Baltimore Ravens’ Lamar Jackson er blevet kåret som den mest værdifulde spiller i NFL i 2023-sæsonen.

Sent torsdag blev Lamar Jackson hyldet som den mest værdifulde spiller i NFL i 2023-sæsonen ved NFL Honors i Las Vegas. Det er anden gang i sin karriere, at Lamar Jackson vinder den mest eftertragtede pris i NFL.

Lamar Jackson var instrumental for Baltimore Ravens’ flotte 2023-sæson, hvor de vandt 13 sejre og erobrede det øverste seed i AFC. Jackson kastede for 3.678 yards og 24 touchdowns, mens han også løb for 821 yards og fem scoringer. På den baggrund modtog Lamar Jackson også 49 af 50 mulige stemmer i kategorien.

Men Lamar Jacksons betydning rækker langt ud over statistikkerne. Jackson leverede et væld af mindeværdige og kæbetabende spil i 2023, ligesom han udviklede sit kastespil til nye højder under sin nye offensive koordinator Todd Monken. Jackson besejrede også flere af de andre MVP-kandidater i grundspillet – som da han førte Ravens til en imponerende sejr på 33-19 over Brock Purdy og San Francisco 49ers.

Som nævnt er det anden gang i sin fortsat unge karriere, at Lamar Jackson bliver hyldet som den mest værdifulde spiller i NFL. Det er der kun 10 andre spillere i ligaens glorværdige historie, som har prøvet, og således skriver Jackson sig ind i samme selskab som Tom Brady, Peyton Manning, Aaron Rodgers, Patrick Mahomes, Joe Montana, mfl.

Baltimore Ravens og Lamar Jacksons sæson sluttede i AFC-finalen, hvor de tabte med 17-10 til Kansas City Chiefs. Derfor havde Lamar Jackson utvivlsomt en bittersød smag i munden, da han modtog MVP-trofæet.

Læs også: Her er alle priserne ved NFL Honors

Til syvende og sidst er kåringen den største anerkendelse af den mageløse sæson, som Lamar Jackson leverede. Kåringen er også endnu et vidnesbyrd på, at Baltimore Ravens traf den helt rigtige beslutning, da de valgte Jackson i første runde af 2018-draften og senest forgyldte ham med en femårig kontraktforlængelse til værdi af svimlende $260 millioner. For Lamar Jackson er alle pengene værd.