Bare fire dage efter Las Vegas Raiders fik et æg på hjemmebane, knuste de samme sted rivalerne fra LA Chargers med 63-21.

Raiders rekord

I søndags holdt Raiders’ forsvar Minnesota Vikings til bare tre point, men tabte alligevel, da angrebet lagde et stort rundt æg. Fire dage senere satte Raiders 63 point på tavlen.

Det er flest point et hold har scoret i kampen lige efter, de har fået et æg, og de knuser den tidligere rekord, som var Colts 51 point i 1987.

Ikke bare satte Raiders klubrekord med 63 point, de førte med latterlige 42-0 ved pausen – den næststørste pauseføring i NFLs historie.

Og ikke bare kom de flot tilbage fra et æg, de scorede touchdown på deres første tre angrebsserier. Så puntede de to gange, og så scorede de touchdown tre gange i træk igen. Alt sammen i første halvleg.

I anden halvleg gik angrebet kortvarigt i stå, men så scorede forsvaret ikke bare én gang, men to gange, og så endda på to spil i træk. Første dette touchdown af 160 kilo manden John Jenkins.

Og så denne fuldstændig vanvittigt lækre pick six af Jack Jones.

Seks touchdowns af Raiders i første halvleg, tre i anden og i alt ni touchdowns i kampen, hvilket er klubrekord.

Bye, bye Brandon

Chargers headcoach Brandon Staley var allerede en dead-man-walking, og der skulle mirakler til for, at han ikke blev fyret efter sæsonen.

Nu tvivler jeg på, at han overlever weekenden.

For ikke bare var det et historisk stort nederlag, men at det kom til Raiders, er svært for Chargers-fans at kapere.

Chargers og Raiders er arvefjender og de går helt tilbage til 1960, da den nye professionelle liga AFL så dagens lys. Selvom Chargers spillede ét år i Los Angeles, så var det deres tid i San Diego, der gjorde dem kendte, og det er også der, de fortsat har flest fans.

Rivaliseringen med Raiders, der både spillede i Oakland og LA, var et af de fedeste i NFL, men nu er Chargers rykket “hjem” til LA, og Raiders er taget til syndens hule i Las Vegas, og dermed er lidt af magien gået af opgøret.

Og apropos magi, så var der intet magisk over Chargers torsdag nat, eller for den sags skyld i løbet af sæsonen. Det hjalp ikke Chargers, at quarterback Justin Herbert er ude for sæsonen med en brækket pegefinger på sin kastehånd, eller at Keenan Allen ikke var i stand til at spille.

Men derfra og så til at tillade 42 point i første, der er langt. 42-0 er den største føring Chargers har tilladt i sine 64 sæsoner, og 63 point er flest point tilladt af Chargers, siden de så dagens lys.

I det mindste havde Chargers SOME-team lidt humor, da det endelig lykkedes holdet at komme på tavlen.

Og nå ja, Staley kom ti Chargers med en defensiv baggrund, efter han havde haft succes som defensive coordinator hos LA Rams. Nu kan han godt begynde at se sig om efter et nyt job. Og formodentlig allerede mandag.

Hello Brandon

Runningback Brandon Bolden har sin force på special teams og er velsagtens allerhøjest 4. backup på runningback normalt. Men torsdag fik han chancen for at løbe bolden for første gang i år, og det gjorde det han godt.

Bolden’s statistik i år er nu: 1 løb, 1 touchdown.

Før kampen lå Raiders næstsidst i ligaen med 11 kaste-touchdowns. Torsdag kastede rookie Aidan O’Connell fire… i første halvleg. Og selvom kampen var afgjort efter de første 30 minutter, så betød det ikke, at Raiders tog den med ro efter pausen.

Ofte når et hold er langt foran, så løber man bolden mere og tager lidt tid af klokken, men med Chargers totale ineffektivitet, så fortsatte Raiders nedslagtningen og var endda frække nok til at kalde og score på et double-pass.

Jakobi Meyers blev dermed den blot anden Raiders-spiller i historien til at gribe og kaste et touchdown i samme kamp.

Raiders er nu 6-8, og selvom slutspillet ikke virker realistisk, så lever håbet fortsat med sejren, og om ikke andet blev spillerne, trænerne og klubben torsdag historiske.