I denne artikel vil Gul Kluds Nicholas Isak Jørgensen varme op til den kommende spillerundes torsdagskamp, hvor Pittsburgh Steelers og Carolina Panthers brager sammen på Heinz Field.

Det dufter af slutspil for begge mandskaber 

Vi er ikke just blevet forkælet med seværdige torsdagskampe i de seneste par uger, hvor 49ers, Texans, Broncos og Eagles alle har udraderet sine modstandere med minimum 19 point. Det bør ændre sig i denne spillerunde, hvor Danmarks natteravne får mulighed for at opleve to brandvarme mandskaber i Pittsburgh Steelers (5-2-1) og Carolina Panthers (6-2). Værterne fra Pittsburgh fører an i AFC North, mens Carolina Panthers blot er en enkelt kamp efter New Orleans Saints i NFC South.

Pittsburgh Steelers har genfundet sit momentum med fire overbevisende sejre på stribe, hvor Mike Tomlins tropper i gennemsnit har vundet med 13,3 point. ”Steel Curtain” cementerede senest holdets enevældige position som divisionshersker med en sikker udebanesejr på 23-16 over ærkerivalerne fra Baltimore Ravens.

Men Steelers kan ikke tillade sig at hvile på laurbærrene mod Carolina Panthers, som foreløbigt har ryddet bordet med to sejre ud af to mulige mod AFC North-modstandere i 2018. I disse kampe har især Christian McCaffrey været iøjnefaldende med 250 totale (både grebne og løbne, red.) yards og to touchdowns.

Seneste nyt på skadesfronten

Værterne er ikke nævneværdigt udfordret på skadesfronten, hvor Mike Tomlin har brugt den korte uge til at hvile profiler som Ben Roethlisberger, Maurkice Pouncey, Joe Haden og Antonio Brown. Dermed er det kun holdets tackle Marcus Gilbert, der vil misse sin tredje kamp i træk.

Hos gæsterne må Cam Newton holde vejret på vegne af sin center Ryan Kalil, der har misset ugens træningssessioner som følge af en ankelskade. Dermed frygter Panthers at være uden begge Kalil-brødre, da holdets venstre tackle, Matt Kalil, foreløbigt har misset hele 2018-sæsonen. Ligeledes må Panthers sandsynligvis undvære wide receiver Torrey Smith (knæskade), der også har siddet ude i de seneste to kampe.

Hold øje med…

Carolina Panthers har i Cam Newton og Christian McCaffrey en dødbringende og alsidig offensiv duo, som har gjort livet surt for de fleste forsvar i NFL i 2018. Panthers-angrebet rangerer eksempelvis som NFL’s næstbedste løbeangreb målt på antal løbede yards (143,9 pr. kamp i gennemsnit) og antal løbede touchdowns (1,4 pr. kamp i gennemsnit). Omvendt er Steelers’ forsvar det sjettebedste i NFL mod løbespillet (90,2 yards tilladt via løbespillet pr. kamp i gennemsnit), hvorpå vi seere har en ganske seværdig duel i vente. Det skyldes især, at Steelers’ forsvar har begrænset samtlige af sine modstandere til færre end 100 løbede yards siden anden spillerunde.

I den sammenhæng er det værd at bemærke, at Carolina Panthers kun er blevet holdt til færre end 100 løbede yards i ét af de seneste seks opgør, hvilket var mod Washington Redskins, hvor Panthers tabte. Derfor er løbeangrebet fortsat fundamentalt for Panthers’ offensive muligheder, hvilket er til trods for, at Cam Newton er i færd med en af sine bedste personlige sæsoner i forhold til kastespillet. I år har ”Super Cam” kastet 15 touchdowns, 1.893 yards og blot 4 interceptions.

Ben Roethlisberger har også fundet formen i 2018, hvilket har været medvirkende til, at Steelers har vundet de seneste fire kampe. Heri har ”Big Ben” kastet otte touchdowns mod kun to interceptions. I den forbindelse tiltænkes Antonio Brown og JuJu Smith-Schuster væsentlige roller mod Carolina Panthers’ forsvar, som tillader 2,1 touchdowns i gennemsnit pr. kamp. Særligt Antonio Brown har været aktiv i modstandernes målzone med foreløbigt ni touchdowns i 2018, hvilket allerede tilsvarer hans endelige antal fra 2017-sæsonen. Derfor er det også bemærkelsesværdigt, at den 30-årige receiver blot er på vej til 1.188 grebne yards for 2018, hvilket vil være hans laveste antal siden 2012 (787 grebne yards, red.).

Vidste du, at?

Som rookie greb Christian McCaffrey 80 bolde for 651 yards og fem touchdowns. I år har McCaffrey fået en endnu større rolle for Panthers’ angreb, hvilket foreløbigt har udmøntet sig i 49 grebne bolde for 378 yards. Således er den blot 22-årige runningback helt central for sit holds offensive formåen, hvilket illustreres ved, at Panthers i gennemsnit scorer 33,2 point pr. kamp, når McCaffrey får mere end 16 boldberøringer. Omvendt scorer Panthers sølle 18 point pr. kamp, når McCaffrey begrænses til 16 eller færre boldberøringer.

Spiltips og picks:

Upåagtede Nick Mullens leverede sensationen i sidste uge, hvor Oakland Raiders blev ydmyget med 34-3 i det sidste ”Battle of the Bay”. Det fik negative konsekvenser for både vores tip og pick, som ikke gik hjem. Med det in mente er vi nu 4-2 for sæsonen i forhold til spiltips og 3-3 på picks-fronten.

Både Steelers og Panthers synes at være gået lidt under radaren i forhold til de eksplosive angreb fra Los Angeles Rams, Kansas City Chiefs, New Orleans Saints og New England Patriots. Men disse to hold – Steelers og Panthers – leverer begge over 27 point pr. kamp i gennemsnit, hvilket taler for, at vi kan se frem til et offensivt festfyrværkeri.

Trods Carolina Panthers’ succes mod både Baltimore Ravens og Cincinnati Bengals giver jeg favoritværdigheden til Pittsburgh Steelers. Holdets forsvar har sin primære styrke mod løbespillet, mens Cam Newton fortsat mangler at overbevise mig om sine kvaliteter, når han tvinges til at kaste bolden kontinuerligt. Derudover forventer jeg, at kombinationen af James Conner, Antonio Brown og JuJu Smith-Schuster bliver for stor en mundfuld for Panthers’ forsvar.

På den baggrund forudser jeg, at Steelers tager et vigtigt skridt mod divisionstitlen i AFC North med en sejr på 31-27 over Carolina Panthers. Hertil har Danske Spil i skrivende stund glamourøse odds 2,00 på over 52,5 point. Spillet hedder helt konkret: ”U/O 52,5 point (inkl. OT) Over”. Spil ansvarligt og god fornøjelse!