NFL-bossen afviser at uddele de højeste draftvalg med et lotterisystem som i NBA, da han ikke mener, at NFL-hold taber med vilje for bedre draftvalg

På trods af at et hold som Miami Dolphins har været katastrofale i år og helt tydeligt har blikket rettet mod næste sæson – og næste sæsons draft – afviste NFL-kommisæren på et pressemøde onsdag spekulationer om, at NFL-hold taber med vilje for at få bedre draftvalg.

– Det er ikke noget, vi ser i NFL, fortalte Goodell. Det [en lotterifordeling] er noget, der er blevet diskuteret i 20-30 år. Men det er ligaens standpunkt, at det nuværende draftsystem fungerer rigtig godt. Og det er ikke noget, der er blevet påtalt af klubberne.

Selvom Miami Dolphins blot tabte deres sidste kamp med ét enkelt point, har de i sæsonens fem kampe i snit tabt med vanvittige 27,6 points. De har altså været alt andet end kompetitive, og mottoet “tank for Tua” er udbredt blandt holdets fans, der håber at holdet vil bruge det førstevalget – som de unægteligt har kurs mod – til at drafte college-quarterbacken Tua Tagovailoa.

Men Goodell ser ikke et problem med konkurrencen i ligaen, på trods af at hold som Miami, Cincinnati Bengals og Washington Redskins blot har én sejr tilsammen.

– Jeg tror ikke, at vores liga nogensinde har været mere kompetitiv, end den er i dag. Man ser hold gå fra sidst til først på dramatisk vis. Jeg synes at det er noget unikt for NFL.

– For os er konkurrenceniveauet i ligaen afgørende. Jeg tror ikke på, at det bliver løst med et draftlotteri. Jeg tror på, at det bliver løst med alle de ting, ligaen håndterer på daglig basis gennem konkurrencekomiteen, og ligaen gør sit bedste for at NFL bevarer sit høje konkurrenceniveau.

Det bliver spændende at se, om Goodell ændrer sit standpunkt, hvis Dolphins fortsætter med at tabe stort sæsonen igennem. Hvis Miami vitterligt har ‘tanking’-planer, lykkedes med dem og finder fremtidens quarterback, kan det få andre hold til at prøve samme opskrift. Hvis tanking bliver udbredt, vil det være katastrofalt for NFL’s konkurrenceniveau, og i så fald MÅ og SKAL ligaen træde ind.

Spørgsmålet er så, om Goodell og kompagni tager skyklapperne af inden da og får sat en stopper for strategien.