Gul Klud giver dig i dette helt nye format en optakt med fokus på alle weekendens kampe.

Hvis du vil klædes bare en lille smule på til alle weekendens kampe i hver spillerunde, så skal du bare følge med her i vores ugentlige optakt.

Denne optaktsartikel af Gul Kluds Alexander Paaske er den første i et helt nyt format, der giver dig en lynoptakt til alle søndagens kampe og en spiller i hvert opgør, som du især skal holde øje med.

Det er næsten ikke til at fatte, men NFL-sæsonen er i gang!

Søndag kl. 19.00

Washington Football Team – Philadelphia Eagles
Det virker som en helt ny start for Washington med et nyt, midlertidigt “kælenavn” og en ny cheftræner i Ron Rivera. Dwayne Haskins er blevet udnævnt som starter, og det bliver spændende at se, om har forbedret sig efter en ikke specielt imponerende rookie-sæson. Problemet for Haskins er, at han ingen våben har udover dygtige Terry McLaurin. Washingtons forsvar – og specielt den defensive linje – skal holde dem inde i kampen. Hos Eagles er der mange spørgsmålstegn, men det vigtigste er, hvilket niveau Carson Wentz er på. Ørnene bør vinde den her kamp grundet en større talentmasse.

Hold især øje med: EDGE Chase Young, Washington

New England Patriots – Miami Dolphins
Alle øjne kommer til at hvile på Cam Newton, der spiller sin første kamp som Tom Bradys afløser. Hvor god er han egentlig efter den skulderskade, der har generet ham længe? Og hvor godt er Patriots-forsvaret, efter alle de startende linebackere enten har skiftet klub eller har trukket sig fra sæsonen grundet COVID-19. På den anden sidelinje står Brian Flores’ Miami Dolphins klar til at drille med et ungt hold anført af Ryan Fitzpatrick. Jeg forventer en underholdende kamp.

Læs også: Miami har udnævnt Fitzpatrick som startende quarterback

Hold især øje med: WR DeVante Parker, Dolphins

Minnesota Vikings – Green Bay Packers
NFC North er ekstremt svær at spå om i år, men Minnesota Vikings og Green Bay Packers ligner de to bedste hold. Derfor er dette et nøgleopgør at indlede sæsonen med. Begge hold gjorde det godt resultatmæssigt sidste år ved at gå i henholdsvis Divisional Round og NFC-finalen, men begge mandskaber blev sendt ud på røv og albuer af 49ers. Mit fokus er her i kampen rettet mod de to angreb. Kommer Kirk Cousins til at mangle Stefon Diggs? Og løfter Aaron Rodgers sit niveau for at vise, at Packers lavede en fejl ved at drafte quarterback Jordan Love i første runde frem for en receiver?

Hold især øje med: EDGE Yannick Ngakoue, Vikings

Jacksonville Jaguars – Indianapolis Colts
Jaguars ligner et godt bud på at skulle vælgeførst i næste års draft. Ikke overraskende har de sagt farvel til Yannick Ngakou og har på papiret en af NFL’s dårligste trupper. I det mindste har de Gardner Minshew og hans overskæg at glæde sig over. Derfor er AFC-outsiderne fra Colts også store favoritter, men de kommer med nogle yderst interessante spørgsmålstegn. Er Philip Rivers stadig en fornuftig quarterback efter et dårligt 2019? Og hvor stor en profil kommer DeForest Buckner til at være?

Hold især øje med: EDGE Josh Allen, Jaguars

Detroit Lions – Chicago Bears
Også de to andre hold i NFC North krydser klinger i uge 1. I mine øjne er kampen fuldstændig 50-50 og meget svær at forudsige. Det største pres ligger på Lions-cheftræner Matt Patricia, der skal sende et godt hold på banen i denne sæson. Jeg forventer at se et godt Lions-angreb anført af Matthew Stafford og den unge wide receiver-stjerne Kenny Golladay. Detroit-forsvaret er til gengæld ganske tvivlsomt. Modsat har Bears en svag offensiv, hvor det er svært at have den store tiltro til Mitch Trubisky, der lidt overraskende har vundet quarterback-jobbet. Bears skal sætte sin lid til defensiven.

