Chicago Bears vandt torsdagens kamp over Carolina Panthers med 16-13, hvilket også var en kamp mellem to rookie quarterbacks med hver deres vej til NFL.

Tyson Bagent > Bryce Young

Spol tiden tilbage til april måned og NFL draften, så skete der både før og under draften bemærkelsesværdige ting, der havde betydning for nattens opgør.

Allerede før draften stod det klart. at Panthers med et nyt regime på plads på kontorgangen og trænerstaben ville have en frisk start. De lavede en vild trade med Chicago Bears, der havde pick nr. 1, og satsede fremtiden på, at den spiller, de havde i kikkerten, ville forvandle Panthers til en Super Bowl kandidat.

Prøv NFL GamePass gratis

Panthers valgte quarterback Bryce Young med pick 1, og den succesfulde college quarterback, skulle nu både være ansigtet på nye tider og en vindende organisation.

Bears havde i forvejen Justin Fields, der selv er et 1. runde pick, som Bears tradede op for at få i 2021. Nu forvandlede de pick 1 til en masse ekstra picks, inkl. Panthers 1. runde pick næste år, og receiver DJ Moore.

Torsdag greb han fem bolde for 58 yards (flest af alle i kampen), men det var ikke fra Fields. Bears quarterback torsdag nat var også en rookie, men med en helt anden baggrund end Bryce Young.

Tyson Bagent er navnet, og mens Young nød spotlightet som pick nr. 1, den berømmelse der følger med, og en kontrakt på over 37 millioner dollars, så blev Bagent ikke draftet tilbage i april.

Han har ikke engang spillet på det højeste college-niveau, men var quarterback for en lille skole fra næstbedste række. Her var han dog skarp og vandt prisen som bedste spiller på det niveau.

Bagent fik en tre-årig kontrakt på overenskomstens minimumsniveau, og han tjener i år 750.000 dollars, mens hans signing bonus var på latterlige 8.333 dollars (der er 25.000 dollars divideret med tre), som han jo knapt kunne flytte sine ting eller betale den første husleje med i Chicago.

Bryce Young får som pick 1 faktisk også en årsløn i 2023 på 750.000 dollars, men hans signing bonus var af en lidt anden størrelse. Helt præcis fik han 6.150.922 dollars i hånden, den dag han skrev under på sin første NFL-kontrakt, og han er garanteret alt i alt 37.955.071 dollars over de næste fire år – eller over en kvart milliard kroner.

Så Young vandt kampen om dollars, mens Bagent torsdag vandt kampen mellem de to rookies. Bagent er 2-1 som starter for Bears. Young 1-7 som starter for Panthers.

Offense sells tickets, but…

… og her kunne man så fortsætte med én af to sætninger:

  1. 1) defense wins championships
    2) just not tonight

Og lad os starte med punkt 2, for det var en ringe omgang, vi var vidne til torsdag nat. De to hold kunne ikke flytte bolden kontuerligt, og kampens scoringer på i alt fem field goals og to touchdowns. Ikke ligefrem NFLs våde drøm om torsdagsunderholdning foran sponsoren Amazon Prime’s udvalgte skare af seere.

Panthers scorede ikke et offensivt touchdown hele aftenen. Den eneste gang de nåede end zonen var på Ihmir Smith-Marsettes 79-yard punt return i 1. quarter.

Udover den – trods alt underholdende – scoring, så bød aftenen på to field goals og seks punts for Panthers angreb.

Bears var faktisk ikke meget bedre. De nåede ikke end zonen i første halvleg, men scorede dog field goal på tre af seks angrebsserier. I anden halvleg scorede de kampens enlige offensive touchdown, da den tidligere Panthers runningback D’Onta Foreman scorede.

Resten af deres angrebsserier endte med punts.

Og så til punkt 1.

Nej, der er ikke nogen af de to hold, vi så i nat, der vinder mesterskaber, men det var trods alt to respektable, der var på banen, selvom de også blev gjort bedre af de impotente angreb.

Bears-forsvaret styrede kampen fra start til slut. Panters sluttede med 213 yards i alt og konverterede kun 3 af 15 tredje downs, og scorede ikke et touchdown. Bears-forsvaret sackede Bryce Young tre gange og ramte ham ydereligere ni.

Panthers forsvar var på forhånd hæmmet af, at holdets bedste spiller Brian Burns sad ude med en skade, og de fik ikke sacket Bagent en eneste gang. De holdt dog Bears til field goals det meste af kampen, men Foreman’s touchdown blev afgørende.

Vi slap for overtime

16-13 endte kampen, men det var lige ved, at torsdagens tørvetriller var røget ud i forlænget spilletid.

Bagud med tre og med lidt over 7 minutter og alle tre time outs tilbage fik Panthers bolden, og så skruede Bryce Young måske sin bedste angrebsserie sammen hele aftenen.

Ok, det gik ikke stærkt, men Panthers bevægede da bolden, og Young havde et par solide completions.

Men på Bears 41-yard kastede han incomplete tre gange i træk, og så sendte Panthers kicker Eddy Pineiro på banen til et optimistisk 59-yard field goal.

Og også for optimistsik skulle det vise sig. Pineiros spark var helt præcist og sejlede gennem luften ned mod stængerne… og landede midt i end zonen.

For kort. Bears vandt. Og vi slap for mere ligegyldigt football.