New York Jets ligger et lidt sjovt sted i første runde af draften, og nu har klubben fra the Meadowlands ladet sive, at de er villige til at trade ned.

Pick 10 i første runde af NFL-draften, der begynder 25. april (natten til fredag dansk tid), kan vise sig at have en ganske stor værdi.

Bag ved Jets finder man nemlig quarterback-hungrende klubber som Minnesota Vikings, Denver Broncos og Las Vegas Raiders, og de kunne ende med at indgå en budkrig om at komme op på 10 for at tage en quarterback.

Og her er det mest interessante. Jets skulle slet ikke have haft det pick.

I handlen for Aaron Rodgers fra Packers sidste år indgik Jets pick i 1. runde i 2024, men det var afhængig af spilletid, så da den aldrende quarterback rev sin akillessene over i første kamp, nåede han ikke op de på 65% spilletid, der var kravet i handlen. Jets går dog ind til årets draft uden et valg i anden runde, som Packers trods alt fik ud af handlen.

Det betyder, at i stedet for pick 10, så har Packers fået Jets’ pick nummer 41 (pick ni i 2. runde), hvilket betyder, at Jets ikke har noget pick i draften mellem pick 10 i første runde og deres pick i tredje runde (8. pick i tredje runde, svarende til pick 72).

Jets har derfor ladet sive, at de er interesserede i at tilføje endnu et valg på andendagen i draften (2. og 3. runde) og derfor er klar til at trade sig ned fra pick 10, rapporterer Sam Robinson fra Pro Football Rumors. Og ESPN’s Rich Cimini tilføjer, at Jets gerne vil have et pick i 2. runde eller i hvert fald et ekstra valg i top 100.

Det forventes, at der i dette års draft vil være rift om quarterbacks, og at Caleb Williams, Jayden Daniels, Drake Maye og J.J. McCarthy næsten med sikkerhed vil være taget, når det bliver Jets tur på pick 10.

Her kommer to andre quarterbacks i spil: Bo Nix og Michael Penix Jr., men det kræver selvfølgelig, at Broncos, Raiders, måske Vikings eller et helt fjerde hold, synes de værd at drafte så højt.

Der er også en spiller som tight end Brock Bowers, der for bare et par måneder siden var udset til et top 5 valg i draften. Nu falder han stille og roligt ned af listen, og et interesseret hold kunne få den atletiske playmaker i en handel med Jets.

Hvis Jets bliver på nummer 10, ville de have en række muligheder at vælge mellem. De kunne give beskyttelse til Aaron Rodgers, drafte en Bowers eller en wide receiver. De har også brug for safety-hjælp, men det er for tidligt at tage en safety her i en årgang, der savner kvalitet.