Gul Klud giver dig i dette helt nye format en optakt med fokus på alle weekendens kampe.

Hvis du vil klædes bare en lille smule på til alle weekendens kampe i hver spillerunde, så skal du bare følge med her i vores ugentlige optakt.

Denne optaktsartikel af Gul Kluds Alexander Paaske et nyt format i denne sæson. Det er her, du får en lynoptakt til alle søndagens kampe. Du får også en spiller i hvert opgør, som du især skal holde øje med.

Bye weeks: Las Vegas Raiders, Los Angeles Chargers, New Orleans Saints og Seattle Seahawks

Søndag kl. 19.00

Carolina Panthers – Chicago Bears
To af sæsonens største positive overraskelser ind til videre mødes søndag. Panthers har vundet tre på stribe under Matt Rhule og er nu 3-2. De har især imponeret spillemæssigt med et solidt angreb og et overraskende velfungerende forsvar. Gæsterne fra Chicago har fået en spillemæssigt endnu bedre sæsonstart med 4-1. Spillemæssigt havde to eller sejre været mere retvisende, men Matt Nagys tropper fortjener ros for at være rigtig skarpe i fjerde quarter. Bears’ succes skyldes først og fremmest et stærkt forsvar, hvor Khalil Mack igen ligner en superstjerne. Det bliver en interessant kamp mellem to jævnbyrdige hold. Vinderen kan for alvor begynde at tro på slutspillet.

Hold især øje med: RB Mike Davis, Panthers

Læs også: Tanker fra runde 5: Rhule og Brady har fået en fremragende start

Indianapolis Colts – Cincinnati Bengals
Både Colts og Bengals vil uden tvivl gerne glemme uge fem rigtigt hurtigt. Colts blev sat på plads af et bedre Browns-hold, mens Joe Burrow og Bengals blev trynet af Baltimore Ravens’ forsvar. Det er derfor to mandskaber, der jagter oprejsning. Indianapolis skal tilbage på sejrssporet i jagten på slutspillet og for bare at holde lidt trit med ubesejrede Titans i divisionen. Cincinnati skal vise, at de har mere at byde på, og de har en okay chance for at vinde i Indy, selvom værterne er favoritter. Duellen mellem Colts’ gode offensive linje og Bengals’ solide defensive linje bliver meget afgørende.

Hold især øje med: EDGE Carlos Dunlap, Bengals

Jacksonville Jaguars – Detroit Lions
Jaguars er heldige, at Jets er så elendige, som de er. Ellers ville Doug Marrones mandskab være en seriøs bejler til titlen som ligaens ringeste hold. Jaguars leverer ellers fornuftige takter til tider – specielt på angrebet – men de formår konstant at spænde ben for sig selv ved dumme fejl. Turnovers, brændte field goals eller andre dumheder. Derfor er det her opgør også et ’must win’ for Detroit Lions og cheftræner Matt Patricia. Hvis Lions ikke kan slå Jaguars, så bør sædet for alvor blive hedt under Patricia. Matthew Stafford, Kenny Golladay og resten af offensiven bør gå en stor kamp i møde mod et skrækkeligt Jaguars-forsvar.

Hold især øje med: LB Jamie Collins, Lions

Læs også: Falcons ramt af COVID-19

Minnesota Vikings – Atlanta Falcons
Det her er en kamp mellem de to fanbaser i NFL, der kan tillade sig at være mest skuffede over deres hold. Vikings havde Russell Wilson og co. helt nede i sækken efter en fremragende første halvleg i SNF, men formåede at smide sejren og er 1-4 i stedet for 2-3. Gæsterne fra Falcons har endelig – og som jeg spåede i sidste uge – fyret Dan Quinn efter endnu en katastrofal sæsonstart. Det er svært at glæde sig specielt meget over denne kamp, men i det mindste kan holde øje med en bunke fede offensivspillere. Hos Vikings er det runningback Dalvin Cook samt receiver-duoen med Adam Thielen og Justin Jefferson. Hos gæsterne er Calvin Ridley en fed receiver, mens man kan håbe på, at Julio Jones er klar igen.

Hold især øje med: TE Irv Smith, Vikings

New England Patriots – Denver Broncos
Patriots og Broncos skulle have mødt hinanden i sidste uge, men på grund af coronavirus blev kampen flyttet her til sjette spillerunde. Det er godt nyt for Patriots og måske også for Broncos. Hjemmeholdet forventes at have sine to største stjerner – quarterback Cam Newton og cornerback Stephon Gilmore – tilbage i aktion, efter de har haft COVID-19. Modsat er Denver-quarterback Drew Lock måske klar igen efter den skulderskade, han pådrog sig for nogle uger siden. Uanset hvad er New England storfavoritter i det her opgør mod et skadesplaget Broncos-hold, der blandt andre er uden forsvarsstjernen Von Miller og wide receiver Courtland Sutton. Patriots’ voldsomt stærke løbeangreb bør blive en for stor mundfuld for et ellers fint Broncos-løbeforsvar.  

