FOR NATTENS KAMP MELLEM CHIEFS OG CHARGERS KLIK HER

I denne artikel vil Gul Kluds Nicholas Isak Jørgensen varme op til den kommende spillerundes torsdagskamp, hvor Tennessee Titans (6-6) og Jacksonville Jaguars (4-8) tørner sammen i Nashville.

Kan Jaguars forpurre Titans’ slutspilsdrømme?  

Da kampprogrammet til 2018-sæsonen blev offentliggjort, var der flere, som pegede på netop denne kamp som værende potentielt titelafgørende for AFC South-divisionen. Tennessee Titans og Jacksonville Jaguars havde begge succes i slutspillet i fjor, og derfor var forventningerne høje til, at holdene kunne tage endnu et skridt frem i 2018. Men det er hurtigt blevet hverdag igen for de to mandskaber. Tennessee Titans klynger sig fortsat til et spinkelt slutspilshåb i benhård konkurrence med Baltimore Ravens (7-5), Miami Dolphins (6-6), Indianapolis Colts (6-6) og Denver Broncos (6-6), mens Jacksonville Jaguars allerede har været tvunget til at kaste håndklædet i ringen.

Det er en kombination af rædderligt spil af Blake Bortles, kontinuerlige skadeskvaler til runningback Leonard Fournette og et forsvar i relativ tilbagegang, der har sendt Jaguars på en – principielt – tidlig sommerferie. Den skuffende sæson har foreløbigt haft konsekvenser for holdets – nu fyrede – offensive koordinator Nathaniel Hackett og førnævnte Blake Bortles, der er blevet henvist til bænken. I stedet spiller upåagtede Cody Kessler under center, og i sin første kamp fik Jaguars en forløsende sejr på 6-0 over Indianapolis Colts. Som resultatet kraftigt indikerer, var det snarere en sublim forsvarspræstation, der sikrede sejren – end det var ”Cody Kessler-effekten”.

Tennessee Titans er – som hentydet ovenfor – pisket til sejr i nattens opgør, hvis slutspilshåbet skal holdes intakt. Mike Vrabels tropper viste senest fin gejst, da man kæmpede sig tilbage fra 0-16 mod New York Jets for at vinde med 26-22. Det var med 36 sekunder igen, at Marcus Mariota fandt Corey Davis for dét 11-yard touchdown, som sikrede Titans sejren. Dermed noterede Mariota sig for sit 12. comeback (i fjerde quarter) i karrieren.

Seneste nyt på skadesfronten

Værterne fra Tennessee er relativt skadesfrie før opgøret, da kun reserverne Dane Cruikshank og David Fluellen med sikkerhed er ude – begge med knæskader. Derudover er der tvivl om receiver Darius Jennings (knæskade) og linebacker Derrick Morgan (knæskade).

Leonard Fournette er tilbage efter sin karantæne mod Indianapolis Colts, hvilket utvivlsomt vil hjælpe Jaguars’ ellers intetsigende angreb. På skadesfronten må både receiver D.J. Clark (lårskade) og defensive tackle Abry Jones (skinnebensskade) sidde over.

Hold øje med…

Der er lagt i kakkelovnen til en forsvarskamp af bragende dimensioner, og det er svært at se, hvordan nogen af holdene skal sætte voldsomt mange point på tavlen. Jaguars’ forsvar tillader femtefærrest point i NFL med 20,3 pr. kamp i gennemsnit, mens Titans’ ditto tillader sjettefærrest med 20,4 pr. kamp. Titans’ forsvar var sågar blandt NFL’s bedst-rangerede, før man tillod 38 point til Colts i 11. spillerunde og 34 point til Texans i 12. spillerunde. Til Colts-kampen er det dog nødvendigt at påpege, at forsvarets koordinator Dean Pees måtte hasteindlægges på grund af helbredsproblemer, hvilket utvivlsomt skabte usikkerhed i forsvarsgeledderne. Pees vendte tilbage mod Texans, og Titans-forsvaret genfandt sit momentum i comeback-sejren mod Jets i den seneste spillerunde. Derfor forventer jeg, at de får en stor dag på kontoret mod Cody Kessler.

Dog synes det i højere grad at være nødvendigt for Titans at stoppe Leonard Fournette og Jaguars’ løbeangreb. Siden Fournette er vendt tilbage fra sin forstrækning i 10. spillerunde har han produceret 358 totale yards og fem scoringer. Den 23-årige runningback er derfor fundamental for Jaguars’ offensive formåen, hvilket er bekymrende fra Titans’ perspektiv, da forsvaret netop har vist svaghedstegn mod løbespillet. I de seneste tre opgør har enheden opgivet hele 539 yards og fire touchdowns via løbet. Det er nødvendigt, at Titans får sat en prop i det hul, hvis man skal slå Jaguars.

Endelig er det nødvendigt at fremhæve den direkte duel mellem Titans’ recevier Corey Davis og Jaguars’ forrygende cornerback-duo i form af Jalen Ramsey og A.J. Bouye. Titans’ 23-årige receiver har udviklet sig til et favoritmål for Marcus Mariota, og han har sågar scoret touchdown i Titans’ seneste to opgør. Det bliver yderst interessant at følge Davis i nat, da han utvivlsomt vil blive udfordret til det yderste af Ramsey og Bouye.

Vidste du, at?

Tennessee Titans nyder særdeles godt af hjemmebanefordelen på Nissan Stadium i Nashville. I de seneste 17 hjemmebanekampe er Titans 12-4-1 – herunder 3-0 mod nattens modstander, Jacksonville Jaguars.

Spiltips og picks

Leighton Vander Esch, Jaylon Smith og Byron Jones fik lukket godt og grundigt ned for Saints’ potente angreb, hvorfor vi tabte på både spiltips og picks. Dermed er vi nu 7-4 for sæsonen i forhold til spiltips og 6-5 på picks-fronten.

Uagtet Jaguars’ flotte forsvarspræstation mod Colts i den seneste spillerunde i Indianapolis, har jeg svært ved at se, hvordan de skal lykkes med at stikke en kæp i Titans’ slutspilshjul. Det skyldes en kombination af Cody Kesslers inkompetence, Titans’ solide forsvar, hjemmebanefordelen og slutspilsmotivationen til forskel. Jeg forudser derfor en Titans-sejr på 19-10.

Med dét in mente finder jeg ganske fin værdi i over / under-spil hos Danske Spil. Eksempelvis får I odds 1,75 på under 39,5 point i kampen inkl. eventuelt forlængede spilletid. Læg hertil at det seneste indbyrdes opgør mellem to hold i september endte med en 9-6-sejr til Titans, så er ”splittet” simpelthen sat for højt. Spil ansvarligt – og god fornøjelse!

SKRIV ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her