Endnu en uge byder på endnu en god mandagskamp i NFL.

Monday Night Football byder på et sandt divisionsbrag i denne uge, når Green Bay Packers og Detroit Lions brager sammen på førstnævntes hjemmebane, Lambeau Field. 

Og det er også en kamp mellem to hold, der jagter sæsonens første sejr. 

Green Bay Packers tabte på skuffende vis deres første kamp med hele 38-3 til New Orleans Saints, mens Detroit Lions tabte 33-41 til San Francisco 49ers trods et comeback-forsøg i slutningen af kampen.

Især for Packers er det kritisk snart at få en sejr på bordet. Holdet er blandt favoritterne til at nå Super Bowl, og med en hektisk sommer og en utilfreds quarterback ulmer uroen måske lige under overfladen. 

Hos Lions er der formentlig mere langsigtede briller på, og det er de færreste, der forventer en slutspilsplads til dem i år. I stedet skal de fokusere på at få skabt fremtidens mandskab med Dan Campbell i spidsen. 

Seneste nyt på skadesfronten
Der er flere spillere, vi desværre ikke får at se på banen mandag aften. 

Packers smed fredag pass rusher Za’Darius Smith på injured reserve med rygproblemer, og han er som minimum ude i en håndfuld uger. Derudover er også safety Vernon Scott med sikkerhed ude hos værterne.

Tight end Josiah Deguara, guard Lucas Patrick og safety Darnell Savage er også alle tvivlsomme hos Packers, men især de to sidstnævnte ventes at spille.

Lions har to spillere, der helt sikkert sidder ude med hjernerystelser, i form af defensive lineman Kevin Strong og receiver Tyrell Williams. 

Derudover er der et par store profiler, der er tvivlsomme. Det drejer sig om Michael Brockers og Trey Flowers på den defensive linje samt runningback D’Andre Swift og receiver Kalif Raymond. Især de to førstnævnte vil være vigtige for Dan Campbells mandskab. 

Hold øje med… 
Kommer der gang i Aaron Rodgers og kompagni? 
Aaron Rodgers og resten af Green Bay Packers’ angreb fik en skrækkelig start på sæsonen mod New Orleans Saints.

I sidste sæson var enheden noget nær ligaens bedste angreb, og Aaron Rodgers selv kastede hele 48 touchdowns og blot fem interceptions, mens den 37-årige quarterback endda blev kåret til MVP.

Der var ikke meget MVP over præstationen mod Saints, hvor han ramte på knap halvdelen af sine kast og – meget ukarakteristisk – kastede to interceptions. Han blev også udskiftet, da sejren var helt ude for rækkevidde. 

Resten af angrebet var ikke meget bedre, og de fik heller ikke gang i løbespillet som ellers har været vigtigt med Aaron Jones. 

Hvis Packers skal hente en sejr og på sigt spille sig i slutspillet, skal der ganske enkelt gang i angrebet, og det kan næsten kun gå for langsomt. Mod Lions bør der imidlertid også være gode muligheder for at få sat nogle point på tavlen.

Kan Lions’ runningbacks og tight ends straffe Packers?
Det er ikke meget kvalitet, Lions har på receiverposten. I første spillerunde var deres mest produktive receiver Kalif Raymond, som i de forgangne fem år havde grebet i alt 19 bolde for 369 yards og et touchdown. 

I stedet var det tight end TJ Hockenson og running backs D’Andre Swift og Jamaal Williams – ja, den tidligere Packer – der var mest produktive i kastespillet for Detroit.

Og det er måske ikke så skidt mod Packers.

I første spillerunde havde ostehovederne fra Green Bay nemlig mere end almindelig svært ved at stoppe Saints’ tight ends og running backs, og især en spiller som linebacker De’Vondre Campbell var et svagt punkt på Packers’ forsvar. Kan Jared Goff og kompagni mon straffe dem der?

Uanset hvad har Lions dog også brug for noget mere hjælp fra receiverposten i løbet af sæsonen, så kan Quintez Cephus, Amon-Ra St. Brown eller nogen anden steppe op? Det bliver interessant at følge. 

Forudsigelse
Trods første spillerundes overraskende nederlag er Green Bay Packers favoritter til kampen, og på papiret har mandskabet da også markant mere kvalitet i truppen end divisionsrivalerne fra Detroit Lions.

Packers bør også få godt gang i angrebet mod et svagt Lions-forsvar, hvor secondaryen består af meget unge og uprøvede spillere, så herfra er der tro på Aaron Rodgers og kompagni.

Lions skal dog nok også bide fra sig, og den offensiv kan altså lidt mere, end jeg i hvert fald havde regnet med. Det slutter derfor med en forholdsvis smal sejr til Green Bay Packers, der vinder med 30-24 og tager sæsonens første sejr i denne uges Monday Night Football.