Ny mandag, ny god kamp i Monday Night Football.

Det er mandag, og det betyder, at der endnu engang er et godt Monday Night Football-opgør på menuen. 

Denne uge er der et brag af divisionsopgør på blokken, når Dallas Cowboys tager imod Philadelphia Eagles, og begge mandskaber er på jagt efter deres anden sejr i den indeværende sæson. 

Dallas Cowboys har fået quarterbackstjernen Dak Prescott tilbage, efter at han var skadet i sidste sæson, og på papiret er de favoritter til at tage divisionstitlen, hvorfor en sejr mandag aften vil lune hos Mike McCarthy og kompagni. Sæsonstarten har hidtil også været udmærket. Efter et spinkelt nederlag til Tampa Bay Buccaneers i premieren slog de Los Angeles Chargers senest.

Til gengæld har Eagles’ sæsonstart heller ikke været skidt. Der var ellers ikke mange, der havde store forventninger til Philadelphia inden sæsonstart, men med en storsejr over Atlanta Falcons og kun et smalt nederlag til San Franciso 49ers har de hidtil vist lovende takter. 

Mon de også kan give Dallas problemer? Det får vi at se natten til tirsdag dansk tid. 

Seneste nyt på skadesfronten
Begge hold kommer til kampen uden et par normale startere, der er ude med skader. 

Hos Dallas Cowboys er de defensive linjemænd Dorance Armstron og Carlos Watkins ude, hvilket efterlader dem med en noget svækket linje. Også stjernen DeMarcus Lawrence samt Neville Gallimore, Trysten Hill og Bradlee Anae er nemlig ude. 

Til gengæld er Randy Gregory tilbage efter ren tur på covid-listen. 

På linebacker må Cowboys også undvære Keanu Neal, der er testet positiv for covid-19, mens offensive tackle Ty Nsekhe er ude. Safety Donovan Wilson er også tvivlsom til kampen.

Philadelphia Eagles har også nogle prominente navne ude. Ikke mindst må de undvære deres startende offensive tackle Jordan Mailata, som slog knæet til træning tidligere på ugen. I stedet vil Andre Dillard starte. 

Safetyveteranen Rodney McLeod er samtidig også stadig ude for Eagles, mens linebacker Davion Taylor er tvivlsom. 

Der er selvfølgelig også nogle spillere, der er ude med længerevarende skader, såsom Brandon Brooks og Brandon Graham. Dog er spillere som Miles Sanders, Zach Ertz, Jason Kelce og Fletcher Cox alle klar for Philadelphia, efter at de har døjet med diverse ting. 

Hold øje med… 
Eagles’ offensive linje vs Cowboys’ defensive linje
Det er altid vigtigt at vinde i “skyttegravene”, som man kalder området, hvor de to linjer møder hinanden, men det virker særdeles vigtigt mandag aften. 

Begge holder er nemlig hårdt ramt. På den offensive linje må Eagles undvære Brandon Brooks og Jordan Mailata, mens Cowboys må undvære DeMarcus Lawrence, Neville Gallimore, Dorance Armstrong, Carlos Watkins og flere på den defensive linje. 

På grund af skaderne har Cowboys endda spillet med rookielinebacker Micah Parsons på edge rusher – noget, han faktisk gjorde helt okay i sidste spillerunde.

Uanset hvem der spiller på de to linjer, bliver de to skadesplagede enheder afgørende for kampens udfald. Kan Andre Dillard og Landon Dickerson beskytte quarterback Jalen Hurts godt nok? Eller får de bank af Micah Parsons og Randy Gregory? Det må tiden vise. 

DeVonta Smith vs. Trevon Diggs
De næste mange år kommer formentlig til at byde på mange matchups mellem Eagles-receiver DeVonta Smith og Cowboys-cornerback Trevon Diggs, og mandagens kamp er det første. 

DeVonta Smith kom til Eagles i forårets draft efter en helt fænomenal collegekarriere, og hans debutkamp i NFL var fremragende, omend han senest var halvanonym i nederlaget mod San Francisco 49ers. 

Nu skal han stå over for Trevon Diggs, der har haft en god start på sin anden sæson i NFL og hos Cowboys. 

For Cowboys bliver det vigtigt, at Trevon Diggs formår at lukke bare nogenlunde ned for DeVonta Smith, for den vævre receiver er en sand gamechanger, der ikke skal bruge meget plads på at ændre kampen. 

Og så er der en sjov lille detalje: De to kender jo hinanden fra deres fælles tid hos Alabama i college, så de har stået over for hinanden til træning før. 

Forudsigelse
Jeg forventer, at det bliver en meget tæt kamp i Monday Night Football, og jeg har svært ved at pege på, hvem der vinder. Begge hold har vist fine takter i sæsonen hidtil, og der er afgørende skader hos begge hold inden mandagens divisionsbrag.

Når det er så tæt, er det en fin tommelfingerregel at gå med den bedste quarterback, og det er altså Dak Prescott. Buddet herfra lyder derfor på, at Dallas Cowboys vinder med 24-21.