En dejlig lang NFL-søndag åbnede med braget mellem Chiefs og Dolphins i Frankfurt, der blev en underholdende affære.

Da Patrick Mahomes tog det sidste knæ på Deutsche Bank Park i Frankfurt brød tilskuerne ud i den traditionelle tyske hilsen med Sweet Caroline. Chiefs havde vundet 21-14, men var til sidst ganske heldige med at kunne trække sig sejrrigt ud af kampen.

Chiefs var officielt hjemmehold, da Deutsche Bank Park lagde græs til sin første NFL-kamp nogensinde. Udeholdet var Miami Dolphins, og selvom de var kommet til Tyskland allerede tirsdag virkede de tidligt i kampen usædvanligt uskarpe.

Sejren kom på baggrund af en flot første halvleg, hvor Chiefs smed 21 point på tavlen og holdt Dolphins fra at score.

Chiefs modtog kampens første kickoff og åbnede kampen med et 7 play, 75 yard drive – eller over 10 yards pr. play – der sluttede med et touchdown fra Patrick Mahomes til rookie Rashee Rice.

Derfra var der stillingskrig det meste af første halvleg, hvor Dolphins flere gange skød sig selv i foden, når lovende angrebsserier blev afbrudt af dumme penalties.

I stedet bragte Chiefs sig foran med 14-0, da Mahomes fandt en hel fri Jerick McKinnon, som kunne spadsere ind i end zonen.

Og så kom kampens største spil. Dolphins fik det egentlig præcis, som de havde håbet på, da de vandt lodtrækningen og valgte at modtage bolden i anden halvleg. Det betød nemlig, at de fik bolden sidste i første halvleg og først i anden, og med lidt held kunne udligne til 14-14 på de to angrebsserier.

I stedet skete noget helt andet. Videooperatøren på stadion nåede lige at vise McKinnons touchdown igen med teksten “Første halvlegs største spil”, da Tua Tagavailoa ramte Tyreek Hill på en lille screen, men Hill fumblede bolden, som i stedet blev returneret til et Chiefs touchdown og en pauseføring på 21-0.

Dolphins fik endelig hul på bylden i tredje quarter, hvor Tua fandt Cedrick Wilson og reducering til 21-7.

Og pludselig skiftede kampen karakter. Mahomes blev sacket og fumblede på Chiefs næste angrebsserie, og Dolphins overtog bolden på 27-yard linjen. En gylden mulighed for at gøre kampen helt tæt, som Dolphins udnyttede, da Raheem Mostert scorede fra 13 yard linjen.

Men tættere kom Dolphins ikke. De havde bolden til sidst, men på 4. down og 10 røg snappet hen over hovedet på Tua, og så sluttede en underholdende affære lidt antiklimatisk.

I alle de hidtidige europæiske kampe i London og München har det mere været en NFL-fest end en decideret hjemmekamp, men for første gang var der faktisk tale om en hjemmebanefordel, da størstedelen af de 50.023 fans var klædt i rødt og hvidt.

Da den amerikanske nationalmelodi blev spillet før kampen og sluttede med ordene… “and the home of the…” gjaldede det CHIIIEFS fra tilskuerpladserne, og det var startskuddet til et opgør, hvor Chiefs scorede på den første angrebsserie og holdt føringen resten af kampen.