Baltimore Ravens vandt et vigtigt opgør torsdag nat over Cincinnati Bengals, men kampen blev dyr for begge mandskaber.

En sæson fyldt med skader

Hvad sker der med NFL?

Ja, vi har hvert år mange skader og mange profiler, der udgår, men 2023 har været mere brutal end normalt (føler jeg), og det er i særdeleshed gået ud over quarterbacks og andre store stjerner.

Det begyndte allerede i spilleuge 1, hvor Jets “nye” quarterback Aaron Rodgers fik en akillesskade, og så er de ellers kommet slag i slag, kamp efter kamp, uge efter uge.

NFL-holdene har tilsammen været nødsaget til at starte 10 rookie quarterbacks, og i alt har – hold nu fast – 65 forskellige quarterbacks været på banen indtil videre. 65… det er mere end to i snit pr. hold… efter 10 uger og én kamp.

I aftes blev Cincinnatis superstjerne quarterback Joe Burrow håndledsskadet efter et kast, hvor Jadeveon Clowney landede oven på ham. Burrow kastede faktisk et touchdown på det næste play, men i stedet for jubel vred han ansigtet i smerte og kom ikke tilbage i kampen.

Opdatetetet: Joe Burrow skal opereres og er færdig for sæsonen.

På den anden sidelinje kunne Ravens midt i glæden over en vigtig sejr på 34-20 også ærgre sig over, at en af holdets største stjerner misser resten af sæsonen.

Allerede på kampens første angrebsserie blev tight end Mark Andrews aka Mandrews vredet rundt efter et kast, og den ankelskade han pådrog sig kræver operation, og dermed er det atletiske våben færdig for i år.

Den tidligere superstjerne Odell Beckham Jr. har haft en langsom start på sæsonen, men de seneste par uger har har vist noget af det, der gjorde ham til en af de mest populære spillere på tværs af NFL.

Han greb et touchdown i både spilleuge 9 og spilleuge 10, og torsdag nat var han måske banens bedste spiller og greb fire bolde for 116 yards. Men… også han måtte udgå med en skulderskade efter han blev tacklet ned i jorden på sit sidste catch.

Han kom ikke på banen igen, men stod på sidelinjen uden skulderbeskytter på og tog sig til sin skadede skulder. Han var ikke i slynge, så helt slemt har det ikke været, men hans status til de kommende kampe er stadig usikker.

Kampen om slutspilspladser bliver vild i AFC

Bortset fra Kansas City Chiefs og nu Baltimore Ravens er der ingen hold, der er stukket af i AFC-halvdelen i kampen om slutspilspladser. Og da vi samtidig har en gedigen overraskelse i år i form af Houston Texans, og andre klubber begynder at finde sig selv efter en dårlig start, så er der et kæmpe midterfelt i AFC, hvor klubberne har vundet 4, 5 eller 6 kampe.

Med nederlaget torsdag er Bengals nu på 5-5 efter 10 kampe. Det samme som Buffalo Bills. De har begge vanvittigt svære kampprogrammer tilbage, og de to forhåndsfavoritter inden sæsonen risikerer begge at misse slutspillet.

Bills har det tredjesværeste program af alle hold i NFL tilbage, mens Bengals har det sværeste og ikke møder et eneste hold, der på nuværende tidspunkt har tabt flere kampe, end de har vundet:

Steelers hjemme 6-3
Jaguars ude 6-3
Colts ude 5-5
Vikings hjemme 6-3
Steelers ude 6-3
Chiefs ude 7-2
Browns hjemme 6-3

Med Joe Burrow skadet var Bengals torsdag nat nødsaget til at sætte Jake Browning ind. Han havde inden nattens opgør kastet én bold i hele sin NFL-karriere.

Ret skal være ret. Han var ikke forfærdelig, men Jake B har bare ikke helt samme klang som Joey B… Med Browning ved roret ser det meget skidt ud for Bengals’ drømme om at komme tilbage til Super Bowl og måske vinde klubbens første mesterskab.