Hold især øje med: RB Rex Burkhead, Patriots

Læs også: Cam Newton forventes klar til søndag

New York Giants – Washington Football Team
Man kunne godt have undet Giants sæsonens første sejr mod Cowboys. Men sådan gik det som bekendt ikke. Utroligt nok er Giants stadig med i kampen om NFC East-titlen, da de tre andre hold alle er 2-3. I denne uger møder de blå fra New Jersey så Washington og kan med en sejr spille sig lidt i billedet igen. Giants har egentlig gjort det fint i de seneste to kampe, men spillermaterialet er bare ikke bedre. Gæsterne har mere kvalitet på deres hold, hvor specielt forsvaret kan give Giants problemer. Kyle Allen er fortsat udnævnt som starter, men hvor var det fantastisk at se Alex Smith tilbage! Jeg forudser et tæt, uskønt opgør, der bliver afgjort af marginaler. Vi kunne godt få kickerne i hovedroller.  

Hold især øje med: DL Leonard Williams, Giants

Philadelphia Eagles – Baltimore Ravens
Jeg var faktisk imponeret over at se, hvor godt Eagles bed fra sig i Pittsburgh, selvom de igen var uden DeSean Jackson og Alshon Jeffery på wide receiver. Carson Wentz har løftet sit spil efter en forfærdelig sæsonstart, men der også plads til masser af forbedring. Nu gælder det så et andet storhold fra AFC North, når Baltimore lægger vejen forbi ørnenes rede. Resultatmæssigt kørte Lamar Jackson og co. Bengals over, men angrebet var faktisk helt ved siden af sig selv. Jeg er spændt på, om Philadelphia også kan gøre livet surt for den forsvarende MVP. Hvis de kan det, bør alarmklokkerne begynde at ringe i Baltimore, for så er de bare slet ikke så usårlige som i 2019.

Hold især øje med: WR Marquise Brown

Pittsburgh Steelers – Cleveland Browns
Den her kamp mellem to brandvarme hold og store rivaler glæder jeg mig enormt til. Man kan tage fat på så mange ting, men det helt afgørende bliver duellen mellem to sindssygt gode enheder. Browns’ løbeangreb vs. Steelers’ løbeforsvar. Browns har løbet for 942 yards i fem kampe, hvilket er flest i NFL, og de snitter hele 5,5 yards per løb. Samtidig har de hele 12 løb over 20 yards. Steelers har kun tilladt 16 løbeyards (!!!) før kontakt i sine fire kampe og tillader i snit 3,3 yards per løb. Det er bare et super fedt matchup. For at gøre det endnu mere spicy glæder jeg mig til at se, om Kevin Stefanski kunne finde på at forsøge at tage fusen på Pittsburgh ved at gå væk fra det stærke løbespil og i stedet kaste en masse mod Steelers’ middelmådige kasteforsvar. Det bliver et interessant skakspil mellem Stefanski og Mike Tomlin. Vinder Cleveland, melder de sig for alvor ind i kampen om AFC North. Vinder Steelers, etablerer de sig endeligt som min favorit i divisionen.

Hold især øje med: G Joel Bitonio, Browns

Tennessee Titans – Houston Texans
Jeg er fuld af beundring for den præstation, som Titans leverede tirsdag mod Buffalo Bills. De lyseblå fra Nashville var så skarpe og effektive. Det var en virkeligt velsmurt maskine med en yderst velspillende Ryan Tannehill, der satte et af AFC’s bedste hold til vægs. Derfor må vi også regne Tennessee blandt outsiderne i konferencen, og jeg indrømmer, at jeg selv burde have givet dem mere respekt. Alligevel tror jeg, at Texans kan gøre det her til en spændende kamp. Deshaun Watson og co. fik tanket selvtillid med sæsonens første sejr over Jaguars, og fyringen af Bill O’Brien virkede til at give Houston lidt frihed. Ude fra set er slutspilshåbet så godt som dødt i Houston, men hvis de laver overraskelsen her, så ved man jo aldrig, om mareridtet kan udvikle sig til et eventyr. Men det er op til Titans. Hvis de rammer topniveauet som mod Bills, så er de for stærke til Texans.

Hold især øje med: QB Deshaun Watson, Texans

Næste side: Brady vs. Rodgers og nøglekamp for NFC-mestrene (brug knappen nedenfor)