New York Jets har fyret general manager Mike Maccagnan med øjeblikkelig virkning. Cheftræner Adam Gase indtræder midlertidigt i rollen som GM.

NFL-sæsonen har bevæget sig ind i sin mindre aktive fase, før de 32 hold i løbet af sommeren for alvor tager hul på forberedelserne til grundspillet. Men det har ikke forhindret New York Jets at smide en mindre bombe.

Gang Green har med øjeblikkelig virkning smidt general manager Mike Maccagnan på porten. Det meddeler klubben i en pressemeddelelse. ESPN’s Adam Schefter var den første til at fortælle om nyheden.

Denne morgen informerede jeg Mike (Maccagnan) om, at han afskediges sin stilling som general manager for holdet med øjeblikkelig virkning. (…) Jeg kom til en konklusion om at lave skiftet efter grundige overvejelser om, hvad der ville være i de bedste interesser på lang sigt for New York Jets. Jets’ direktør, Christopher Johnson.

Den nyansatte cheftræner, Adam Gase, overtager midlertidigt rollen som general manager. Det er for tidligt at sige, om Jets planlægger, at Gase skal sidde fast i stillingen. Men fyringen af Maccagnan kunne tyde på, at Gase har vundet en intern magtkamp i klubben.

Timingen er i hvert fald besynderlig med tanke på, at Gase blev hyret i januar, og at Maccagnan har brugt store summer på stjerner som runningback Le’Veon Bell og linebacker C.J. Mosley i free agency samt formentlig stået i spidsen for hele draftprocessen. Det var også Maccagnan, der valgte quarterback Sam Darnold i sidste års draft.

Jets har også fyret Maccagnans højtstående assistent, VP of Player Personnel Brian Heimerdinger, beretter Adam Schefter. Han skriver også, at Eagles’ VP of Player Personnel, Joe Douglas, står som en af de varmeste bejlere til at overtage jobbet som GM i hos de grønne fra New York.

Mike Maccagnan blev ansat i januar 2019 og nåede fire sæsoner plus et par måneder af 2019 som general manager for New York Jets.