Der var mange gode spillere i NFL i 2010’erne, og her finder du Gul kluds bud på forsvar, special teams og træner på Årtiets Hold. 

Et årti er gået, og et nyt er begyndt.

Den anledning bruger vi her på Gul klud til at give vores bud på “Årtiets Hold”. Ikke det bedst mulige hold af spillere, der spillede i 2019 – men det bedst mulige hold af de mange spillere, der spillede og brillerede i 2010’erne. 

Nogle spillere har spillet hele årtiet, mens andre kun har spillet få sæsoner i årtiet – vi har bare valgt de spillere, der har imponeret os mest, og som ifølge os har defineret årtiet. 

For at komme frem til det endelige resultat har 11 af Gul kluds skribenter har sammensat et hold, hvor forsvaret skulle bestå af to EDGE-rushere, to defensive tackles, to linebackere, tre cornerbacks og to safetyer. Special teams skulle bestå af en kicker, en punter, en kick returner, en punt returner og en special teamer. Da alle havde afleveret deres hold, var det ganske simpelt: de spillere med flest stemmer kom på holdet.

*** Du kan finde “Gul kluds Årtiets Hold: Angreb” her. 

Herunder får du resultatet af det.

Forsvaret

EDGE rusher: JJ Watt (Texans)
EDGE rusher: Von Miller (Broncos)
De to pass rush-pladser gav mere eller mindre sig selv. JJ Watt har været en af NFL’s mest dominerende pass rushere nogensinde, og det samme har Von Miller. De fik begge 10 af 11 stemmer. 

I sine 112 kampe i årtiet står JJ Watt noteret for utrolige 96 sacks, og to gange nåede han mere end 20 sacks i en sæson! Fem gange har han desuden været All-Pro, mens han har været Defensive Player of the Year tre gange i årtiet. Selvom hans seneste sæsoner har været præget af skader, er han en af årtiets allerbedste spillere.

Von Miller kom, ligesom JJ Watt, ind i NFL i 2011, og siden har han spillet 134 kampe og leveret 105 sacks. Han har ikke været Defensive Player of the Year, men har til gengæld en Super Bowl MVP på cv’et, mens han har været All-Pro syv gange. Han har til tider været ustoppelig og har nærmest været garant for 10 sacks per sæson. 

De to spillere er fremtidige Hall of Famere, men én person stemte faktisk ikke på nogen af dem, men valgte i stedet Robert Mathis og Cameron Wake. Andre pass rushere, som har været dominerende i 2010’erne, er Chandler Jones, Khalil Mack og Calais Campbell. 

Modtog også stemmer: Robert Mathis (Colts), Cameron Wake (Dolphins, Titans)

Defensive tackle: Aaron Donald (Rams)
Defensive tackle: Geno Atkins (Bengals)
Skal man pege på årtiets bedste spiller, er Aaron Donald nok et godt bud. Aaron Donald har været NFL’s mest dominerende spiller i årtiet, og han var selvfølgelig at finde på samtlige stemmesedler. Donald leverede i 2018 en af de mest dominerende sæsoner i NFL, da han noterede sig for 20,5 sacks, og han står noteret for 72 sacks på 93 kampe. Han har også været All-Pro fire gange og Defensive Player of the Year to gange. 

Der var mere tvivl om den anden defensive tackle-plads. Geno Atkins fik dog flest stemmer med seks af slagsen. Atkins er måske den mest ukendte på denne liste, men hans årti har været forrygende. Han står noteret for 75,5 sacks, har været All-Pro tre gange og har været en stjerne i Cincinnati. 

Andre gode kandidater var Ndamukong Suh, Fletcher Cox og Vince Wilfork, der alle fik stemmer. Spillere som Calais Campbell og JJ Watt, der også har spillet på indersiden, tæller som EDGE-spillere.

Modtog også stemmer: Fletcher Cox (Eagles), Vince Wilfork (Patriots, Texans), Ndamukong Suh (Lions, Dolphins, Rams, Buccaneers)

Linebacker: Bobby Wagner (Seahawks)
Linebacker: Luke Kuechly (Panthers)
Bobby Wagner og Luke Kuechly blev begge valgt i NFL-draften i 2012 – Wagner af Seahawks i anden runde, og Kuechly af Panthers i første runde – og de to har været årtiets ubetinget bedste linebackere. De fik også henholdsvis 10 og 11 ud af 11 mulige stemmer i denne afstemning. 

De har også domineret linebackerpladserne på All-Pro holdene, hvor Wagner har fem udtagelser, mens Kuechly har seks. Kuechly har desuden en Defensive Player of the Year-pris på cv’et. 

De to har været tacklemaskiner og har samtidig været fantastiske i kastespillet, som er bliver en fortsat større og større del af NFL’s angreb.

Tidligere i årtiet var spillere som Patrick Willis og NaVorro Bowman også dominerende for 49ers, mens Lavonte David fra Buccaneers formentlig er en af sin generations mest undervurderede spillere. 

Modtog også stemmer: Terrell Suggs (Ravens, Cardinals, Chiefs)

Cornerback: Richard Sherman (Seahawks, 49ers)
Cornerback: Darrelle Revis (Jets, Buccaneers, Patriots, Chiefs)
Slot cornerback: Chris Harris (Broncos)
Richard Sherman er nok en cornerback, der deler vandene, men han har været 2010’ernes bedste cornerback og fik ni stemmer til Gul kluds Årtiets hold. Han står noteret for flest interceptions i årtiet med 35 af slagsen, mens han har forsvaret 114 kast. Derudover har han ifølge ProFootballFocus kun tilladt 17 touchdowns i årtiet, og han er fortsat i 2019 en af NFL’s bedste på positionen. I årtiet har han desuden været All-Pro fire gange. 

