Natten til fredag blev NFL Preseason skudt igang i Hall of Fame-kampen, der i år var et opgør mellem Dallas Cowboys og Pittsburgh Steelers.

Det blev en lavtscorende affære, da Steelers tog en sikker sejr mod Cowboys – kampen endte 16-3. Som forventet, bød kampen ikke på flot football, og en del stjerner fra begge mandskaber sad fuldstændig over. Begge hold var uden deres startende quarterbacks, da hverken Ben Roethlisberger eller Dak Prescott tog snaps i nattens kamp, der tog plads på Tom Benson Hall of Fame Stadium i Canton, Ohio.

I offensiven spillede Cowboys uden holdets tre bedste wide receivere CeeDee Lamb, Amari Cooper og Michael Gallup, samt running back Ezekiel Elliott. På den defensive side af bolden var hverken Leighton Vander Esch, Trevon Diggs eller DeMarcus Lawrence at finde. Hos Steelers manglede man offensive våben JuJu Smith-Schuster og rookie Pat Freiermuth, mens man også sparede prominente spillere som Cam Heyward, Devin Bush og Minkah Fitzpatrick hos defensiven.

Hvilke svar fik vi?

Steelers førsterundevalg Najee Harris var i aktion, og running backen viste glimt af, hvad man kan forvente af ham i den kommende sæson. Han løb bolden 7 gange og greb også en enkelt bold, og det er tydeligt, at han bliver en stor del af Steelers angreb i løbet af sæsonen. Steelers angreb var til tider ikke i stand til at løbe bolden i sidste sæson, så man håber og tror på, at Najee Harris bliver den næste stjerne på running back. Det kan gå hen og blive en udfordring, da den ellers stærke offensive linje er blevet splittet ad. I nattens kamp var hverken løbe- eller kasteangrebet imponerende, og den nyt sammensatte linje skal utvivlsomt lige finde sig til rette.

Cowboys har meget vel fundet guld i første runde af dette års draft. Micah Parsons så vanvittig eksplosiv ud, og han ligner den næste superstjerne hos Americas Team. Man skal ikke sælge skindet før bjørnen er skudt, for han spillede ikke synderligt mange snaps. Men Parsons var overalt på banen, og befandt sig konstant hvor bolden var. Han var ikke til at overse, og på de få snaps han spillede, havde han 3 tacklinger, samt en fumble recovery. Det lyder ikke af meget, men man kan ikke være andet end imponeret over hans indsats. Micah Parsons spillede ikke football i sidste sæson grundet covid-19, men der var ikke noget tydelig rust, der skulle bankes af – hold øje med nummer 11. Cowboys havde et forfærdeligt forsvar i sidste sæson, hvilket resulterede i, at Cowboys brugte deres 6 første valg i draften på, at styrke defensiven.

Kampens positive overraskelse

Kampens positive overraskelse var Steelers rookie-punter (ja, en punter), Pressley Harvin III. Punteren, der blev valgt i 7. runde af dette års draft, puntede 4 gange, hvoraf det ene landede på 1-yard linjen. Han landede to andre indenfor modstanderens 15-yard linje, mens hans fjerde punt resulterede i en fumble fra Cowboys’ punt returner. Pressley Harvin III, der ikke ligner en typisk punter, er 1.80 høj og vejer 120kg, har et kraftfuldt højre ben. I 2020 vandt han Ray Guy-prisen, der tildeles college footballs absolut bedste punter.

Skader

Der er heldigvis ikke meget, at berette om her. Det værste for ethvert hold er, at miste en vigtig spiller i en “ligegyldig” kamp, og begge hold er nogenlunde sluppet med skrækken. Steelers running back Kalen Ballage har pådraget sig en skade i bentøjet, men det vides endnu ikke, hvor slemt det står til – Steelers lægestab kigger nærmere på ham, når holdet er tilbage i Pittsburgh. Head Coach Mike Tomlin fortæller, at Ballage indtil videre havde set godt ud i training camp, og håber på det bedste.

Steelers-fans sad med hjertet oppe i halsen, da Chase Claypool var langsom om, at rejse sig efter et vidunderligt 45-yards catch. Claypool, der havde en forrygende rookie-sæson, er dog okay. Det fortæller Mike Tomlin umiddelbart efter kampen.

Så er vi igang

Selvom kampen i nat var en grim omgang med masser af individuelle fejl, kan man ikke andet end glæde sig over, at football endelig er tilbage. Allerede næste torsdag og et par dage frem, er der NFL-kampe igen, hvor dit favorithold skal spille sin første preseason-kamp. Football is back!