NFL-ejerne mødes i disse dage i Orlando i Florida, og det er ikke for at gå i Disneyworld. Mandag blev reglerne for NFLs udgave af VAR ændret.

Og den ny regelændring giver god mening. Hold vil nu blive tildelt en tredje mulighed for at se et tvivlsomt spil igennem,, hvis de havde ret på bare én af deres første to challenges.

Under den gamle regel fik et hold kun en tredje challenge, hvis begge de to foregående var succesfulde.

Det var Detroit Lions, der havde indsendt forslaget til en regelændring, og den blev stemt igennem mandag af ejerne.

Ændringen forventes ikke at få den store indflydelse, men kan dog betyde, at kampene bliver et par minutter længere, som NFL ellers aktivt forsøger at gøre kortere, og helst ikke vil over 3 timer og 5 minutter på kampe, der ikke går i overtime.

Desuden kan det medføre, at headcoaches føler sig mere modige til at kaste det røde flag for anden gang på et tvivsomt dommerkald, hvis de allerede havde succes på første forsøg.

Til gengæld blev et andet forslag nedstemt. Holdejere var nemlig mindre modtagelige over for en noget større ændring af replay-processen, som skulle give hold mulighed for at se straffe igennem i de sidste to minutter af en halvleg.

Mandag blev der også vedtaget et forbud mod den såkaldte hip-drop-tackling, mens det forventes at ejerne tirsdag tager stilling til en omfattende ændring af kickoffreglerne.