Kyle Rudolph greb det kampvindende touchdown i overtime, da Vikings leverede en stor overraskelse og slog Saints 26-20 i New Orleans.

Lørdag aften blev NFL-slutspillet skudt i gang med to dramatiske og tætte kampe i AFC, hvor Houston Texans og Tennessee Titans spillede sig videre til næste weekends knald-eller-falde-opgør.

Søndag blev slutspillet også skudt i gang i NFC, da New Orleans Saints (3. seed) tog imod Minnesota Vikings (6. seed). Saints gik ind til opgøret med en klar favoritværdighed, men fik seriøs modstand fra NFLmings helte. Og Vikings bookede også billetten til Divisional Round med en sejr på 26-20 efter ekstra spilletid.

Se alle highlights her. Artiklen fortsætter efter videoen:

Dramatisk afslutning
Ligesom i weekendens to første Wild Card-kampe faldt afgørelsen først til allersidst i New Orleans. Nede 10-20 leverede Saints et flot comeback i fjerde quarter og satte ti point på tavlen i trak. Det skete anført af alt-mulig-manden Taysom Hill, der greb et touchdown og havde et par blændende løb, og et udlignende 49-yard field goal af Will Lutz i de døende sekunder. 20-20 og dermed skulle vinderen findes i overtime.

Vikings vandt lodtrækningen og skulle “blot” bruge et touchdown for at sikre den videre deltagelse i slutspillet. Kirk Cousins steppede op og leverede et fantastisk kast til Thielen, der på mindst lige så fantastisk vis hev bolden ind på 2-yard-linjen. Efter to mislykkede løb med Dalvin Cook kastede Cousins mod hjørnet af endzone, hvor tight end Kyle Rudolph kom højst. Touchdown Minnesota. Game over. Euforisk lilla jubel.

Vikings dominerede i tre quarters
Vikingerne var det markant bedste hold i opgørets første 45 minutter. Dalvin Cook og Vikings’ løbeangreb buldrede over Saints, wide receiver Adam Thielen lignede sit vanlige jeg, og pass rushet lagde konstant tryk på Drew Brees, der kastede en skidt interception. Selv Saints-kicker Will Lutz virkede rystet, da han missede et 43-yard field goal i slutsekunderne af første halvleg.

Dominansen resulterede i en føring på 20-10 til gæsterne efter de første tre quarters, og meget sigende var det eneste New Orleans-lyspunkt på daværende tidspunkt et stort kast af Saints-quarterbacken. Det kast blev bare ikke leveret af Brees, men af Taysom Hill til lynhurtige Deonte Harris.

Læs også: Titans slår Patriots ud efter lavtscorede gyser

Taysom Hill var kampens helt store oplevelse sammen med Adam Thielen. Sidstnævnte bevise, at han er tilbage på toppen som en af ligaens bedste receivere efter en længere skadesperiode.

Næste opgave er i San Francisco
Minnesota Vikings er dermed videre i slutspillet og skal i Divisional Round møde San Francisco 49ers (1. seed) på udebane. Opgøret spilles lørdag den 11. januar.

Efter den overraskende sejr til Vikings er NFC-feltet skåret ned til fem hold: 49ers, Packers, Eagles og Vikings. Vinderen af rundens sidste opgør, Eagles-Seahawks, skal en tur til Lambeau Field i Divisional Round, hvor Green Bay Packers venter.

Væsentlig statistik

Saints
Drew Brees 26/33, 208 yards, 1 TD, 1 INT, 1 mistet fumble
Taysom Hill, 1/1, 50 yards, 4 løb, 50 yards, 2 catches, 25 yards, 1 TD
Alvin Kamara 7 løb for 21 yards, 1 TD, 8 catches, 34 yards
Michael Thomas 7 catches, 70 yards
Deonte Harris 1 catch, 50 yards

Vikings
Kirk Cousins 19/31, 242 yards, 1 TD
Dalvin Cook 28 løb, 94 yards, 2 TD’s, 3 catches, 36 yards
Adam Thielen 7 catches, 129 yards
Kyle Rudolph, 4 catches, 31 yards, 1 TD