En ny uge byder selvfølgelig på en ny mandagskamp. Her er optakten. 

Monday Night Football i denne uge står mellem to hold, der lige nu ikke ligner hold, som også skal spille football, når januar kommer, og slutspillet begynder. 

Washington Football Team har blot vundet fire af deres ti kampe i sæsonen, og meget skal gå deres vej, hvis de skal drømme om en plads i slutspillet.

Til gengæld er der positive vinde, der blæser over Washington lige nu. De har vundet deres seneste to kampe over henholdsvis Tampa Bay Buccaneers og Carolina Panthers. I begge kampe har quarterback Taylor Heinicke altså set fin ud, og de scorede over 25 point i begge kampe. 

Seahawks derimod… Dem er der ikke meget pænt at sige om i øjeblikket, hvor de – til trods for Russell Wilsons tilbagevenden – slet ikke kan få gang i angrebet. De har tabt deres seneste to kampe og fem af deres seneste seks. Deres eneste sejr i den periode kom mod Jacksonville Jaguars! 

Det efterflader dem med tre sejre, og de er sidst i divisionen og næstsidst i hele NFC. Med andre ord er det stort set umuligt for dem at komme i slutspillet. 

Men det er et Seahawks-hold, der jagter oprejsning mod Football Team natten til tirsdag dansk tid, mens værterne i Washington altså vil forsøge at forlænge deres fine stime.  

Seneste nyt på skadesfronten:
Der er et par spillere på Football Teams offensive linje, der misser kampen i form af tackle Sam Cosmi og center Tyler Larsen. Ingen af de to har dog været startere i de seneste uger, så de bør kunne overleve deres fravær. 

Endvidere er der tvivl om tight end Ricky Seals-Jones, der også var ude i sidste uge, samt receiverne Adam Humphries og Curtis Samuel. Sidstnævnte har været ude i store dele af sæsonen. 

For Seahawks er der flere ude. De skal klare sig uden guard Damien Lewis, tackle Jamarco Jones, cornerback Tre Brown, runningback Rashaad Penny og runningback Travis Homer. Endvidere er runningback Chris Carson og safety Marquise Blair på “injured reserve”. 

Seahawks kommer dermed til kampen med kun to runningbacks i form af Alex Collins og DeeJay Dallas, medmindre de løfter en fra practice squad.

En glædelig nyhed for Seahawks er dog, at cornerback DJ Reed er klar. 

Hold øje med…:
Russell Wilson mod Football Teams forsvar
Russell Wilson er normalt en af ligaens allerbedste quarterbacks, men den status har han ikke kunnet leve op til, siden han for to uger siden kom tilbage fra sin fingerskade. 

Mod Green Bay Packers ramte han på blot 20 af 40 kast for sølle 161 yards og to interceptions. Og senest mod Arizona Cardinals ramte han på kun 14 af 26 kast for 207 yards, men uden touchdowns og interceptions.

Det giver Wilson følgende statline over de seneste to uger: 34 for 66 for 368 yards, nul touchdowns og to interceptions. Yikes. 

Det har angrebet selvsagt også lidt under med kun 13 point over de to kampe, så der er brug for, at den 32-årige stjernequarterback stepper op mod Washington Football Team, hvis der skal en sejr på kontoen for ‘Hawks. 

Russell Wilson bør nok også have mulighed for det mod Washington: De tillader 10. flest kasteyards mod sig og har tilladt næstflest kastede touchdowns. 

Terry McLaurin mod Seahawks’ secondary
26-årige Terry McLaurin har vist sig som en klassereceiver i de seneste år, og det har han også vist i år. 

Efter 10 kampe står han noteret for 54 receptions for 735 yards samt fem touchdowns. Med andre rod snitter han knap 73,5 yards og 0,5 touchdowns per kamp. Det er meget, meget pænt – især på et hold, der i dele af året har haft tvivlsomt quarterbackspil!

Mod Seahawks bør han have fine muligheder for at levere flere store spil og øge sine allerede flotte sæsontal.

Seahawks har tilladt femteflest kasteyards i den indeværende sæson med hele 279 yards pr. kamp, omend de faktisk har formået at undgå at få kastet mange touchdowns mod sig. 

Derudover skal Seattle klare sig uden den talentfulde rookie-cornerback Tre Brown, der er færdig for sæsonen. Og med Taylor Heinickes fine spil in mente er der altså lagt op til en stor dag for “Scary” Terry McLaurin. 

Forudsigelse
Det er et ekstremt tæt matchup, og jeg føler, at den kan gå begge veje. Der er således store spørgsmålstegn hos begge mandskaber. Er Russell Wilson ved at ramme formen? Kan Taylor Heinicke fortsætte? Kan Seahawks’ forsvar stoppe noget? Kan Football Teams’?

I sidste ende tror jeg, at det bliver en sejr til værterne fra Washington. De vinder en smal sejr på 24-21 – og det kunne meget vel være efter overtid.