdagens kamp også et billede på, i det at Georgia for første gang i sæsonen måtte se modstanderen score mere end ét touchdown, og det endda først i de døende sekunder. Vi snakker altså syv kampe, hvor modstanderne blandt andet har heddet Clemson, Auburn og Arkansas. QB Stetson Bennett spillede en ganske fornuftigt kamp og kastede for 250 yards og 3 touchdowns, men det er muligvis også det sidste vi kommer til at se til ham i denne sæson. Georgia skal først i aktion igen om to uger, når Florida Gators kommer på besøg, og til den tid burde QB JT Daniels være blevet sin skade kvit. Kentucky formåede med deres to touchdowns at fordoble antallet, som Georgia har tilladt, og den præstation er nok medvirkende til, at de kun faldt 3 pladser på AP Top 25-listen.

Purdue Boilermakers 24, #2 Iowa Hawkeyes 7

Endnu en uge og endnu et af topholdene, som lider et uventet nederlag. Jeg nævnte for et par uger siden, at Iowa Hawkeyes på papiret var et af de hold, som havde det “nemmeste” resterende kampprogram. Men College Football er fyldt med overraskelser, og lørdag var det Purdue Boilermakers, som endnu engang beviste, hvorfor de også kaldes for Spoilermakers. Sejren over Iowa var Purdues niende sejr over top 2 hold, hvor de selv var urangeret. Det er simpelthen flest all-time, og hele fem mere end nummer to på den liste. Sejren blev grundlagt på baggrund af en flot offensiv præstation af Purdue. Specielt deres junior WR David Bell brillierede med 240 receiving yards, det største antal i hans karriere, og dette var derfor stærkt medvirkende til, at Purdue nu er at finde på AP Top 25, for første gang siden 2007.

Og et ekstra fact lige her på falderebet: Purdues rangering betyder, at de ikke længere er det Power 5-hold, som har været fraværende fra listen i længst tid. Den titel overgår nu til Kansas Jayhawks, som ikke har været at finde på listen siden 2008.

UCF Golden Knights 21, #3 Cincinnati Bearcats 56

Cincinnati nappede i lørdags sæsonens sjette sejr ud af seks mulige, da UCF Golden Knights blev sendt hjem med et nederlag på 56-21. Sejren skyldtes især Cincinnatis fremragende løbespil, som genererede hele 336 yards. RB Jerome Ford blev noteret for 189 af dem samt hele 4 touchdowns. Sejren, kombineret med Iowas overaskende nederlag til Purdue, betød at Cincinnati nu er at finde som #2 på AP Top 25 listen. Et vild bedrift taget i betragtning af, at Cincinnati egentlig hører til i the American Athletic Conference, som er en af konferencerne i hvad der kendes som “Group of 5” – pendanten til Power 5. Det er hele 11 år siden sidste gang et hold fra G5 var at finde som nummer 2 (TCU i 2011). Med tanke på hvad jeg tidligere har sagt om resterende kampprogrammer, så er det alligevel en voldsom spillemæssig tilbagegang, som Cincinnati skal lide under, hvis de overhovedet skal tabe i den regulære sæson. Det bliver derfor spændende at se, om playoff-komiteen tænker i samme baner, som vælgerne af AP Top 25 listen. Det finder vi først ud af d. 2 november.

TCU Horned Frogs 31, #4 Oklahoma Sooners 52

QB Spencer Rattler fra Oklahoma har været, for at sige det lige ud, ganske ringe i denne sæson, men har på en eller anden mærkelig måde holdt fast i starterrollen på trods. Det lader dog nu til, at det berømte bæger er flydt over. Headcoach Lincoln Riley valgte at satse på QB Caleb Williams til lørdagens kamp mod TCU Horned Frogs, hvilket udløste stor jubel hos hjemmeholdets fans.

Udskiftningen så dog også ud til at give pote. Williams stod efter kampen noteret for 5 touchdowns – det sidste af dem kan du se nedenfor, og modtog desuden også den højeste bedømmelse, som PFF har givet til en quarterback i denne sæson. Og hypen er også ved at blive bygget op nu. Før kampen ville et 100$ bet på Williams som Heisman give 8.000$ igen, mens det efter kampen var nede i 4.000$. Stadig et longshot, men han er trods alt en quarterback fra Oklahoma.

#5 Alabama Crimson Tide 49, Mississippi State Bulldogs 9

Alabama Crimson Tide kom tilbage på sporet med en pligtsejr over Mike Leach og resten af Mississippi State Bulldogs-holdet. QB Bryce Young kastede for 348 yards og fire touchdowns, mens Alabama forsvaret genererede 3 turnovers. Som et af flere hold fik Alabama også gavn af Iowas nederlag, hvilket resulterede i, at deres uventede ekskludering fra top fire var en ganske kort affære. Det er svært at forestille sig, at Alabama skal tabe endnu en gang i den regulære sæson, selvom der dog venter nogle SEC-sværvægtere, som de dog plejer at få styr på. Dog skal de håbe på, at enten Oklahoma eller Cincinnati begynder at slingre lidt, for hvis AP Top 25 listen ligner playoff-ranglisten, så kan de godt begynde at se frem til et nytårsbowl-opgør mod Georgia.

California Golden Bears 17, #9 Oregon Ducks 24

Det var en ganske uimponerende indsats fra Oregon Ducks i weekenden, da de måtte slide og slæbe for at få en sejr hjem over California Golden Bears, som endnu kun har formået at vinde én gang i sæsonen. Det krævede to touchdowns i fjerde quarter og et decideret goalline stand, før Oregon kunne kalde sig for sejrsherrer. Den sløje præstation blev også afspejlet ved, at Oregon måtte rykke en plads ned på ugens liste fra #9 til #10, på trods af at de vandt. Oregon skal forsøge at finde det gode spil frem igen, når de i næste uge tager en tur til Pasadena og det berømte Rose Bowl Stadium for at møde Chip Kelly og resten af UCLA Bruins-mandskabet. Det er i øvrigt ESPN Gamedays udvalgte kamp, som du kan se på ESPN Player.

#10 Michigan State Spartans 20, Indiana Hoosiers 15

Uden at lave alt for meget larm omkring det, så har Michigan State Spartans endnu til gode at tabe en kamp i denne sæson. De har selvfølgelig heller ikke haft de stærkeste modstandere, og kun en enkelt rangeret modstander i Miami Hurricanes i uge 2, men det er trods alt den perfekte optakt for dem, inden deres store rivalopgør med #6 Michigan Wolverines om to uger. Fundamentet for Michigan States flotte sæson har været løbespillet, som RB Kenneth Walker III har stor ære i. Kampen i lørdags var dog ikke en af de tidligere magtpræstationer, som runningbacken med flest yards i landet tidligere har lavet. Det blev kun til 84 yards på 23 carries, og så måtte forsvaret træde i karakter med 3 turnovers, heraf et der resulterede i et touchdown.

De resterende kampe med hold fra AP Top 25

#12 Oklahoma State Cowboys 32, #25 Texas Longhorns 24

#13 Ole Miss Rebels 31, Tennessee Volunteers 26

Auburn Tigers 38, #17 Arkansas Razorbacks 23

#18 Arizona State Sundevils 21, Utah Utes 35

#19 BYU Cougars 24, Baylor Bears 38

#20 Florida Gators 42, LSU Tigers 49

#21 Texas A&M Aggies 35, Missouri Tigers 14

#22 NC State Wolfpack 33, Boston College Eagles 7

#24 San Diego State Aztecs 19, San José State Spartans 13