Minnesota Vikings sendte chokbølger gennem NFL (og Elmings nabolag), da de besejrede forhåndsfavoritterne fra New Orleans Saints på udebane med 26-20 efter forlænget spilletid. Særligt Vikings’ edge-forsvarsspillere Everson Griffen og Danielle Hunter formåede at chikanere Drew Brees i en uhørt grad, hvilket bl.a. resulterede i tre sacks og en fumble.

På angrebssiden beviste Dalvin Cook og Adam Thielen, at de var tilbage på fuld styrke efter at have døjet med skadesproblemer. Tilsammen leverede de 259 offensive yards og to touchdowns.

Som følge heraf blev Dalvin Cook den første Vikings-spiller til at score minimum to rushing touchdowns i en slutspilskamp siden Adrian Petersons tre rushing touchdowns mod… selvsamme New Orleans Saints i 2010.

Læs også Gul Kluds optakt til Baltimore Ravens’ opgør mod Tennessee Titans.

Nu står vi over for det sjette slutspilsmøde mellem San Francisco 49ers og Minnesota Vikings. 49ers har vundet fire af de fem foregående indbyrdes slutspilsopgør.

I den forbindelse er en spøjs detalje, at Minnesota Vikings ikke har vundet fortløbende slutspilskampe siden 1987-sæsonen. Her slog Vikings først New Orleans Saints i Wildcard-runden, inden de besejrede … San Francisco 49ers i Divisional-runden med 36-24.

Seneste nyt på skadesfronten

San Francisco 49ers har haft gavn af den seneste friuge, hvor én af forsvarets absolutte stjerner Kwon Alexander er vendt tilbage på træningsbanen efter at have siddet ude siden ottende spillerunde.

Der er dog stadigvæk tvivl om linebacker Dee Ford, som testes inden kampstart. Ford har været ramt af en lårskade, der har holdt ham ude siden medio november. 

Hos Minnesota Vikings har der været tvivl om de to stjerne-receivere Adam Thielen og Stefon Diggs. Thielen pådrog sig en mindre ankelskade i onsdagens træning, mens Diggs har døjet med sygdom. Begge forventes dog at spille.

Cornerback Mackensie Alexander er dømt ude med en knæskade.

Hold øje med…

Kan Jimmy Garoppolo passe på bolden mod Vikings’ velspillende forsvar?

Minnesota Vikings’ forsvar har fundet storformen på det helt rigtige tidspunkt. Siden 13. spillerunde af grundspillet har Vikings-forsvaret fremtvunget 17 takeaways, hvilket er seks flere end Buffalo Bills, som leverede næst flest takeaways i samme periode. Der kan ikke herske tvivl om, at hvis Vikings skal levere en ny overraskelse, så skal Jimmy Garoppolo chikaneres i mindst samme omfang, som Drew Brees blev det i Wildcard-runden.

Dertil har Jimmy Garoppolo været impliceret i hele 23 turnovers i 2019-grundspillet. Mens det langt fra er Jameis Winston-høje tal, så er det uhørt mange for en quarterback på et hold, der sikrede sig det øverste seed i den svære NFC-halvdel. Derfor er det særligt afgørende for Vikings’ spinkle håb, at Danielle Hunter og Everson Griffen gentager deres svendestykke og sætter Garoppolo under et gevaldigt pres.

Hvilket løbeangreb får mest succes?  

Det er to spektakulære løbeangreb, som tørner sammen i Santa Clara, Californien. Særligt San Francisco 49ers råder over et korps af running backs, som på hver sin vis kan gøre ondt på modstanderne. 49ers sluttede også grundspillet med næst flest løbede yards (144,1 pr. kamp) og flest løbede touchdowns (23 styks). Dog har Raheem Mostert, siden sin monsterkamp mod Baltimore Ravens 13. spillerunde, skilt sig ud som den mest effektive back i 49ers’ stald. Mostert sluttede sæsonen med 952 totale yards og 10 touchdowns, hvoraf otte af scoringerne er kommet i de seneste seks spillerunder.

Minnesota Vikings’ løbeangreb består – til kontrast – primært af Dalvin Cooks produktion og dynamiske evner. Cook har haft en forrygende sæson med foreløbigt 1.784 totale yards og 15 touchdowns. Det har utvivlsomt gavnet Dalvin Cook, at Minnesota Vikings inden 2019-sæsonen ansatte Gary Kubiak trænerassistent og angrebsrådgiver. Kubiak har netop haft tidligere succes med sine løbeangreb baseret på zoneblokeringer, hvilket spillere som fx Terrell davis, Clinton Portis, Arian Foster og senest Dalvin Cook har udnyttet til fulde.

Således kan vi se frem til at opleve to af ligaens absolut bedste løbeangreb – som utvivlsomt får afgørende betydning for kampens resultat. Hvis det lykkes ét af forsvarene at begrænse løbeangrebets produktion, vil angrebet automatisk blive lagt i hænderne på én af de to quarterbacks, som begge har vist inkonsistens i 2019.

Spiltip

Dalvin Cook beviste sit værd og sin funktion som en scoringsmaskine mod New Orleans Saints. Han er utvivlsomt Vikings’ primære scoringstrussel, når holdet befinder sig i nærheden af modstandernes endzone.

I den forbindelse giver Danske Spil odds 2.10 på, at Cook scorer touchdown i kampen. Det er godt givet ud.

I kan finde spillet via dette link. Spil ansvarligt!

Forudsigelse

Vi får fornøjelsen af at nyde to ualmindeligt gode forsvar i det første opgør i Divsional-runden. Hertil tror jeg, at 49ers’ forsvar anført af Nick Bosa, DeForest Buckner, Fred Warner og Richard Sherman kommer til at begrænse både Dalvin Cook og resten af Vikings-angrebet. Samtidig bør Kyle Shanahan have en strategi for at passe på Jimmy Garoppolo, hvor screen-spillet vil blive særligt effektivt.

Jeg forventer derfor en 49ers-sejr på 23-16.