NFL har nu regnet lønloftet ud for 2024, og man må konstatere, at det går godt for verdens rigeste liga.

Ligaens lønloft stiger med vanvittige 30,6 millioner dollars i 2024, så holdene i den kommende sæson har 255,4 millioner dollars pr. klub at gøre godt med.

Ifølge NFL vil der oven i det rekordhøje lønloft være yderligere $74 millioner pr. klub til yderligere fordeling blandt spillerne, som inkluderer præstationsbaseret løn og pension til tidligere spillere. De samlede spilleromkostninger for 2024 vil derfor helt nøjagtigt være 329,4 millioner dollars pr. hold. Det er mere end $10,5 milliarder for hele ligaen, omkring 70 milliarder kr. – eller omtrent det samme som to en halv Storebæltsbro.

NFL tjener styrtende med penge – og grundet gode tv-aftaler, en ekstra kamp i grundspillet, og to ekstra kampe i slutspillet, tjener NFL endnu mere end tidligere. Og når ligaen tjener mange penge, så får spillerne en stor bid af kagen.

Stigningen i lønloftet hænger uadskilleligt sammen med holdenes øgede indtjening. I overenskomsten mellem spillerne og holdene har NFL nemlig forpligtet sig til at afsætte 48% af ligaens samlede indtægter til spillerlønninger.

Derfor tjener spillerne også penge, når ligaen tjener penge.

Læs også: NFL 101 – Kontrakter og garanterede penge

Og spillerne kommer til at tjene penge. Når Super Bowl er overstået kan holdene se frem til free agency, og vi kommer med al sandsynlighed til at se rekordstore kontrakter, når fx. Jordan Love eller Chris Jones skal have nye kontrakter.