To mulige slutspilshold brager sammen i Monday Night Football.

De mødtes i slutspillet i sidste år, hvor quarterback Carson Wentz måtte udgå med en skade, og nu står Philadelphia Eagles og Seattle Seahawks igen over for hinanden.

Det gør de i Monday Night Football, og der er en hel del på spil for de to klubber. Både Eagles og Seahawks kæmper nemlig indædt for førstepladsen i deres respektive divisioner, og dermed også en billet til slutspillet. 

Eagles har ellers blot vundet tre af deres 10 kampe i denne sæson, men det har været nok til at blande sig i toppen af NFC East i år. New York Giants og Washington Football Team topper nemlig divisionen med fire sejre efter 11 kampe, og med en sejr kan Eagles klatre op på førstepladsen.

I NFC West er billedet noget anderledes. Seahawks har nemlig vundet syv af deres ti kampe, hvilket er nok til en førsteplads i divisionen foran Los Angeles Rams, der ligeledes har vundet syv kampe, men har tabt fire efter søndag.

Selvom det lyder vildt at kalde Eagles anno 2020 for et muligt slutspilshold, står mandagskampen altså mellem to hold, der bejler til slutspillet. 

Seneste nyt på skadesfronten
Philadelphia Eagles fik meget dårligt skadesnyt forleden, da det kom frem, at Lane Johnson er færdig for sæsonen. Den dygtige højre tackle er en af Eagles’ største profiler og vil være savnet resten af sæsonen. 

Derudover er deres anden tackle, Jason Peters, også tvivlsom til kampen, mens Zach Ertz også er tvivlsom ovenpå en skadespause. 

Seahawks er også uden en spiller på den offensive linje, hvor højre tackle Brandon Shell er meldt ude med en ankelskade. Også runningback Travis Homer er meldt ude. Flere andre spillere er også tvivlsomme, heriblandt receiver David Moore. 

Til gengæld kommer et par spillere tilbage. Runningback Chris Carson er klar igen, ligesom cornerback Shaquill Griffin også glider ind i truppen igen. 

Hold øje med…
Hvad bliver Jalen Hurts’ rolle?
Flere NFL-reportere har søndag beskrevet, at Jalen Hurts har fået snaps med førsteholdet til træning i løbet af ugen – snaps, der ellers normalt er tiltænkt til holdets startende quarterback.

Ifølge NFL Networks Ian Rapoport skyldes det ikke, at Carson Wentz bænkes, men man vil se en større rolle til Jalen Hurts i mandagens kamp. Og rookien vil angiveligt få spilletid som den eneste quarterback på banen.

Men hvor stor en rolle får han? Viser han sig bedre end Carson Wentz, der har gang i et skrækkeligt år? Er han værre end Wentz?

Der er vildt mange spørgsmål, der presser sig på, og jeg glæder mig bare til at se ham i aktion – og ikke mindst hvordan og hvor meget han vil blive brugt. 

Er Seahawks forsvar virkelig blevet bedre?
For tre uger siden tillod Seahawks hele 44 point mod Josh Allen og Buffalo Bills. Det var et lavpunkt for Pete Carroll-æraen, men siden er det peget i den rette retning. 

Imod Los Angeles Rams tillod Seahawks “blot” 23 point, selvom de dog tabte kampen, og Arizona Cardinals scorede også “kun” 21 point mod Seattle. Før kampen mod Cardinals havde de tilladt 23 eller flere point per kamp.  

Forsvaret er stadig milevidt fra at minde om Legion of Boom-æraen, men det vil være en kæmpe forskel for Seahawks, hvis der forsvar bare er acceptabelt. Og med Shaquill Griffin tilbage samt Jamal Adams og Carlos Dunlap i omdrejninger er der håb for det. 

Eagles’ angreb er slet ingen “juggernaut”, men det vil alligevel sende et signal, hvis Seahawks kan levere en komplet og god forsvarskamp mod Carson Wentz og kompagni.

Spilforslag
I skrivende stund er der ikke spil på specifikke spillere, så vi kigger på antallet af point. I mandagskampen kan begge angreb nemlig få svært ved at sætte point på spil – dels grundet deres decimerede offensive linjer samt et par halvsløje præstationer på det seneste.

Derfor hælder jeg også mod en forholdsvis lavtscorende affære i Monday Night Football, og man kan få odds 1,97 på at spille på under 47,5 point hos Danske Spil. Det er et fint odds.

Et andet odds, som er lidt mere satset, er Seahawks med mellem 7 og 12 point til odds 5,50. De er storfavoritter til kampen, men Seahawks har bare for vane aldrig at vinde stort. Til gengæld er det også svært at forestille sig, at de vinder med mindre end et touchdown, synes jeg.

Spil forsvarligt!

Forudsigelse
Pete Carroll og Russell Wilson har aldrig tabt til Philadelphia Eagles, og den stime forlænges, skyder vi på. Seahawks er ganske enkelt et bedre hold end Eagles i år, hvilket også afspejler sig hos bookmakernes odds.

Til trods for det bliver det ikke en stor sejr til Seahawks, der har været lidt svingende på angrebet på det seneste. Det slutter tættere end forventet, men Seahawks vinder 28-17.