Den tidligere Super Bowl MVP bestod ikke sin fysiske test hos Patriots, og han har nu valgt at indstille karrieren.

Igennem de sidste to sæsoner har den 34-årige Edelman kæmpet med forskellige knæskader. Efter en operation i oktober, missede han 2020-sæsonens sidste 10 kampe.

Mandag bestod han ikke sin fysiske test hos Patriots, og da det var tvivlsomt, om han ville blive klar til 2021-sæsonen, har han nu valgt at trække sig tilbage.

Med denne kuldegysgivende video fra Gillette Stadium, soundtracket fra hans karriere og ordene “Foxboro Forever” siger Edelman farvel efter 12 sæsoner og har officielt spillet sit sidste play i NFL!

Edelman blev valgt i syvende runde af 2009-draften, og han har siden spillet sig ind i såvel klubbens rekordbøger som i hjerterne hos holdets mange fans.

Han har vundet tre Super Bowls med klubben, og blev kåret til MVP i Super Bowl 53, hvor Patriots besejrede Los Angeles Rams. Han greb 10 bolde for 141 yards i 13-3 sejren, og også hans fuldstændig vanvittige catch to år tidligere i Super Bowl 51 mod Falcons vil mange fans huske med glæde.

Blandt andet takket være det mirakuløse catch fuldførte Patriots det største comeback i Super Bowl-historien og slog Falcons 34-28 i overtime. Edelman greb også det afgørende touchdown i Super Bowl XLIX sejren over Seahawks.

Som en af de mest populære spillere i hele Belichick/Brady-æraen forventes det at Edelman bliver valgt ind i Patriots Hall of Fame så snart karrieren er slut, mens det er mere tvivlsomt, om han bliver valgt ind i NFLs fornemste selskab.

På trods af sin succes så har han faktisk “kun” grebet 738 bolde i karrieren og 8.264 yards, som ikke er i nærheden af top 100 gennem NFL-historien. Hans blot 41 touchdowns over 11 sæsoner inklusive slutspillet ligger lige omkring top 150.

Edelman er officielt fritstillet fra Patriots og er nu fri til at underskrive med et andet hold, og selvom Brady har ham på speed dial, og Buccaneers helt sikkert er interesserede, så har han (indtil videre) grebet sin sidste bold i NFL.