Hold især øje med: RB D’Andre Swift, Lions

Carolina Panthers – Las Vegas Raiders
Matt Rhule vs. Jon Gruden. New School vs. Old School. Den her kamp virker måske ikke så sexet, men den er så fascinerende. Vi har ingen anelse om, hvordan Carolina Panthers kommer til at se ud under Matt Rhule, der har lavet et hav af ændringer både på og uden for banen. Vi ved bare, at Rhule kommer til at sætte et stort aftryk på specielt angrebet, der har Teddy Bridgewater i spidsen. På den anden side er det spændende, hvor meget gode gammeldags Jon Gruden har formået at bygge på sit Raiders-mandskab her i år to. Offensiven med Josh Jacobs, Henry Ruggs og Darren Waller har potentialet til at blive godt, hvis Derek Carr gør andet end at kaste kort. Raiders er favoritter i opgøret.

Hold øje med: QB Teddy Bridgewater, Panthers

Læs også: Weekly Winners 2020: uge 1

Buffalo Bills – Ney York Jets
I år skal det være for Buffalo Bills. Nærmest alle har konkluderet, at Bills skal vinde divisionen efter Bradys afgang fra Patriots. Holdet er rigtig godt og har endda fået tilføjet stjerne-receiver Stefon Diggs. Det store spørgsmål er stadig, om Josh Allen kan få helt styr på sine beslutninger og sit dybe kast og dermed blive en top 10-quarterback. Uanset hvad SKAL Buffalo kunne slå et Jets-hold, der har et dårligt angreb og er uden sidste sæsons to store forsvarsstjerner i Jamal Adams (trade) og CJ Mosley (opt out). Et eller andet siger mig dog, at kampen bliver tættere end som så.

Hold især øje med: DT Quinnen Williams, Jets

Baltimore Ravens – Cleveland Browns
Ravens og Chiefs er de to helt store favoritter i AFC, og det bliver så spændende, om Lamar Jackson og co. kan levere på det samme vanvittige niveau som i sidste års grundspil. Baltimore har nærmest ingen svagheder, og med tilgangen af rookie-linebacker Patrick Queen og rookie-runningback JK Dobbins, ser jeg et hold, der bør være mindst lige så godt som i 2019. Browns håber modsat på at være i en helt anden udgave end i sidste sæson, hvor forventningerne var store, men spillet særdeles skuffende. Kevin Stefanski er kommet ind for at skabe ro og tryghed omkring Baker Mayfield med en stærk offensiv linje og et godt løbeangreb. Der venter noget af en første test for Stefanskis Browns.

Lamar Jackson, Baltimore Ravens

Hold især øje med: CB Denzel Ward, Browns

Atlanta Falcons – Seattle Seahawks
Dan Quinn reddede sit job med nød og næppe efter en stærk slutspurt af Falcons i 2019. Men hvor står holdet egentlig nu? Jeg er rigtig spændt på at se, hvilken identitet NFC South-klubben har. Kan angrebet blive dominerende igen? Kan Quinn endelig skabe et solidt forsvar? Forhåbentlig får vi det første svar, når Matt Ryan og co. støder sammen med Atlanta-cheftrænerens tidligere klub, Seattle Seahawks. Seattle har virkelig mange dygtige spillere, hvor jeg først og fremmest tænker på Bobby Wagner og Jamal Adams. Men hvis Seahawks virkelig vil gå hele vejen, så er opskriften simpel: Giv bolden til Russell Wilson! Det håber jeg for Seahawks’ skyld at se her i første spillerunde.

Hold især øje med: S Jamal Adams, Seahawks

Næste side: Brees vs. Brady og storkampe på vestkysten