Der er en sjov kamp på menuen i Monday Night Football i den her mærkværdige NFL-sæson.

Tom Brady og Tampa Bay Buccaneers tager således imod New York Giants på hjemmebanen Raymond James Stadium – en kamp, hvor man inden sæsonen havde sat Buccaneers som gigantiske favoritter. Og bevares… De er da stadig favoritter, men måske ikke så store som forventet. 

Opløbet til kampen har været specielt for begge mandskaber. Buccaneers har således højst overraskende  tabt deres seneste to kampe mod henholdsvis New Orleans Saints og Washington Football Team – to hold, der vel at mærke ikke just har stjerner på quarterback. 

I begge nederlag har der været store problemer på forsvaret, mens angrebet for Buccaneers heller ikke har kørt helt på skinner, så de har noget, der skal rettes op på. De er dog stadig 6-3 og har kurs mod divisionstitlen, men så skal nedturen også stopped. 

Omvendt kommer New York Giants til kampen med lidt succes i ryggen. De vandt i sidste uge og har nu vundet to af deres seneste tre, mens den tredje var et snævert nederlag til Kansas City Chiefs. De har på visse punkter rettet op på deres dårlige sæsonstart, omend de med en record på 3-6 nok får svært ved at nå at spille sig ind i slutspilsbilledet. 

Om ikke andet kan mandagskampen blive noget tættere, end man nok havde regnet med. 

Seneste nyt på skadesfronten
Begge hold kommer faktisk til kampen med skadeskvaler. 

Hos Buccaneers er det først og fremmest nævneværdigt, at receiver Antonio Brown er meldt ude med en ankelskade og altså med sikkerhed ikke kommer i aktion mod Giants.

Samtidig er nose tackle Vita Vea, tight end Rob Gronkowski, cornerback Dee Delaney og defensiv linjemand Rakeem Nunez-Roches alle tvivlsomme med forskellige skader. En god håndfuld af dem skal dog nok spille, men især de to førstnævnte vil være store tab, såfremt de ikke bliver klar. 

Giants er med sikkerhed uden fire spillere: pass rusher Lorenzo Carter, safetyer Logan Ryan og Nate Ebner samt receiver Sterling Shepard. Flere af dem som Ryan og Shepard ville normalt spille vigtige roller, så det er ikke hvem-som-helst, de er uden. 

Der er også tvivl om runningbacks Saquon Barkley og Devontae Booker, men de ventes at spille. 

Hold øje med…
Tom Brady mod Giants’ forsvar
44-årige Tom Brady kommer til kampen mod New York Giants ovenpå sin nok dårligste præstation i den indeværende sæson mod Washington Football Team. 

Quarterbacken ramte på “kun” to tredjedele af sine kast, mens han diskede op med to touchdowns og to interceptions. Det hele var ikke hans fejl, men det var anden uge i træk, at han kastede to interceptions.

De to seneste uger har stort set været første gang i denne sæson, at den legendariske quarterback har set menneskelig ud. Ellers har han nemlig været fænomenal hvilket hans stats (heriblandt 21 touchdowns, tre interceptions i de første syv uger) vidner om.

Og de halv-svage præstationer har endda ikke været mod ligaens bedste forsvar.

Af den grund bliver det spændende at se, om Tom Brady og angrebet kan komme tilbage på sporet mod New York Giants, hvis forsvar heller ikke har været helt på toppen i denne sæson. 

Bonus: Så er der jo også altid noget ved det, når Tom Brady står over for Giants. 

Giants’ offensive linje mod Buccaneers’ pass rush
Det her bliver en nøgle for Giants, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at vinde kampen. 

I de seneste tre uger har Buccaneers nemlig for alvor fået gang i deres pass rush med hele 10 sacks, og Shaq Barrett, Jason Pierre-Paul, Joe Tryon og Ndamukong Suh er alle playmakers i den her forbindelse.

Giants kan glæde sig over at få venstre tackle Andrew Thomas tilbage, men den offensive linje kommer altså på en opgave.

Hvis de til gengæld kan holde quarterback Daniel Jones oprejst, kan han måske straffe Buccaneers’ secondary. Den er hårdt ramt af skader og har generelt været noget juks i løbet af denne sæson, så der bør være åbninger. 

Forudsigelse
Der er visse ting, der – som nævnt ovenfor – kan give håb for New Yorker-klubben, meeeen… Når alt kommer til alt, er der ganske enkelt kvalitetsforskel på de to trupper.

Samtidig bør Buccaneers komme til kampen med en tørst efter sejr, og vi tror, at de tager sejren. Det bliver 30-24 til værterne.