Den cornerback med næstflest stemmer er Darrelle Revis. Revis’ karriere blev delt over 2000’erne og 2010’erne, men han havde stadig en håndfuld dominerende sæsoner i 2010’erne – både hos Jets, Buccaneers og Patriots – og han nåede at komme på tre All-Pro-hold i årtiet. Da han var på toppen, kunne han lukke den ene halvdel af banen ned. Revis fik otte stemmer. 

Den trejde og sidste cornerback på listen er Chris Harris Jr., der er stemt ind som slot-cornerback. Han var faktisk at finde på alle 11 stemmesedler, og selvom han i de senere år har spillet mere på ydersiden, slog han sig fast som NFL’s bedste slotcornerback. Han har været All-Pro tre gange. 

Patrick Peterson fra Arizona Cardinals var den eneste anden cornerback, der fik stemmer, da han var på fem stemmesedler.  

Modtog også stemmer: Patrick Peterson (Cardinals)

Safety: Earl Thomas (Seahawks, Ravens)
Safety: Eric Weddle (Chargers, Ravens, Rams)
Earl Thomas kom ind i NFL i 2010 og var en del af den berygtede Legion of Boom i Seattle, hvor han var sikkerhedsnettet bagerst. Han blev enstemmigt stemt på holdet, og med god grund. Fem gange i årtiet har han været All-Pro, og med ham på banen har Seahawks og Ravens haft stærke forsvar.   

Den anden plads var der mere tvivl om. Eric Berry, Harrison Smith og Earl Thomas’ makker fra Legion of Boom, Kam Chancellor, fik alle stemmer. Eric Weddle fik dog flere stemmer end alle tre, og han snupper pladsen. Eric Weddle startede sin NFL-karriere i 2007, men har været en dygtig safety igennem 2010’erne, hvor han har spillet for både Chargers, Ravens og Rams. Han har, ligesom Thomas, været All-Pro fem gange i årtiet. 

Modtog også stemmer: Eric Berry (Chiefs), Kam Chancellor (Seahawks), Harrison Smith (Vikings)

Special teams

Punter: Johnny Hekker (Rams)
Johnny Hekker har været en af NFL’s bedste puntere, siden han kom ind i ligaen, og har været All-Pro hver sæson siden sin anden sæson i 2013. Han har rekorden for længste punt i en Super Bowl og er den bedst kastende punter i NFL. 

Modtog også stemmer: Sam Koch (Ravens), Thomas Morstead (Saints), Shane Lechler (Raiders, Texans)

Kicker: Justin Tucker (Ravens)
Det er nok ikke en overdrivelse at kalde Justin Tucker for historiens bedste kicker. Han har den bedste field goal-procent i årtiet, hvor han har ramt på knap 91 procent, mens han har ramt på utrolige 99 procent af sine ekstra point-forsøg. 

Modtog også stemmer: Adam Vinatieri (Colts)

Kick returner: Cordarrelle Patterson (Vikings, Raiders, Patriots, Bears)
Cordarelle Patterson blev aldrig en god receiver, men han har været NFL’s bedste kick returner i 2010’erne. Han har scoret syv gange på kick returns, hvilket er tre flere end de tætteste forfølgere. Patterson snitter desuden 29,91 yards per kick return, hvilket er flest af returnere med flere end 25 kick returns i årtiet.

Modtog også stemmer: Jacoby Jones (Ravens, Chargers, Steelers)

Punt returner: Devin Hester (Bears, Falcons, Ravens, Seahawks)
Han indstillede karrieren i 2016, men han er stadig den med flest punt return-scoringer i årtiet med syv af slagsen. Af spillere med minimum 25 punt returns snitter han desuden flest yards per punt return med 12,11 yards. 

Special teamer: Matthew Slater (Patriots)
Matthew Slater har været til All-Pro fem gange i årtiet, og selvom han aldrig er blevet mere end en special teamer, har Patriots holdt fast i ham siden 2008 – et hold, der år efter år er blandt NFL’s skarpeste på special teams. 

Træner

Cheftræner: Bill Belichick (Patriots)
Da jeg sendte stemmesedlen ud, havde jeg ikke tænkt, at holdet selvfølgelig også skulle have en træner. To tilføjede dog en træner til deres stemmeseddel, og begge havde Bill Belichick som træner. 

Det er nok ikke utænkeligt, at de fleste ville have Bill Belichick som cheftræner, så jeg udpeger ham her. Manden har trods alt stået i spidsen for et hold, der har vundet tre Super Bowls i årtiet, har vundet deres division hver eneste sæson i årtiet og har vundet 23 regular season-kampe flere end det næstmest vindende hold i årtiet. Desuden har han været en af kun fem trænere, der har tilbragt hele årtiet med det samme hold – det samme har Mike Tomlin hos Steelers, Pete Carroll hos Seahawks, Sean Payton hos Saints og John Harbaugh hos Ravens

Han har vundet Coach of the Year én gang i årtiet, men han er en af de – hvis ikke den – bedste træner I NFL’s historie. 

Andre kandidater: Mike Tomlin (Steelers), Sean Payton (Saints), Pete Carroll (Seahawks), John Harbaugh (Ravens), Andy Reid (Eagles, Chiefs)

Lad os håbe, at 2020’erne byder på mindst ligeså mange gode spillere!

Skriv en kommentar