NFL havde håbet at åbne 2018-sæsonen i Kina. Den plan er nu skrottet!

På et pressemøde i ugens løb kom det frem, at ligaen har besluttet at udsætte football-invasionen i Kina mindst et år.
Chef for NFL international, Mark Waller, sagde, at ligaen i stedet vil fokusere på at få åbningskampen på plads til 2019, hvilket samtidig vil være mulighed for at fejre NFLs 100-års jubilæums.
Som en del af aftalen med Rams om at flytte fra St. Louis til Los Angeles, indvilgede holdet i at spille en kamp i Kina. I juli sidste år blev det offentliggjort, at Rams og 49ers var favoritter til at tage turen over Stillehavet og åbne 2018-sæsonen i Kina.
Men erfaringerne fra de mange kampe NFL efterhånden har spillet i London betød, at logistikken tilsyneladende var for besværlig til at få det på plads til næste sæson. Nu har NFL så givet sig selv 12 måneder ekstra til at få alt på plads.
I den kommende sæson er der ikke færre end fem internationale kampe på programmet. Fire spilles i London og en enkelt i Mexico City.
London-rejser med Gul Klud
24. sept: Jacksonville Jaguars – Baltimore Ravens Bestil nu
31. sept.: Miami Dolphins – New Orleans Saints Bestil nu
22. okt.: Los Angeles Rams -Arizona Cardinals Bestil nu
29. okt: Cleveland Browns – Minnesota Vikings Bestil nu
Kamp i Mexico City
19. nov: Oakland Raiders – New England Patriots
Tottenham skal lægge græs til NFL
Fra 2018 tager NFL den nye bane i Tottenham i brug. Christian Eriksens hjemmebane er under konstruktion og bliver optimeret til både fodbold og football, og vil blive NFLs højborg i London de næste 10 år. Forventningen er, at NFL vil spille mindst to kampe der hvert år.
NFL fik faktisk en lille gave i form af, at byggeriet af Los Angeles Rams’ nye stadion er blevet forsinket og første forventes færdigt i 2020. Dermed spiller Rams stadig i The Colosseum i 2019 og går altså ikke glip af en hjemmekamp på deres nye stadion, hvis de skal spille åbningskampen i Kina.
Mange udfordringer i Kina
NFL vil gerne udbrede sporten til hele verden, hvilket naturligvis er ud fra et økonomisk synspunkt, hvor ligaen og de 32 ejere vil forsøge at udvide indtægtskilderne til Asiens mange milliarder mennesker og potentielle fans.
Men det er ikke nemt, at flytte en NFL-kamp til Kina, og flytte alt hvad det indebærer af udstyr, mål, mad, personer, træningsgear etc. Plus der naturligvis er transport af spillere og trænere og den jetlag og tidsforskel en så lang tur indebærer.
Mark Waller stillede de retoriske spørgsmål: “Hvornår skal holdene flyve derovre? Hvornår skal de tilbage? Har tidsforskellen indflydelse på holdene, der kommer tilbage?” og Waller tilføjede om de logistiske udfordringer: “Hvis vi vil spille en kamp Kina, skal det være en god oplevelse for de kinesiske fans, men også for de amerikanske fans. Og vi skal være sikre på, at vi kan fortsætte med at udvide vores engagement i Kina og Asien.”
15 timers tidsforskel
Et af de mest åbenlyse logistiske problemer er kickoff-tiden for kampen. Der er 15 timers tidsforskel mellem Kina og den amerikanske vestkyst med Los Angeles, San Francisco og Seattle.
Det betyder, at en kamp med kickoff kl. 11 søndag formiddag i Kina, vil have kickoff kl. 20 lørdag aften i Californien og kl. 17 på østkysten med New York, Atlanta og Miami.
Angiveligt har NFL overvejet at flytte kampen til tirsdag for at give de to hold mulighed for at komme tilbage og have halvanden uge inden næste kamp.
Ikke alle hold synes det der med Kina er en god ide. Både Giants og Packers rejste indvendinger mod at spille kampe i Kina, da ideen blev fremlagt på NFL-ejernes møde i marts sidste år.
Til gengæld lover vi, at lave en tur til Kina, når/hvis NFL beslutter sig for at spille der. Så skriv bare 8. september 2019 ind i kalenderen nu!
Se alle årets NFL-rejser – inkl. to fede rejser til USA – i vores rejsesektion her på Gul klud.