NFL har valgt at benytte deres mulighed for at appellere dommer Sue Robinsons afgørelse, som indstillede en straf på seks spilledages karantæne. Nu risikerer sagen at trække i langdrag.

I mandags faldt der afgørelse i sagen om Browns-quarterbacken Deshaun Watson, og indstillingen lød i første omgang på en karantæne på seks spilledages karantæne.

Men den afgørelse har NFL valgt at appellere. Det var Tom Pelissero, som var den første insider med historien.

Appellen går på processen, og NFL vil argumenterer for, at den nuværende ramme på seks spilledages karantæne for seksuelle krænkelser ikke omfatter Deshaun Watsons sag, da denne er ekstraordinær af karakter.

Ifølge NFLs overenskomst overgår sagen nu til enten Roger Goodell eller en af Goodell udpeget.

Flere kilder har skrevet, at NFL ønsker en højere straf på minimum et år, og at Watson – grundet sammensætningen af Watsons kontrakt – også skal straffes økonomisk med en bøde.

Spillerforeningen var inden afgørelsen ude på twitter og tilkendegive, at man ønskede at respektere Sue Robinsons afgørelse. Nu hvor NFL har valgt at appellere sagen, kan den eventuelt gå i retten, hvilket vil give et længerevarende forløb. Ender sagen i retten kan Watsons karantæne sættes i bero, hvilket åbner op for, at han spillere i sæsonpremieren mod Panthers.